Oops...
Slider with alias nz not found.

Dagsprogram – Syd til Nord

 

Dag 1: Danmark – Kastrup – Singapore

Vi flyver fra København og mødes i Kastrup lufthavn. Mulighed for tilslutningsfly kan tilkøbes for kr. 1.000,- pr. person fra Århus/Aalborg/Billund og Sønderborg. Fly fra København til Singapore. Flyskift og videre forbindelse til Sydney med Singapore Airlines.

Dag 2: Singapore – Sydney

Vi er på vej fra Singapore til Sydney med ankomst kl. 20.30 lokal tid. Vi skal igennem imigrationen. – visum ansøges elektronisk og er inkluderet i prisen. Transfer med bus til hotel/vandrehjem – Sydney Harbour YHA – The Rock. 5 stjernet vandrehjem med fantastisk udsigt. Indkvartering de næste 4 nætter.

Klik på billedet for zoom

Dag 3: Sydney

Vi skal idag opleve The Rocks og Cirkular Quay. Vi begynder i The Rocks, som er vores nabo, hvor vi går rundt og hører historien om fangerne. Vi fortsætter med en guidet tur i Sydney Opera House. Frokosten indtages i The Rocks. Om eftermiddagen skal vi på en havnerundfart. Aftensmad i nærområdet.

Dag 4: Sydney

Vi skal i dag til Darling Harbour, som blev etableret i forbindelse med OL i Sydney i år 2000. Om formiddagen besøger vi Sydney Tower hvorfra vi har en super udsigt udover byen.

Frokost hos lokal restaurant i Darling Harbour. Efter frokost fortsætter vi et besøg hos Sydney Wildlife Center hvor vi ser bl.a. koalaer og kænguruer. Der vil være tid på egen hånd om eftermiddagen og dette giver mulighed for, at besøge Sydney Aquarium & Madame Tussauds. Vi slutter eftermiddagen med et besøg på Slip Inn baren – hvor Kronpris Frederik mødte Mary.

Vi spiser aftensmad hos Opera Kitchen på The Concourse ved Sydney Operahouse.

Vores varmeste anbefalinger

Vi har deltaget i en helt fantastisk rejse til new Zealand – tur tre – mange tak til Stine, Ole og Gunnar. Det har været en kæmpeoplevelse for os takket være jer og det kæmpearbejde, I har gjort.

Per og Jonna Lykke

Dag 5: Sydney

Vi udforsker fra morgenstunden stadig Sydney. Vi går hen til byens flotte Botaniske have, Skt. Mary’s Cathedral, Hyde Park og til China Town.

Eftermiddagen er til fri disposition. Tag færgen til Manly Beach eller gå på shopping i George Street.
Mulighed for tilvalg er Brigde Climb på Sydney Harbour Bridge. Turen varer 3 timer. Pris kr. 1.500.- pr. person.

Vi forsøger i aften om der er mulighed for forestilling i Operahuset (tilvalg).

Aftensmad på hotel i lokal området.

Dag 6: Sydney – Queenstown

Vi forlader Sydney fra morgenstunden og skal på en kort flyvetur til New Zealand.

Vi lander i Queenstown om eftermiddagen.

Haere Mai – velkommen til New Zealand.

Queenstown er NZ’s actionby nummer 1 – her er alt, hvad hjertet begærer, bare man kan betale f.eks. Jetboating, Bungy-Jump og Skydive. Vi møder byen, som er omkranset af den høje bjergkæde The Remarkables, som om vinteren er et populært skisportssted. Byen ligger flot midt i bjergkæden lige ud til Lake Wakatipu.

Vi bliver i lufthavnen modtaget af vores buschauffør Ewan Tosh/Sue Hughes, som følger os på hele turen. Vi begynder med en lille byrundtur, inden vi indkvarteres på vores hotel. Transfer til vores hotel – Hurley’s of Queens­town/Holiday Inn, hvor vi overnatter de næste 3 nætter.

Aftensmad på vort hotel, fantastisk udsigt over byen.

Dag 7: Queenstown – Arrowtown – Gibston Valley

Formiddagstur til Arrowtown, som er en gammel guldmineby. Vi har gode lokalguider til at hjælpe os de næste 2 dage. Vi besøger byens guldgravermuseum og får en god introduktion af museumsinspektør Dave om det store “gold­rush” tilbage i 1862. Dengang kom ca. 5.000 mennesker fra hele verden for at grave guld bl.a. flere danske guldgravere. Vi ser den gamle kinesiske guldgraverlandsby, går gennem hovedgaden og ser de gamle huse, som man prøver at bevare i guldgraverstillen. Tid til shopping i Arrowtown.

