ONLINEMØDER Marts / April Læs mere her

Dagsprogram

 

Dag 1: DANMARK – DOHA

Vi flyver fra København og mødes kl. 19.00 i Kastrup. Mulighed for tilslutningsfly fra Århus/Aalborg eller Sønderborg kan dette tilkøbes – pris 1000.- kr pr. person t/r. Afgang kl. 21.40 med Qatar Airways via Doha til Kilimanjaro International Airport.

Dag 2: DOHA – KILIMANJARO – Karatu

Vi ankommer kl. 13.55 til Kilimanjaro International Airport. Når vi lander stiller vi urene frem, der er kun to timers tidsforskel til Danmark. Vi skal først igennem immigrationen. Vi har ansøgt om elektronisk visa for jer på forhånd, hvilket er inkluderet i prisen. Vi kører direkte til Kaffefarmen ”Shangri-La Estate” i Karatu.

Kaffefarmen ”Shangri-La Estate” ligger i det nordlige Tanzania på kanten af det unikke Ngorongoro krater og er ejet af danskeren og landmanden Christian Jebsen. Det var kærlighed ved første blik, da Christian opdagede og købte kaffefarmen i 1990, og han mener selv, at det ligger i hans DNA, da hans grandtante Emma også drev en kaffefarm i Tanzania i 20’erne. Hele farmen har fået en ansigtsløftning og i dag er kaffemarkerne inddelt i såkaldte parceller, og der er blevet anlagt vildtkorridorer, så elefanter og bøfler stadig kan passere uhindret på deres vandringer.

Vi ankommer til kaffefarmen, hvor vi spiser vores aftensmad. Her bliver vi indkvarteret 2 steder på farmen. Enten bor man i gæstehuset ”Samaki Tatu”, som betyder 3 fisk, på toppen af kaffeplantagen eller man bor i det originale farmhouse forneden på kaffeplantagen. Vi spiser alle sammen aftensmad i gæstehuset på toppen af kaffeplantagen, hvor kokken Damian tryller forskellige retter frem. På farmen lærer vi alle at sige ”Jambo, Jambo”, som betyder hej, og vi lærer at sige ”Asantee”, som betyder tak på Swahili.

Dag 3: KARATU

Vi starter dagen stille og roligt med dejlig morgenmad på “Samaki Tatu”. Her hilser vi på personalet på shangri-La Estate, som vil introducere os til kaffefarmen. I møder Elfrida som er stedets administrative leder, Julius som er tour-guide mm. på kaffefarmen og sidst men ikke mindst kokken Damian samt hans søde kone.

Efter velkomst og introduktion, så går vi alle samlet ned gennem kaffeplantagen til “det oiginale farmhouse” og får en rundvisning inden vi spiser frokost.

Efter frokost vil Julius, en ung afrikaner tage os med rundt på farmens 600 hektar store areal med et rigt plante- og dyreliv, og han vil give os et indblik i farmhistorien, dyrkningsprocessen og kulturen på farmen.

Vi skal bl.a. opleve de omkring 400.000 kaffetræer i snorlige rækker, der står i skygge under de smukke akacietræer, og vi skal høre hvordan kaffetræerne plantes, beskæres og hvordan de røde kaffebær af sorten Bourbon høstes af ca. 500 kvindelige plukkere i høstsæsonen. En rutineret kaffeplukker plukker 4-6 spande á 20 kg om dagen. Hver dag får vi serveret Kifaru kaffe, som er en Arabica bønne, der er nærmest chokolade/nøddeagtig i smagen – glæd jer til jeres kaffe.

Aftensmad på kaffefarmen.

Dag 4: KARATU – LAKE MANYARA – KARATU

Vi står tidligt op, da vi skal på vores første safari eventyr til Lake Manyara National Park. Vi bliver hentet i safari biler, hvor der er plads til 6 personer i hver samt 1 tour guide, og hvor taget kan skubbes op. Vi skal kun køre 30 minutter før vi kommer til parkens flotte indgangs port med rislende vand.

Lake Manyara er en af de mindste parker med sine 352 km2, men et af de mest varierede naturreservater i Tanzania. Ved Lake Manyara er der rig mulighed for at opleve elefanter, zebraer, giraffer, bøfler, bavianer og vortesvin m.fl. Der er et særligt kendt sted ved søen, hvor der er masser af lyserøde flamingoer. Her går vi ud på en gangbro ud til fuglene, et meget smukt og frodigt område omgivet af vand og bjerge.

Vi spiser vores lunchbox i parken.

På vej hjem kører vi forbi ”African Galleria”, som er en kæmpe stor butik fyldt med afrikanske souvenirs, og hvor man får mulighed for souvenir shopping. Man skal selvfølgelig huske at prutte om priserne.

Aftensmad på kaffefarmen.

Dag 5: KARATU

Vi starter dagen med at besøge den lokale kirke i Karatu, og at overvære en gudstjeneste. Her vil I opleve masser af stemning med sang og gospel, og masser af glade afrikanere.

