Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/Kastrup – Amsterdam

Vi skal starte med aftenfly fra Billund/Kastrup til Amsterdam med KLM. I Amsterdam har vi et kort stop inden vi flyver videre med KLM til Santiago De Chile.

Republikken Chile er vort første stop på rejsen. Fra nord til syd er der 4.300 km og på det bredeste sted er landet 240 km fra øst til vest. Samlet areal 756.102 km2. Chile markeres af 2 bjergkæder og den mest markante bjergkæde er Andesbjergene, som udgør grænsen både mod Argentina & Bolivia. I Chile tales der spansk.

Klik på billedet for zoom

Dag 2: Buenos Aires – Santiago de Chile

Santiago De Chile er Chiles hovedstad. Her bor omkring 8,5 mio indbyggere som er næsten 50 procent af Chiles befolkning. Santiago De Chile er en “travl by” og offentlig transport er meget populært. Alene metroen trækker hver dag ca. 2,5 mio mennesker.

Vi ankommer sidst på formiddagen omkring kl. 11.00 efter en kort mellemlanding i Buenos Aires. Vi kører direkte til vores hotel Galerias – hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter. Vi bliver modtaget af vores lokalguide Martin Jespersen. Martin er dansk/argentiner han er 3. generation bosiddende i Argentina. Efter indkvartering får vi frokost på vort hotel.

Byrundturen foregår meget centralt og kræver, at vi selv bevæger os rundt i byen, hvilket er godt efter den lange flyvetur.

Eftermiddagen bruger vi til, at se nærmere på Santiago – som byen kaldes i daglig tale. En meget flot by – med Andesbjergene i baggrunden. Vi deles i 3 grupper og skal bl.a. hen til Plaza De Armas, som er den centrale del i byen, her skal vi se Katedralen, Postkontoret og byens Rådhus. Santiago har en historie som går langt tilbage.

Vi kommer tilbage til vort hotel sidst på eftermiddagen.

Aftensmad på vort hotel. Vi er formentlig klar til at gå tidlig til køjs idag fyldt med en masse nye indtryk

Dag 3: Santiago de Chile

Vi skal fra morgenstunden deles op i 2 – 3 grupper og mødes hos Bicicleta Verde til en cykeltur i Santiago.
En super måde at opleve byens liv på. Vi kører først igennem boheme bydelen Bella Vista og fortsætter rundt i byen og stopper ved flere små markedspladser. Samtidig introducerer vor cykelguider os til byen og republikken Chile. Alternativ mulighed for byrundtur med lokal guide på “gå-ben”.

Vi besøger ved frokosttid Mercado Central, som er et marked som har eksisteret siden 1872. Spændende boder og fiskemarked. Vi skal have frokost på Restaurant Donde Augosto, dejligt lokalt spise­sted – meget populært.

I eftermiddag tager vi udenfor byen og introduceres til vinen i Chile. Chile er verdens 8. største vinproducent og der findes ca 106.000 ha med vin. Chile er inddelt i 5 vinregioner. Vi besøger vingården Cousino-Macul.
Vingården ligger i kort afstand fra Santiago og har flot udsigt til Andesbjergene, vi inviteres på vinsmagning.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 4: Santiago de Chile – Andesbjergene – Uspallata

Vi starter fra morgenstunden og forlader byen med kurs mod Andesbjergene. Vi kører i vores egen bus.
Bjergkæden er 7.000 km lang op til 160 km bred og ligger i gennemsnit i 4000 moh. Det højeste bjerg er ­Aconcagua som ligger i Argentina, hvilket vi er på vej til. Det er den højeste top både på den sydlige og nordlige halvkugle. Køreturen idag er et farvespil uden lige, og man taber næsten pusten.
En smuk køretur hvor vi ser foldebjerge og vulkaner. Vi skal passere grænsen til Argentina, inden vi gør stop ved foden af Aconcagua – Laguna Horcones efter ca. 3 timers kørsel. Vi tager en vandretur på ca. 1,5 time og nyder vore madpakker undervejs. Vi er i en højde på 3100 moh.