Vi fortsætter mod Gibston Valley. Vi besøger Gibston Valley Winery og skal ud og se på vinstokke. Vi slutter med vinsmagning og en dejlig frokost med lokale oste. I Central Otago produceres både hvidvin og rødvin, mest kendt er deres produktion af Pinot Noir.

På vejen hjem er der mulighed for Bungy–jump ved Kawaru Bridge for dem, som gerne vil prøve dette.
Bungy–jump” for de seje”. Pris ca. 300 NZD pr. person ca. kr. 1.500.-. Vi ser på “de seje”, som springer.

Vi spiser aftensmad i byen – på egen hånd.

Dag 8: Queenstown – Skippers Canyon

Heldagstur til Skippers Canyon, hvor vi skal på en meget speciel køretur for at nå ud til målet for dagens udflugt.

Vi har rigtig gode lokalguider, som viser os rundt i området. I Skippers Canyon gravede man efter guld og vi besøger guldgraver familien som har boet her i 5 generationer. Wenky viser os rundt.
Vi indtager vores frokost i Skippers Canyon, som Amber fremtryller til os.

Vi fortæller om de danske guldgravere, som var i Skippers Canyon bl.a. Peter Anholm fra Fole i Sønderjylland.

Efter frokosten gør vi klar til riverrafting på floden, riverrafting er et tilvalg. Det er en familieudgave, hvor alle kan være med fra 4-99 år, pris kr. NZ$ 160,- dkr. 800,-. Alternativt arrangeres en lille udflugt for dem, som ikke vil på riverrafting.

Tilbud om spændende “Jet-bådstur” pris NZ$ 75,- dkr. 375,-, hvilket er halv pris.
I aften har vi Kiwi BBQ på vort hotel.

Dag 9: Queenstown – Manapouri – Doubtful Sound

Vi forlader Queenstown fra morgenstunden med kurs mod Fjordland Nationalpark, som er NZ’s største Natio­nalpark. Det er uden tvivl det flotteste naturområde på New Zealand.

Doubtful Sound er omgivet af høje bjerge, flotte vandfald, ro og fred. Vi skal sejle med en båd ved navn Fjordland Navigator. Det bliver en helt enestående oplevelse, der er plads til 70 personer ombord. Vi skal på overnatnings-cruise. Der falder næsten 8.000 mm regn om året i området. Det betyder, at der vælter en sand frodighed af mos, bregner og træer ned af bjergsiderne.

Vi får flere valgmuligheder for at komme tættere på naturen. Sejltur i deres mindre motorbåde eller en kajaktur, sidst men ikke mindst en svømmetur. Vi nyder solnedgangen. Flot buffet serveres ombord på båden.
Overnatning ombord på Fjordland Navigator alene 4-sengskahytter – flot standard.
Dobbeltkahytter kan bookes mod ekstra betaling kr. 2.000,- pr. person – men der er kun meget få.

Dag 10: Doubtful Sound – Manapouri – Dunedin

Vi nyder solopgangen og har stadig hele formiddagen ombord på Fjordland Navigator og nyder tilbagevejen over Wilmot Pass og den flotte 22 km’s køretur gennem regnskoven. Vi er på udkig efter bjergpapegøjen Kea.

Frokosten nydes på terrassen hos Motel Manapouri med flot udsigt ud over Manapouri søen.

Dunedin by blev etableret af skotterne tilbage i 1848. Under guldgravertiden var Dunedin New Zealands største by. Duneden for at være den mest skotske by udenfor Skotland. Byen har idag ca. 130.000 indbyggere, heraf er der ca. 25.000 studerende, som går på det flotte Otago Universitet.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Dunedin. Vi skal overnatte på Mercure Dunedin Leisure Lodge i 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 11: Dunedin – Otago-halvøen

Om formiddagen byrundtur i Dunedin, hvor vi skal se flere af de gamle bygninger bl.a. banegården, som er byens vartegn. Vi gør et stop ved verdens stejleste gade Baldwin Street og slutter med besøg i den Botaniske Have, Universitetet og Skt. Pauls katedralen.

Ved kaffetid skal vi på en 6 timers tur til Otago-halvøen. Vi bliver kørt i små busser med lokalguider, guiderne har stor erfaring. På turen derud kører vi langs vandet og oplever fuglelivet på nært hold og får en introduktion til de mange arter, som lever her.