I dag er ca. 35% er muslimer og 40% er kristne i Tanzania, og 20% bekender sig til traditionelle afrikanske religioner. Religionernes mangfoldighed har haft stor indflydelse på Tanzanias lange og fredelige historie.

Vi spiser frokost på farmen. Eftermiddagen er til fri disposition på farmen.

Aftensmad på kaffefarmen.

Dag 6: KARUTA – NGORONGORO – KARATU

Efter tidlig morgenmad er der afgang til Ngorongoro krateret, som ligger i den sydlige del af Serengeti og er en del af Unescos verdensarv. Der er en 1/2 times kørsel til indgangen, som åbner kl. 06:00, og en 1/2 times kørsel til selve krateret. Krateret er 610 meter dybt og der er 300 km hele vejen rundt, det er en storslået natur der møder en her. Dyrene er fremme om morgenen, idet det er lidt koldere. Om morgenen er dyrene aktive og her jager løverne. I krateret er der mulighed for at se bl.a. løver, bøfler, gnuer, giraffer, elefanter, gazeller, aber, strudse, og masser af fugleliv.

Vi spiser vores lunch box i nationalparken.

På vej hjem fra krateret skal vi besøge en Masai landsby. Masaierne er kendt for deres farvestrålende dragter og deres hoppende dans, som er et symbol på deres mandighed og styrke. Her bliver vi budt op til velkomstdans, og vi bliver inviteret ind i deres hytter, som består af en fælles soveplads bygget af grene og koskind og med et ildsted i midten. Det er som at komme ind i en tidslomme, hvor alting er gået i stå for flere tusinde år siden. Det er en livsstil, hvor polygami er tilladt, og det er stadig tegn på fattigdom kun at have en enkelt kone. Til sidst besøger vi skolen og afslutningsvist er det muligt at købe kvindernes perlesmykker, som de hver især har kreeret.

Aftensmad på kaffefarmen.

Dag 7: KARATU

I Tanzania lever mange familier under fattigdomsgrænsen og i dag skal vi have fokus på de lokale i landsbyen og på uddannelse. Christian Jebsen har etableret Shangri-La Education Foundation for at sætte sociale projekter i værk, som kan støtte medarbejdernes trivsel og skabe gode rammer på farmen. Uddannelse er nøglen til fremtiden.

Vi starter dagen med at besøge den lokale skole Mlimani Secondary School, hvor souschefen Nicomedi Raphael vil vise os rundt. Børnene skal have skoleuniform på, hvilket er dyrt og nogle af de unge mennesker har en lang skolevej på omkring 5 km igennem områder med vilde dyr hver dag, hvilket kan forhindre eleverne i regelmæssig skolegang. Graviditet er også en anden udfordring. På skolen arbejder der altid 2 frivillige fra Danmark og 2 fra Tyskland. De frivillige hjælpere bor også på kaffefarmen Shangri-La Estate.

Bagefter besøger vi farmens egen børnehave, som har eksisteret siden 2011. Her er omkring 50 børn mellem 3 og 6 år, som dagligt bliver passet imens de voksne arbejder på kaffefarmen. I plukkesæsonen kommer der mange flere børn, fordi kvinderne fra naboområderne kommer for at hjælpe med at plukke. Vi spiser frokost på farmen.

Eftermiddagen er til fri disposition.

Aftensmad på farmen. Vi skal tidligt op i morgen og på heldags safari, så vi siger tidligt go’ nat.

Dag 8: KARATU – TARANGIRE – KARATU

Dagen i dag er en heldagstur og samtidig vores sidste safaritur. Vi skal besøge Tarangire National Park, som er den 6. største nationalpark i Tanzania. Den har et areal på ca. 2.850 km2, og den er opkaldt efter floden Tarangire, som løber gennem parken, og som er den eneste kilde til vand under den tørre sæson.

Tarangire floden er kendt for de mange elefantflokke den tiltrækker og ikke mindst de mange gigantiske baobabtræer med et meget rigt fugleliv. Udover elefanter er der også en fin bestand af giraffer, bøfler, zebraer, gnuer flere arter af antiloper mm. og sidst men ikke mindst kan man på en heldig dag opleve træklatrende løver og slanger.

Vi spiser vores medbragte lunch box i nationalparken.

Aftensmad på kaffefarmen.

Dag 9: KARATU

Vi kan sove længe og få sen morgen mad efter en skøn safari oplevelse. Formiddagen er til fri disposition.

Efter frokost skal vi besøge Karatu by, som på en og samme tid er afslappende og fyldt med liv. På vejene er der både en blanding af busser, tuk tuk, masaihyrder med okser der går tværs over vejen, og masser af små butikker. Vi skal besøge byens marked, med en masse små boder, hvor det er muligt at købe frisk frugt og grønt, masser af souvenirs såsom træfigurer og masai fodtøj lavet af gummidæk – ja her er lidt for enhver smag.

