Dagsprogram

 

Dag 1: BILLUND – PALMA DE MALLORCA – SANT ELM

Formiddagsfly fra Billund til Palma. Transfer til Hotel Aquamarin i Sant Elm, ca. 1 times kørsel. Vi ankommer til Sant Elm, hvor vi bliver herefter indkvarteret på vores værelser. Hotellet ligger tæt på stranden, Middelhavet og byen.

Byen ligger ved Tramuntanabjergenes sydvestlige hjørne og den kendte vandrerute GR221.
Bjergkæden Tramuntana, der strækker sin lange ryg bag Sant Elm, er fyldt med smukke skatte, der bare venter på at blive udforsket samt nogle helt fantastiske udsigtspunkter. Selve Sant Elm er en lille fiskerby, der byder på lokal charme og desuden overfartsby til drageøen, Sa Dragonera.

Byen har godt 500 indbyggere, der siden 1960’erne har haft turisme som primær indtægtskilde. Tidligere var Sant Elm en traditionel fiskeriby, heldigvis har byen ikke mistet sin oprindelige charme, og måske netop derfor er Sant Elm et så eftertragtet feriemål på Mallorca.

I aftentimerne i Sant Elm vil vi opleve, hvordan der pludselig er mange mennesker i byens gader og omkring byen. Særligt vandrere kommer nemlig hertil, bare for at se solen gå ned bag Sa Dragonera, som kaster former og farver i alle afskygninger af sig. Navnet Sant Elm, kommer af ‘Sant Elmo’ – skytshelgen for fiskerne
på Mallorca.

Indkvartering på Hotel Aquamarin i Sant Elm – 3 nætter.

Klik på billedet for zoom

Dag 2: SANT ELM – COLL DE SA GRAMOLA – SANT ELM

Efter morgenmaden bliver vi kørt til Coll De Sa Gramola, hvorfra vi skal vandre retur til Sant Elm. Vandreturen er hovedsageligt på GR221 med nogle afstikkere.

Det er en smuk tur i bjergrigt område og vi går hele tiden med flot udsigt, blandt andet over middelhavet. Undervejs kan vi se over til Drageøen. Dagens rute er ca. 12 km. Vi nyder en dejlig tapas på terrassen på vores hotel.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 3: sant elm – Sa Dragonera – Sant Elm

Efter morgenmaden skal vi sejle til Sa Dragonera (Drageøen).

Sa Dragonera er en unik ø og fredet naturreservat udfor Mallorca’s vestkyst. Øen har sit navn efter dens særprægede form som en drageryg. Sa Dragonera byder på enestående natur, frodig vegetation, et rigt dyreliv og små laguner med krystalklart vand. Sa Dragonera har en totallængde på 4 km, en bredde på 1 km og med det højeste punkt på 360 m.

Vi går en flot vandretur på ca. 6 km til fyrtårnet – vi har madpakker med og spiser frokost på turen.

Efter hjemkomst til hotellet er resten af eftermiddagen til fri disposition.

Vi spiser aftensmad på vort hotel

Dag 4: SANT ELM – ESTELLENCS – BANYALBUFAR

Efter morgenmaden pakker vi bussen og bliver kørt til Estellencs. Estellencs ligger på bjergskråningen over den azurblå kyst i Tramuntana. Byen er kendt for dens stenbelagte snævre gader, dens rustikke husfacader og imponerende stenterrasser, som araberne anlagde til vanding af frugttræer.

Dagens vandretur på ca. 7,2 km går fra Estellencs via Planicia til Banyalbufar.

Vi får frokost på vores nye hotel Sa Baronia og bliver herefter indkvarteret – 2 nætter.

Om eftermiddagen skal vi have en vinsmagning i Banyalbufar, som er kendt for sin Malvasia hvidvin.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 5: BANYALBUFAR – BUNYOLA – VALLDEMOSSA – ESPORLES – BANYALBUFAR

Efter morgenmaden skal vi afsted på en heldagstur. Vores første stop er i Bunyola, hvor vi skal besøge en olivenolie finca. Her får vi en rundvisning på fincaen, og får mulighed for at smage den liflige olivenolie samt lidt tapas.