Første stop er albatros–kolonien, som er den eneste landfaste koloni i verden. Vi håber, der er blæst nok til at se ”albatros in flight”. Vi besøger observationstårnet, hvor vi kommer på nært hold af de albatrosser, som ligger på rede. Herefter skal vi besøge pingvinre­servatet for Guløjet pingvin. Måske ser vi søløver på stranden, hvis vi er heldige. Vi slutter turen med at besøge et stort område med Rock–pools, hvor der lever masser af New Zealand pelssæler. På denne årstid er der mange unger og alle unger opholder sig her det første leveår. Dette er en vandretur, som tager et par timer og der er en del højdeforskel på turen, men en helt fantastisk oplevelse. Vi kan tilbyde transport på en del af vandreturen – så alle kan være med.

Dag 12: Dunedin – Moeraki – Lake Benmore – Twizel

Vi forlader Dunedin. Vores første stop er Moeraki Boulders. Det er store runde stenkugler, der er dannet inde i klipperne for ca. 60 mio. år siden, de begyndte som “en lille snebold”. Stenene er nu op til 2 m i diameter. Vi går ned på stranden og ser de store stenkugler. Moeraki er en lille fiskerby og de lokale fiskere fanger Blue Cod hver dag, som vi skal nyde i Cafeen til frokost med udsigt over havet.

Vi fortsætter turen mod Twizel, og kører igennem et flot landbrugsområde med masser af kvægfarme.
Herudover vil vi have fokus på de mange kraftværker og den energi, som kraftværkerne producerer. Der er 12 kraftværker her, som producerer 16% af New Zealands samlede elforbrug. Sydøen sælger strøm til nordøen via et undersøisk kabel. Vi stopper ved New Zealands største dæmning ved Lake Benmore.

Vi stopper ved Lake Benmore og ankommer til Twizel sidst på eftermiddagen, hvor vi overnatter
2 nætter på Mc Kenzie Country Hotel.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: Twizel – Mt. Cook – Twizel

Vi starter fra morgenstunden og kører mod Mt. Cook Nationalpark, hvor vi nyder den smukke natur med høje bjergtoppe og mange forskellige planter. Mt. Cook er New Zealands højeste bjerg 3.754 m.o.h. og mange af bjerg­ene i parken er over 2.000 m.o.h.

Vi skal på vandretur Hooker Valley track, som varer 4 timer med lokalguider. Alternativt er der flere mindre vandre­ture i området. Vi får frokost på Old Mountainers Cafe med flot udsigt til Mt. Cook. Vi hører historien om Sir Edmund Hillary, som var den første i verden, der besteg Mt. Everest i 1953.

Inden vi ankommer til vort hotel, gør vi stop ved en kvægfarm nær Twizel, som har ca. 6.000 malkekvæg. Vi hører lidt om landbrugsdrift på New Zealand.

Der vil om eftermiddagen blive tid til egen disposition.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 14: Twizel – Lake Tekapo – Christchurch

Vi tager af sted fra Twizel mod Christchurch. Vi gør undervejs stop i Lake Tekapo, hvor vi skal se “The church of Good Shepard” en lille idyllisk beliggende kirke ved søen. Et godt fotospot.

Vores næste stop er ved “Tin Shed” (blikskuret) en butik langt ude på landet, hvor der sælges uldvarer til
fornuftige priser og her er et meget stort udvalg.

Vi spiser vor frokost i haven ved “blikskuret” (mændene laver frokost, imens damerne shopper).

Vi fortsætter mod Christchurch og ankommer til kaffetid. Vi skal se på byen og genopbygningen efter det store jordskælv i 2011. Vi skal se mindesmærkdet for de 185 ofre. Der bliver også tid til besøg i den Botaniske have og byens flotte museum.

Indkvartering på Hotel Elms – 1 nat.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 15: Christchurch – Kaikoura – Picton

Vi starter fra morgenstunden med at køre mod Picton.

Vi ankommer til Kaikoura sidst på formiddagen. Kaikoura er en by med 3.500 indbyggere, de fleste er Maorier.
Byen besøges hvert år af 500.000 turister, som kommer for at se på områdets store attraktion – hvalsafari (whale-watching). Grunden til de mange hvaler og fisk skyldes, at der omkring Kaikoura’s kyst findes en undersøisk “Grand Canyon” og fordi de varme/kolde havstrømme mødes her.

Vi går en tur langs den flotte kyst ud til “Peter fårefarmer”, som fortæller os om erhvervets udvikling på New Zealand. Fårebestanden er faldet fra ca. 80 mill. til ca. 20 mill. får.