På vej hjem besøger vi Fame Medical center, som blev grundlagt i 2002 og som ledes af den amerikanske læge Frank Artress. Fame er en organisation, der arbejder med at fremme medicinsk behandling og sundhed hos almindelige tanzanianske mennesker i landdistrikterne. De driver en mobil medicinsk service til patienterne og sikrer et internt efteruddannelsesprogram til personalet, der er designet til at opbygge og styrke lokal kapacitet.

Aftensmad på kaffefarmen – det bliver vores sidste aften på dette dejlige sted.

Dag 10: KARATU – ARUSHA – ZANZIBAR

I dag forlader vi kaffefarmen efter morgenmaden og vi kører mod lufthavnen i Arusha, en tur på ca. 3,5 times kørsel. Undervejs spiser vi vores lunch box.

Vi skal flyve fra Arusha/Kilimanjaro lufthavn mod Zanzibar – det tager ca. 1 time.

Der bor ca. 730.000 mennesker på Zanzibar og 95% er muslimer. Zanzibar ligger i det indiske ocean, og her venter de kridhvide strande, azurblåt hav med et fantastisk koralrev, og så er der varmt og solrigt året rundt.

På Zanzibar skal vi køre 1,5 time for at nå vores destination Matemwe strand på Zanzibars nordøst kyst, hvor vi bliver indkvarteret på vort hotel – 5 nætter. Vi bor fantastisk og helt fredsommeligt direkte ud til den kridhvide sandstrand, med egen pool og lounge område – det er en perle.

”Hakuna Matata” er swahili og betyder ingen bekymringer eller intet problem. Her kan man slappe af og nyde livet.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 11: ZANZIBAR

Efter morgenmaden går vi en tur langs stranden ca. 20 min. Så kommer vi til fiskemarkedet. Her kan vi se hvordan de lokale ernærer sig igennem øens mest traditionelle erhverv, fiskeri og tanglandbrug. Når man står ved strandbredden, så kan man se alle fiskebådene komme ind. Fiskerne springer i land med dagens fangster lige fra blæksprutter til meget specielle tropiske fisk, og så bliver der pruttet om priserne.

Frokost på hotellet. Efter frokost skal vi på snorkel tur omkring Mnemba Island. Zanzibar er et perfekt sted at snorkle, idet havet er meget sigtbart, og da der gemmer sig et smukt koralrev med en masse flotte tropiske fisk. Gennemsnitstemperaturen for vandet er ca. 27 grader, så våddragt er unødvendigt. Vi tager med en båd ud, og springer i for at snorkle og se fisk i alverdens farver, og hvis vi er heldige kan vi måske se delfiner.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 12: ZANZIBAR

Sen morgenmad og hele dagen til afslapning og fri disposition Her er der tid til at bade i det varme tyrkisblå hav, slænge sig under kokospalmerne eller bare slentre en tur i det bløde sand langs den kridhvide Matemwe kyst.

Sidst på eftermiddagen sejler vi ud for at opleve det indiske ocean og den smukke solnedgang på Zanzibar set fra havet.

Der bliver også tid til at nyde en drink ved hotellets pool inden aftensmaden.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: ZANZIBAR

Idag skal vi på heldagstur til en krydderi plantage, Stone Town og Prison Island og. Vi skal køre ca. 1 time før vi ankommer til krydderi plantagen. Zanzibar er kendt som ”Spice Island”, så vi skal naturligvis dufte og smage de friskplukkede frugter og urter.

Bagefter kører vi til Stone Town, hvor det historiske kvarter er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Man går rundt i en sand labyrint af smalle gader mellem de historiske bygninger med de klassiske Zanzibar døre og træbalkoner. Vi går rundt til fods for at mærke stemningen. Freddie Mercury er født i Stone Town. Hans fødehjem er idag museum. Der bliver tid til at kigge i de små butikker, som tilbyder alt fra tekstiler, brugskunst og krydderi. Vi spiser frokost i Stone Town.

Efter frokost sejler vi over til Prison Island, som ligger lige ud for Stone Town. Den lille ø har før i tiden været brugt som fængsel til slaverne, men huser nu en kæmpe bestanddel af kæmpe store landskildpadder. Skildpadderne lader sig villigt fotografere, hvis man bare giver dem et stykke grønt salat. På ryggen står der, hvor gamle
skildpadderne er, og de ældste er over 150 år gamle.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 14: ZANZIBAR

Efter morgenmad står den på ren afslapning, da dagen er til fri disposition. Det er vores sidste dag på
Zanzibar, så ta’ en snorkeltur i det varme vand eller nyd den dejlige strand og den venlige befolkning.

Aftensmad på vores hotel – afskedsmiddag.

Dag 15: ZANZIBAR – DOHA

Afgang fra Zanzibar kl. 17.15 mod Doha, en flyvetur på ca. 5 timer med ankomst kl.23.25. Derefter flyskift og kl. 01:35 afgang fra Doha mod København, flyvetid ca. 6 timer.

Dag 16: DOHA – KASTRUP

Ankomst Kastrup kl. 06:20.