Næste stop er i Valldemossa, hvor vi går en tur rundt i den flotte by. Det er muligt at købe en kop kaffe. Valldemosa er beliggende imellem Tramuntanas bjergtoppe i 425 meters højde. En lille bjerglandsby hvor de omkring 1.700 faste indbyggere lever et fredsommeligt liv. Byen er uløseligt forbundet med den verdensberømte komponist Chopin, som opholdt sig i byen i år 1838 sammen med sin kvindelige ledsager, forfatteren George Sand.

Efter sightseeing i Valdemossa bliver vi kørt til Esporles hvorfra dagens vandrerute starter. Esporles er en charmerende lille landsby og dagens vandrerute er på ca. 9 km til Banyalbufar.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 6: BANYALBUFAR – DEIA – PORT DE SOLLER

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til kunsterbyen Deia. Herfra skal vi vandre til Cala Deia og videre på ”Malerens rute”. Dagens vandretur er ca. 8 km.

Deia er en meget smuk by, som er bygget på plateauer ned ad bjergskråningerne. Engang var Deia blot en lille bjergby, 210 meter over den stenede kyst. På bjerget Es Puigs skråninger boede kun nogle få hundrede indbyggere i små naturstenshytter med teglstenstage. Indbyggerne arbejdede enten i de terrasseformede marker, eller sad i skyggen og syede sko eller flettede stolesæder.

Op igennem det 20. århundrede tiltrak den lille by stadig flere ”sære” udlændinge, i form af blandt andet forfattere, billedkunstnere og skuespillere. Blandt andet har forfatteren Robert Graves og kunstneren Pablo Picasso har boet i byen. I dag er Deia naturligvis stadig en lille bjergby, men meget er forandret. Her bor nu små 900 indbyggere, hvoraf hovedparten menes at være udenlandske tilflyttere, hvoraf flere er kendisser, som fx Bob Geldorf, Richard Branson og Sting. Huspriserne er steget voldsomt, så ikke engang de lokale har længere råd til at købe deres eget hus.

Vi stopper undervejs på Finca Con Mico, hvor vi skal nyde en typisk Mallorquinsk frokost. Hen på eftermiddagen ankommer vi til Port De Soller. Indkvartering på Ona Hotels Soller Bay – 2 nættter.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 7: PORT DE SOLLER – MIRADOR DE SES BARQUES – PORT DE SOLLER

Efter morgenmaden kører vi med bus til Mirador De Se Barques. Herfra starter dagens vandretur.
Vi går i bjergrigt terræn til Cala Tuent, hvor vi skal nyde en dejlig frokost. Restauranten er især kendt for sin Paella.

Efter frokosten sejler vi langs den flotte kyst, og ankommer retur til Port De Soller omkring kaffetid.
Der vil herefter være tid på egen hånd til shopping og til at nyde den gode stemning og miljøet omkring havnen. Vi spiser vores afskedsmiddag på vores hotel.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: PORT DE SOLLER – PALMA DE MALLORCA – BILLUND

Formiddagen er til fri disposition eller man kan vælge en gåtur til det lokale vagttårn. Efter frokost pakker vi busserne til henholdsvis lufthavnen og Hotel Capricho i Cala Ratjada.

Vi tager afsked og ønsker god tur hjem eller forsat god ferie til hinanden.

TILVALGSPAKKE – 4 DAGE I CALA RATJADA

Dag 9: Cala Ratjada

Det er muligt at købe en tilvalgspakke med 4 overnatninger på Hotel Capricho i Cala Ratjada.
Hotel Capricho er vores populære stamhotel på vore øvrige ture til Mallorca. Der udleveres forslag til
aktiviteter i området omkring Cala Ratjada.

Pris på tilvalgspakken er kr. 4.000,- pr. person.
Følgende er inkluderet:
• Overnatninger på Hotel Capricho – 4 nætter
• Morgenmad og aftensmad på Hotel Capricho
• Transport fra Port De Soller til Cala Ratjada
• Transport fra Cala Ratjada til lufthavnen i Palma • Vandreture kan arrangeres, hvis dette ønskes
• Tapas på Orient Bar
• Besøg i Del Monde huset hos Ole og Lone
• 1 dansk rejseleder deltager