Vi ankommer til Argentina som er det næste højdepunkt på vores rejse. Argentina er en republik og har et areal på 2,8 mill km2. Her bor 40 mill indbyggere. Fra nord til syd er der 3694 km og fra vest til øst 1423 km.

I eftermiddag skal vi besøge Puente De Inca – som Charles Darwin besøgte i 1835. Et utrolig smukt sted med masser af historie og hot springs(varme kilder) i alverdens farver. Her findes små boder som sælger souvenir.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til den lille bjergby Uspallata, hvor vi overnatter 1 nat på hotel Los Condores. Vi skal spise aftensmad på et specielt sted – Restaurant El Rancho – som serverer fantastisk mad.

Dag 5: Uspallata – Lujan de Cuyo – Mendoza

Dagen idag byder på nye oplevelser og en kort køretur, inden vi når til det kendte vinområde Mendoza.

Mendoza er Argentinas vigtigste vinregion, og her er alle de store vinproducenter samlet. 90 pct. af al
vineks­port stammer fra Mendoza. Klimaet her er perfekt med få regndage, selvom en del af området ligger i 1000 – 1500 moh. De bedste vine fra området kommer fra 1.500 moh. Her findes mange druearter bl.a.
Malbec, Pinot Noir, Syrah, Merlot og Chardonnay m.fl.

Vi gør stop i et populært distrikt som hedder Lujan De Cuyo. Malbec druen er populær og distriktet ligger i 1000 moh. Vi besøger 2 lokale vingårde, hvor vi skal til vinsmagning og have frokost. En unik oplevelse.

I eftermiddag når vi frem til Mendoza hvor der bor omkring 115.000 indbyggere. Byen er centrum for vin- og olivenproduktion, som er byens/regionens hovedindtægtskilde. Vi skal på guidet byrundtur, inden vi ankommer til vort hotel.

Vi indkvarteres på vort hotel NH Cordillera – 1 nat. Vi bor meget centralt i byen. Vi spiser aftensmad på vores hotel.

Dag 6: Mendoza – Ushuaia

Vi forlader byen efter morgenmaden og finder lufthavnen, hvorfra vi skal flyve til Ushuaia. Flyvetid ca. 6 timer – vi ankommer til kaffetid.

Vi har kurs mod Ildlandet – Tierra del Fuego. Her er der altid en gennemsnitstemperatur på 5-8 gr. Vi skal have det varme tøj frem de næste dage. På nogen tider af året ikke nu, er nedbørsmængden stor, årligt 575 mm. Vi er stadig i Argentina og Ushuaia er en af de sydligst beliggende byer. Byen er kendt for sin beliggenhed med det kendte museum for Verdens Ende (Museo del Fin del Mundo) og Beaglekanalen.

Vi blive modtaget af vores lokalguide og bliver indkvarteret på Hotel Lennox – de næste 3 nætter.

Vi har eftermiddagen til at kigge os lidt omkring i byen og nyde miljøet. Her er gamle historiske bygninger og udstillinger omkring ekspeditioner, som har udforsket området.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 7: Ushuaia – Beagle Canal

Efter morgenmaden skal vi på en 6 timers sejltur på Beaglekanalen, som er Sydamerikas sydligste del. Beaglekanalen er 240 km lang og er opkaldt efter Charles Darwin, som udforskede dette område med sit skib Beagle den 29. januar 1833.

Vi håber at se en del af dyrelivet og nyde den smukke natur på vores sejltur. Vi sejler forbi fyrtårnet og når ud til en ø, hvor vi skal spotte pingviner. Her kan være 3 slags inkl. kongepingvinen. Vi spotter undervejs sæler og albatrosser. Vi får frokost ombord på vores sejltur. Efter sejlturen er resten af eftermiddagen til fri disposition i Ushuaia.

Vi får aftensmad på lokal restaurant Maria Lola.

Dag 8: Ushuaia – Tierra del Fuego national park

Dagen byder på en heldagsudflugt til Nationalparken Tierra Del Fuego. Vi starter med at pakke vores rygsæk og medbringer vand og madpakker. Vi skal på en vandretur og får idag fortsat assistance af vores lokalguider. Her findes et rigt dyreliv og fugle, som vi holder udkig efter. Vi stopper ved Launa Verde – den grønne lagune.

