Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/kastrup – Chora Sfakion

Vi mødes til check in i Billund Lufthavn og sætter kursen mod Chania Lufthavn. Efter ankomst til Chania Lufthavn køres vi direkte sydpå til provinsen Sfakia, som ligger på sydkysten af Kreta. Området er meget bjerg-rigt og domineres af De Hvide Bjerge.

Vi skal bo i den lille hyggelige by Chora Sfakion, som blot har ca. 250 faste indbyggere.

Efter ankomst indkvarteres vi på vores hotel, Stavris. Hotellet har i mange år været i familien Perrakis eje.

Familien ejer endvidere hotellet Alkyon (også i Chora Sfakion) samt hotellet Frangokastello, som ligger ved en strand en halv times kørsel øst for byen.

Hotellet er sparsomt indrettet, men placeringen midt i byen gør det til en godt sted at bo. Værelserne er rene og pæne uden nogen form for luksus. 7 overnatninger på Hotel Stavris.

Vi spiser aftensmad på flyet på vej til Kreta. Velkomstdrink ved ankomst.

Klik og se stort kort

Dag 2: Vandring i Imbros Kløften

Efter morgenmad kører vi i til den lille by Imbros. Her starter vi vores vandretur 8 km, gennem den smukke Imbros-kløft. Kløften kaldes ofte “Lille Samaria”, fordi mange vurderer, at den har samme skønhed som den meget længere Samaria-kløft. Vandringen er forholdsvis let, da man går nedad hele vejen.

Ved udmundingen af kløften ligger den lille by Komitades. Herfra kører vi tilbage til Chora Sfakion, hvor vi skal nyde en velfortjent græsk frokost.

Resten af dagen bliver der tid på egen hånd til evt. en tur på stranden eller udforske den lille hyggelige by Chora Sfakion.

I aften skal vi spise på restauranten Three Brothers. Dette er en af de bedste restauranter i byen.

Dag 3: Anopolis og vandring i ”De hvide Bjerge”

Efter morgenmad skal vi igen lidt op i højderne. Vi kører til den lille by Anopolis, og fortsætter helt til enden af vejen, hvor vi finder den meget lille by, Agios Ioannis.

Dette sted er udgangspunkt for vores næste vandring. Vi følger en sti, som går ned imod havet. Undervejs passerer vi et par små kirker. Fremme ved vores mål har vi en enesteående udsigt over Det Libyske Hav. Tilbageturen går gennem en dejlig pinjeskov. Vi bliver samlet op af vores busser og kører tilbage til Anopolis. Vandreturen er ca. 8 km.

Frokost serveres på Taverne O Platanos. Værtinden Eva vil fortælle lidt om sit og familiens dagligliv i Sfakia.

Efter frokost kører vi tilbage til Chora Sfakion, hvor der igen bliver tid til badning.

Vi spiser aftensmad på restaurant Lefka Ori.

Dag 4: Samaria Kløften – “lazy” vandring

Efter morgenmad tager vi færgen til Agia Roumeli, som er udgangspunkt for dagens vandring. Vi skal en tur gennem Samariakløften. Hele turen er på 18 km, men vi vælger at gå et stykke ind i kløften f.eks. til Jernporten, for derefter at vende om og gå tilbage – ca. 12 km.

Frokost: Vi medbringer selv madpakker.

Man kan evt. medbringe badetøj, da der er mulighed for at bade fra standen ved Agia Roumeli.

Vi sejler med den sidste båd tilbage til Chora Sfakion.

I aften spiser vi igen middag på restaurant Three Brothers.

Dag 5: Livsnyderdag

I dag er det tid til at hvile lidt ud efter de foregående dages vandringer.

Nyd dagen i den lille charmerende by. Gå til stranden, eller slå jer ned på en af de mange tavernaer eller caféer og drik en kop kaffe eller en øl og betragt livets gang.

Har man lyst, kan man også tage med en taxi-boat til den store sandstrand Sweetwater Beach.

Alternativt heldagstur til øen Gavdos – pris 25 euro pr. person.

Om aftenen skal vi køre til Anopolis for at spise en ægte sfakisk middag hos Eva på restaurant O Platanos.

Dag 6: Kallikratis kløften

I dag skal vi opleve et af de mest øde områder på Kreta. Det er et forholdsvis barskt område – især om vinteren, hvor det kan blive ganske koldt. De få mennesker, som bor her, lever mest af landbrug.

Der findes to fine kløfter, som går op til Kallikratis-plateauet: Kallikratis-kløften og Asfenfu-kløften. Begge er ret krævende og hvis man vil gå igennem dem begge to, skal man afsætte ca 12 timer til det. Vi nøjes med at lave en mindre vandring i Kallikratis-kløften, som bestemt er en besøg værd – 5 km.

Frokosten i dag indtages på den lokale Taverna Támi Tou.

Efter frokost kører vi en smuk tur gennem området og gør mange fotostop undervejs. Vi passerer små maleriske landsbyer og kører igennem den imponerende Kotsifou-kløft, inden vi igen kommer ud til sydkysten.

Vejen tilbage til Chora Sfakion er en meget smuk og varieret køretur langs vandet.

I aften spiser vi middag på Lefka Ori.

Dag 7: Aradhena kløften – Anopolis

Vi bliver igen kørt til Anopolis og videre til Aradhena-kløften, hvor vi skal på en lille vandretur. Vi starter med at kigge os omkring i den gamle, forladte by Aradhena.

Vi går ad den gamle æselsti ned i kløften – vi går ca. 8 km. Vi går et stykke ind i kløften og tilbage igen og op på den anden side. Her finder vi den gamle sti til Anopolis. Fra torvet følger vi vejen op til Agios Ekatharini – en ganske lille gammel kirke, som ligger højt med storslået udsigt over Det Libyske Hav og den lille charmerende by Loutro.

Tilbage på torvet i Anopolis spiser vi igen frokost hos Eva.

Tavernaen har også en fin butik, hvor man med fordel kan købe lækre produkter af egen avl – bl.a. honning, krydderier samt Kretas bedste olivenolie.

Aftensmad spiser vi på restaurant Three Brothers.

Dag 8: Loutro og vandring til Sweetwater Beach – hjemrejse

I dag tager vi igen færgen. Denne gang går vi fra borde i den charmerende by Loutro.

Lige bag ved byen ligger en halvø, hvor der engang lå en større by ved navn Finix. Der findes den dag i dag ruiner fra datidens bebyggelse. Vi går 5 km – bruger halvanden time, inden vi er tilbage i Loutro, hvor vi spiser vores frokost på den hyggelige taverna Ilios, som ligger lige ned til vandet.

Efter frokost vandrer vi til Sweetwater Beach  – en tur på ca. to timer – 6 km. Herfra tager vi en lille færge tilbage til Chora Sfakion.

Vi har vores værelser på hotel Stavris indtil afrejse i aften.

Kl. 18.00 skal vi afsted til lufthavnen i Chania. Køretur ca. 1,5 time.

Efter check in gør vi klar til at sætte kursen mod Danmark.