Vi fortsætter mod Picton som er et område fuld af forskelligartede landskaber, fantastiske vandveje og ægte New Zealandsk gæstfrihed. Mod syd i Marlborough findes New Zealand’s største vin region og mod nord, er det flotte Marlborough Sound. Vi besøger vingården Peter Yealand i Seddon. Glæd jer til dette besøg.

Vi indkvarteres 2 nætter på Gateway Motel, som ligger med udsigt til “The sounds” og havneområdet.

Aftensmad på restaurant i nærområdet.

Dag 16: Picton

Vi skal udforske området Marlbourough Sounds med mange små øer og halvøer. Her findes stejle, skovklædte bakker og små rolige bugter. Her er tyndt befolket, da adgangen er vanskelig. Mange af de små bygder er isolerede og er kun tilgængelige med båd.

Vi skal på en sejltur med Cougar Line til Marlbourough Sounds.

Efter sejlturen skal vi på en fantastisk flot vandretur på den kendte vandresti Queen Charlotte Track fra Ship Cove. Turen er 10,5 km, alternativt har vi 2 mindre vandreture. Vi mødes alle til frokost på Furneaux Lodge. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Picton med Cougar Line. Aftensmad på restaurant i nærområdet.

Dag 17: Picton – Wellington

Fra morgenstunden forlader vi Sydøen og skal med færgen til Nordøen. Det er en speciel sejltur igen­nem Queen Charlotte Sound, frokost på egen hånd på færgen – sejltid ca. 3,5 time.

Vi ankommer til Wellington først på eftermiddagen, velkommen til Nordøen. Vi skal besøge byens stolthed
Tepa Pa, som er New Zealands Nationalmuseum – museet er absolut et besøg værd. Vi skal på en guidet tur.

Vi tager på byrundtur med flere udsigtspunkter og fotostop. Herefter der er der mulighed for at udforske de spændende butikker som ligger i nærområdet.

Vi indkvarteres på Hotel Westplaza – 1 nat.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 18: Wellington – Tongariro National Park

Vi begynder turen mod Tongariro National Park og gør undervejs stop i Wanganui. Her skal vi have frokost.
Efter frokost fortsætter vi mod Tongariro National Park, som er “kiwiernes” foretrukne ferie­sted. Flere scener fra ”Ringenes Herre” er optaget der.
Parken domineres af 3 aktive vulkaner: Mt. Ruapehu, Mt. Ngauruhoe og Mt. Tongariro. National Parken er kendt for sine mange vandreture. Om vinteren er det Nordøens største ski-område.
Vi skal bo 3 nætter på The Park Hotel Ruapehu – med flot udsigt til vulkanerne fra opholdsstuen.
Vi bliver budt velkommen i Tongariro National Park af den lokale Maori-stamme. En velkomst er en meget vigtig deltalje i Maoriernes kultur. Denne stamme omfatter ca. 45.000 personer.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 19: Tongariro National Park – Maori kulturdag

Dagen byder på et kulturelt indslag – vi skal lære mere om maorikulturen og bliver fra morgenstunden budt velkommen af maorierne Shane, Tom og Tamari, som er vores lokale guider. Shane er chef for den lokale stamme.
Vi kører til den flotte sø Lake Rotopounami. Meget historie findes her. Vi begynder med at gå rundt om søen 6 km sammen med ores lokalguider og lærer om træer, planter og buske og er på udkig efter fugle.

Efter turen stopper vi ved Opoteka, hvor vi skal se og høre om, hvor Haka-dansen er opfundet.
Omkring middagstid bliver vi budt velkommen hos Shane’s stamme. Vi bliver modtaget af Toms kone Tamari og medlemmer af stammen. Det er helt enestående, at fremmede får denne mulighed og bliver officelt budt velkommen og får lov til at se den ”hellige” Maree, det er en stor ære, som vi er meget stolte af, at det er os betroet.

Vi får serveret frokost i “forsamlingshuset” . Vi ser, hvordan der arbejdes med flaks, laves måtter og tasker.
Vi slutter med besøg i “Mareen”, hvor Tom og Tamari vil fortælle os mere om stammen og dens historie.
Kulturdagen afsluttes sammen med stammen, som har tilberedt en “hangi-dinner” hvilket betyder, at vores aftensmad tilberedes i jordovn med mange specialiteter. Maorierne er gode til sang og musik, hvilket vi vil nyde godt af denne aften. Vi får tillige besøg af nogle børn fra den lokale maori-skole som vil underholde.