Det er en utrolig smuk rute gennem landskabet. Vi kommer bl.a. ud på Pan American Highway som starter i Alaska og slutter i denne Nationalpark. Ruten er ca. 18.000 km.

Vi spiser frokost ved bredden af Beagle kanalen ved det sydligste posthus i verden. Her skal vi have stempler i vores pas. Efter frokost går vi en flot vandretur langs Beagle kanalen og ser efter ørne & kondorer, samt andet dyreliv.

Dette bliver en uforglemmelig dag med dejlige aktiviteter.

Aftensmad på lokal restaurant – Resto Bar Kuar.

Dag 9: Ushuaia – El Calafate – Perito Moreno Glacier – El Calafate

Sidst på formiddagen er der flyafgang mod El Calafate – som ligger i Los Glaciares Nationalpark i Patagonien.
Et meget populært stop, hvor vi skal opholde os de næste 2 dage. Flyvetid 1 time.

Vi indkvarteres 2 nætter på Hosteria Posta Sur. Vi får frokost på hotellet.

Vi kører i eftermiddag ud til Los Glaciares Nationalpark. Gletsjeren er 250 km2 stor og 30 km lang.

Vi går langs Perito Moreno Gletsjeren, og stopper på flere udsigtsbalkoner. Vi kan høre, hvordan gletsjerne be­væger sig, og der lyder store brag når den kælver.

Perito Moreno er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Gletsjerfoden, som er 5 km lang og har en højde på 60 – 70 meter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 10: El Calafate – Los Glaciares National Park – El Calafate

Vi står tidligt op for at tage på en heldagstur i den fantastiske Los Glaciares National Park. Vi kører med bus til færgelejet Punta Bandera – hvor vi skal på en 7-8 timers bådtur på Argentinas største sø Lago Argentina. Her sejler vi tæt på nogle af de største gletsjere i området, bla. Glacier Upsala, Glacier Spegazzini samt Glacier Perito Moreno. Heldagsturen er et tilvalg – pris kr. 1400,-

Vi kommer hjem til El Calafate by sidst på eftermiddagen, hvor vi får mulighed for at se på byen og nyde en øl eller kop kaffe.

Alternativ til sejlturen er udforskning af byen El Calafate.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 11: El Calafate – Nibepo Aike Estancia – Buenos Aires

Efter morgenmaden pakker vi bussen og skal på en meget flot og spændende køretur ud i naturen. Her vil vores mål være et besøg på Nibepo Aike Estancia (landbrug). Her skal vi høre om farmens spændende historie, samt om landbrug generelt i Argentina. Vi skal på en flot gåtur i området.

Vi spiser en dejlig frokost på farmen – her vil de lokale ”diske op” med forskellige specialiteter fra farmen.

Herefter kører vi direkte i lufthavnen i El Calafate, for at flyve til Buenos Aires. Flyvetid ca. 3 timer.

Buenos Aires er Argentinas hovedstad og tangoens fødeby. Her bor ca. 3 mio i byen og 11,5 mio indbyggere, når vi tager forstæderne med. En by med en fantastisk atmosfære inddelt i flere områder.

Vi bliver indkvarteret på vort hotel Unique Art Madero i 3 nætter.
Hotellet ligger i den flotte og ældste bydel San Telmo.
Vi spiser aftensmad på lokal restaurant, hvor vi møder vores lokalguider.

Dag 12: Buenos Aires – CityTour – Buenos Aires

Vi starter i San Telmo området og fortsætter til fods videre til Plaza Mayo.

Vi skal kigge nærmere på Casa Rosado, Katedralen og pladsen hvor kvinderne mødes hver torsdag. De argentinske mødre samles her hver torsdag, for at vise at deres børn er forsvundet under militærdiktaturet mellem 1976-1983, ca. 3.000 børn forsvandt. Deres kendetegn er de hvide tørklæder.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant og har resten af eftermiddagen til fri disposition.

De næste 2 aftener er gruppen delt i 2 grupper, som har hver deres aktivitet. En gruppe skal til Aftenshow med dinner & tango – det er et must her i tangoens fødeby. Den anden gruppe skal på besøg hos en Argentinsk familie, som åbner deres hjem for os. Vi skal først i “kokkeskole”, hvor vi skal lære og lave Empanadas mm. Familien er værter for en spændende Argentinsk menu i deres have, og vi nyder vin hertil.

Dag 13: Buenos Aires – Tigre Delta – Buenos Aires

Vi starter med at tage udenfor byen og skal idag have fokus på Tigre Delta, som ligger ca. 30 km fra Buenos Aires. Vi kører i bus til Deltaet. Tigre Delta er en udspringer af det store Parana Delta, som dækker 14.000 km2 og er 320 km lang. Vandmængden er enorm 160 millioner tons pr. år.

På vej til Tigre Deltaet, gør vi et stop ved Recoleta kirkegården, hvor vi besøger Evita Peron’s gravsted.

Vi skal på en sejltur og her ser man straks, at deltaet er et vigtigt handelsområde. Her sælges frugt, tømmer og der er flere områder med beboelse, som er blevet meget populært igennem de senere år. Herudover er der god aktivitet på floden: kajak, kano, turbåde, sejlskibe, vandtaxier, små butikker og sidst men ikke mindst husbåde.

Vi gentager gårsdagens aktiviteter i de 2 grupper, henholdsvis tango show og “kokkeskole”. Igen en uforglemmelig aften for alle.

Dag 14: Buenos Aires – La Boca – Iguazu

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til det farverige kvarter La Boca. Her vil der være mulighed for at gå rundt i gaderne, shoppe, nyde en kop kaffe, se på tangodans mm. I La Boca finder vi den kendte Argentinske mesterklub Boca Juniors. De berømte fodboldspillere Diego Maradona og Lionel Messi kommer begge fra Boca Juniors.

Om eftermiddagen skal vi med fly til Iguazu – Argentina siden – flyvetid ca. 1,5 timer.

Iguazu Falls regnes blandt verdens mest vandrige vandfald. Faldhøjden er op til 82 m og der er 270 vandfald på en strækning på 2,8 km. Det største vandfald er Devil’s Throat – djævlens gab og er ca. 300 meter bredt. Her kommer i gennemsnit 5000 m3 vand pr. sekund. Vandfaldene er på Unescos Verdensarvsliste.

Vi bliver modtaget af vores lokalguide og bliver kørt til vort hotel. Vi indkvarteres på vort dejlige Hotel Yvy på den Argentinske side af Iguazu.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 15: Iguazu – Argentina

Vi skal idag på en af turens højdepunkter – Iguazu vandfaldet – en oplevelse man aldrig glemmer. Nu kan vi ikke vente længere. Vi benytter hele dagen med vores lokalguide til at udforske den Argentinske side. Vi følger en sti hele vejen, og idag står kameraet næsten ikke stille. Det er helt unikt.

Samtidig er det enorme kræfter som er på spil. Mange muligheder med vandrestier og gangbroer giver turist­erne en stor oplevelse for livet – men det kan være en stor udfordring for andre. Vi må prøve kræfter med disse platforme – og føle/mærke vandmængden. Man skal næste “nappe” sig i armen – det er virkelighed .

Vi får frokost på lokal restaurant i området – Hotel Melia med udsigt til Djævlens gab.

Eftermiddagen byder på en unik oplevelse, som er et tilvalg. Bådtur Gran Aventura. Dette er en oplevelse for livet og den må man ikke gå glip af. Vi sejler helt ind under vandfaldene og man har ikke et stykke tørt tøj bagefter. Skiftetøj (badetøj) skal medbringes. Pris pr. person kr. 550,- og skal bestilles sammen med rejsen.

Resten af eftermiddagen nyder vi på vort hotel hvor vi fordøjer dagens oplevelser.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 16: Iguazu – Brasilien

I dag udforsker vi vandfaldet på den Brasilianske side. Vi kører med vores bus til Foc De Iguazu og får indrejsetilladelse. Det giver et andet perspektiv at se vandfaldet fra den Brasilianske side.

Vi tilbyder idag en helikoptertur – varighed 10 min. – pris kr. 900,- pr. person – skal bestilles sammen med rejsen. Vi holder udkig efter de små næsebjørne, som er lidt irriterende. Frokost på lokal restaurant.