Dag 20: Tongariro National Park

Vi tilbyder i dag 2 aktiviteter:

• 1. aktivitet : Mt. Ruapehu (2.754 m.o.h.) den ene af de aktive vulkaner. Har senest været i udbrud i skisæsonerne i 1995 og 2007. Vi mødes med vores lokalguider Tom og Tamari. Vi kører til Whakapapa Village Visitors Centre – hvor vi ser en film om vulkanudbrudene og får informationer omkring området. Vi fortsætter op til skiområdet, hvor vi skal vandre/gå i området for at se nærmere på de film lokationer, som er brugt til Ringenes Herre.

Hvis vejret tillader det, tager vi stoleliften op i 2.030 m.o.h. højde på Mt. Ruapehu og nyder frokosten med en fantastisk udsigt. Efter frokost skal vi på en mindre vandretur på Mt. Ruapehu til Skyline 2.300 m.o.h.

• 2. aktivitetet: Tongariro Crossing” en tur som kræver, at man har en god fysisk form. Turen er 21,4 km, 10 timer. Vi begynder tidligt om morgenen. Vi går op af “Djævlens trappestige” op til kraterkanten, som vi går henover og fortsætter til de 3 flotte kratersøer.

Om eftermiddagen skal vi på en speciel “udflugt”, idet vores Maoristamme ejer dette område og viser os, hvor deres familier har levet i generationer. I øjeblikket er der udbrud på Tongariro (Tamari) – hvilket der har været siden august 2012, men det er stadig muligt at vandre, men det kan betyde små ændringer i vandreruten.

På begge vandreture er der lokalguider og vi inddeles i grupper.

Begge vandreture er tilbage sidst på eftermiddagen, og der er tid til afslapning.

Tilbud/mulighed: flyvetur over de 3 vulkaner ca. 35 min. koster 255 NZD pr. person ca. kr. 1.250,-

Aftensmad på vores hotel.

Dag 21: Tongariro National Park – Lake Taupo – Rotorua

Vi kører mod Rotorua – “Maoriernes hovedstad”, som er et meget populært turistområde. Undergrunden syder og bobler, og det lugter lidt af råddent æg! Gejsere går i udbrud. NZ er jo et af verdens – hot spot – områder.

Vi får dog nogle stop undervejs, inden vi når Rotorua. Vi kører til Lake Taupo, som er New Zealands største sø, den er skabt efter et vulkanudbrud for omkring 2.000 år siden. Vi vil tage et kort ophold ved søen. Her afvikles hvert år i marts Taupo Ironman. Herefter fortsætter vi til Huka Falls – New Zealands mest fotograferede vand­fald.
 
Vi ankommer til Rotorua og tager en kort byrundtur.

Vores overnatningssted de næste 2 nætter er Hotel Alpin. Inden aftensmaden kan vi tage et bad i vores pri­va­te hot–pool, eller i den store swimmingpool.

Vi nyder vores aftensmad hos Judith & Mike på Pebbers Cafe.

 

Dag 22: Rotorua

Vi starter dagen med et besøg hos Kiwi encounter, som er en rugecentral for kiwi fuglen. Herefter er der tid til at se på specielle dyr og fugle fra New Zealand.
Vores næste besøg er Whakarewarewa Thermal Village. En aktiv Maori-landsby, hvor 52 maorier lever og bor i dagligdagen. Vi får vores egen maori-guide fra Landsbyen.

Her ser vi gejseren PUHUTU på afstand, som puster damp 30 meter op i luften ca. 20 min. ad gangen. Vi oplever et Maori-kultur Show. I Landsbyen er der mulighed for indkøb af Maori–træarbejder og New Zealandsk Jade.

Vi hilser måske på Maori–kvinden Chris, med danske aner til Tapsel familien – en spændende historie!

Mulighed for tilvalg af tur til Hobbiton om eftermiddagen. Pris kr. 600,- pr. person.

Afskedsmiddag hos Pebbers Cafe hvor Judith & Mike igen fremtryller middagen.

Dag 23: Rotorua – Auckland – Singapore

Vi starter i Rotorua fra morgenstunden med kurs mod Auckland.
Vi skal tjekke ind ved middagstid. Første strækning er Auckland – Singapore. Flyskifte i Singapore.

Dag 24: Singapore – Kastrup – Danmark

Vi ankommer til Kastrup tidligt om morgenen.
Fælles bustransport fra Kastrup til Odense, Kolding og Hammelev.