Om eftermiddagen skal vi besøge en af de lokale Guarani stammer i området på den Argentinske side, og der er tid til afslapning.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 17: Iguazu – Rio de Janeiro

Nu nærmer turen sig snart sin afslutning og dette er 3. land som vi besøger.

Brasilien er det største og mest folkerige land i Sydamerika og er næsten på størrelse med USA.
Hovedstaden er Brasilia og ikke Rio De Janeiro som mange mennesker tror. Her findes store landbrugsområder og enorme regnskove bl.a. Amazonas. Store floder kendetegnes ved Amazonfloden – Parana-floden og har et samlet areal på 8,5 mio km2. Her bor 205 mio. indbyggere. Fodbold er landets nationalsport, og her har man opfostret mange stjerner. I daglig tale kaldes byen Rio.

Vi lander i Rio omkring frokost – byen har 12 mio. indbyggere og vi møder vores lokalguide i lufthavnen.
Byen er berømt for strandene Copacabana og Ipanema samt selvfølgelig Kristus-figuren (Cristo Redentor)
på Corcovado-bjerget. Rio har været hovedstad indtil 1960.

Vi indkvarteres på Hotel Arena direkte ned til Copacabana stranden og med en flot udsigt over byen.
Dejlig swimmingpool på taget. Vi skal overnatte her i 2 nætter.

Vi fortsætter efter frokost mod Sugarloaf – som ligger i en højde af 396 moh. Vi skal med gondol op på bjerget. Den første gondol blev etableret i 1912, og vognene var lavet i træ og holdt i 60 år. Det var den første gondol i Brasi­lien. Den nuværende er bygget i 1972/1973 og der kom nye vogne til i 2009.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 18: Rio de Janeiro – Byrundtur – Rio de Janeiro

Vi må ud og opleve Rio sammen med vores lokalguide.

Vi skal på byrundtur, og vores første stop vil være Cristo Redentor på det 710 meter høje bjerg Corcovado.
Kristusstatuen er 38 meter høj og vejer 700 ton. Statuen er både et kristent symbol men også byens vartegn.
Vi nyder synet over byen herfra.

Vi fortsætter med at udforske byen og kommer hen til Rio Sambadrom, hvor hele optoget starter op under det årlige Karneval i februar måned. Sambaskolerne startede i 1920. Frokost på vort hotel.
I aften skal vi have vores afskedsmiddag. Det kan vi ikke gøre bedre end at slutte med en god middag og et sambashow i Rio.

Dag 19: Rio de Janeiro – Hjemrejse dag

Vi fortsætter med at udforske Rio. Vi skal i dag på en lille guidet tur om formiddagen. Vi kører forbi og hører om de mange favela’er. Favela betyder slumkvarter, og dem er der mange af i Rio. Det er et populært sted at bo. Den største favela Rochiha, der bor ca. 150.000 indbyggere. Det er farverige kvarterer og her summer det af liv. Alt er dog ikke idyl, da der er høj kriminalitet i mange af favelaerne.

Favelaer holder til på de stejle bjergskråninger – her opstod sambaskolerne og de er stadig omdrejningspunkt i det årlige karneval. Der er stor konkurrence Sambaskolerne imellem. Der er forskellige ligaer som der konkurreres i.

Vi følger tillige i sambaens fodspor og i byens Favelaer findes alle de kendte sambaskoler. De er styrken og disse teams tegner hvert års karneval, som afholdes i Rio i februar måned.

Vi besøger og får historien om sambaskolerne – og hører om karnevallets store betydning for indbyggerne i Rio.

Vi spiser frokost på hotellet – og der bliver mulighed for afslapning på Copacabana stranden.
Sidst på eftermiddagen mødes vi på tagterrassen til et lille glas.

Vi skal flyve med KLM fra Rio kl. 20.45 og forlader vort hotel med kurs mod lufthaven ved 17.30 tiden. Vi har vore værelser til afgang.

Dag 20: Amsterdam – Billund/Kastrup

Vi ankommer til Amsterdam over middag og skal skifte fly. Vi lander i Billund/Kastrup.