Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/Kastrup – Frankfurt/Amsterdam – Vancouver

Vi skal mødes i Billund/Kastrup Lufthavn tidlig morgen og foretager fælles check In.
Flyafgang til Frankfurt/Amsterdam hvor der bliver et flyskift inden vi flyver videre til Vancouver.

I Vancouver skal vi klare indrejsen via ”Customs”. Vi ankommer omkring middagstid, og kører straks til vores hotel – Hotel Listel – hvor vi skal overnatte 2 nætter.

Inden aftensmad går vi en tur ned til Coal Harbour, vi trænger til frisk luft efter den lange flyvetur.

Aftensmad på vort hotel.

Klik på billedet for zoom

Dag 2: Vancouver – byrundtur på cykel

Vi skal idag udforske Vancouver og den bedste måde er på cykel. Cykelhjelm udleveres, vi kører på specielle stier og opdeles i flere små hold med hver sin lokalguide som viser og fortæller os om byen. Turen varer 8 timer og vi cykler 24 km i fladt terræn. Vi oplever: Den flotte Stanley Park, Englishmann Bay. Vi tager en lille cykelfærge fra Englishmann Bay, inden vi skal indtage vores frokost på Granville Island.

Efter frokosten fortsætter vi mod den Olympiske by, Chinatown og Gaston Village, inden vi slutter ved Coal Harbour og Canada Place og ser nærmere på Den Olympiske flamme.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 3: Vancouver – Vancouver Island – Victoria – Butchart Gardens – Saanich

Vi forlader nu Vancouver og begiver os over til øen Vancouver Island som er på størrelse med Jylland og Fyn. Her er meget at se og øen er så stor, at vi vil opholde os her de næste 6 dage.

Vi tager færgen fra Tsawwassen til Swartz Bay. Vi kører ad Scenic rute til Victoria. Vores første stop vil være i Oak Bay, hvor vi indtager vores frokost.

Victoria er engelsk inspireret og en flot by. I får muligheden for på egen hånd at udforske byen bl.a. museumsbesøg, havnepromenaden og Empress Hotel i det hyggelige miljø.

Efter ophold i Victoria fortsætter vi lige udenfor byen til Saanich, hvor vi indkvarteres på Howard Johnson – 1 nat.

Sidst på eftermiddagen tager vi til den flotte have Butchart Garden hvor vi har god tid, til at se nærmere på den flotte have, inden vi indtager aftensmaden. Efter aftensmaden skal vi til aftenkoncert i haven. Vi slutter i aften med at se haven med lys – helt unik oplevelse.

Dag 4: Saanich – Duncan – Chemainus – Nanaimo – Parksville

Efter morgenmaden idag skal vi videre rundt og udforske Vancouver Island. Vores første stop vil være i Duncan. Her skal vi på en tur i byen og følge ruten med de mange totempæle. De indfødte er ikke i tvivl om, hvor de stammer fra. Rejseleder fortæller om totempælene.

Vi drager videre og vores næste stop er Chemainus. Byen fortæller sin historie via flotte billeder som er malet på mange husmure. Vi følger en rute som er lavet og fortæller historierne. Vi møder måske Anne og Eilef som stammer fra Esbjerg, de har boet her i 60 år.

Omkring middagstid når vi Nanaimo som er utrolig charmerende. Vi stopper ved havnepromenaden, hvor vi skal indtage vores frokost på Trollers Café – fish and chips. Efter frokost tid på egen hånd hvor der er mulighed for en tur med vandflyver – 30 min. pris kr. 650.- pr. person.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Parksville.
Vi indkvarteres på Quality Inn Bay View de næste 2 nætter. Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Parksville – Cathedral grove – Port Alberni – Coombs – Parksville

Vi skal idag ud og se nye græsgange og vores første stop vil være Cathedral Grove. Vi skal gå en rute som tager ca. 1,5 time i skoven, som er en tempereret regnskov. Før frokost er der stop i havnebyen Port Albani, utrolig charmerende by. Vi finder et dejligt frokoststed i det fri, idag ved Sproat Lake.

Sidste stop på dagens rute er Coombs hvor vi ser nærmere på ”goats on the roof” . I Coombs findes små fine butikker som der er lejlighed til at besøge. Ved ankomst til Parksville er der mulighed for en badetur.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 6: Parksville – Campbell River – Telegraph Cove

Vi forlader fra morgenstunden Parksville og har kurs mod Campbell River. Campbell River ligger på den østlige kyst af Vancouver Island. Campbell River er udråbt som “laksens hovedstad” og er omgivet af vand, bjerge, vildmark og velsignet med mildt vejr. Vi gør et stop i Campbell River. Vi skal se, hvor vi kan finde nogle fiskere, der har fået en laks på krogen. Frokost på et dejligt sted i skoven, hvor vi ser laksen er på vej op af floden for at gyde.

Vi fortsætter op mod Telegraph Cove. Det gamle fiskerleje Telegraph Cove er blevet forvandlet til et sted , hvor man tager turister ud i Johnstone Strait. Dette er stedet, hvor man startede hvalsafari for ca. 30 år siden. Her findes spækhuggere & pukkelhvaler på denne årstid. Vi skal de næste 3 nætter bo i Telegraph Cove Ressort.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant BBQ.

Dag 7: Telegraph cove – bjørnesafari – Telegraph Cove

Vi har valgt dagen til vores bjørnesafari med omhu – der er flere faktorer som indgår når dagen skal vælges. Vi skal have dagen til at passe med tidevand, fuldmåne og at laksene er på vej. Tide Rip Tours mener, at det er opfyldt i dag og glæder sig til at tage os med ud på en heldagstur til Knight Inlet – Glendale Cove

Bjørnesafari er et tilvalg – prisen for en heldagsudflugt er kr. 1.850,- pr. person.

Vi sejler først med en stor båd og kommer til Knight Inlet hvor vi skal skifte til mindre både (flydepramme).

Vi kommer helt tæt på en lille koloni af grizzly-bjørne som lever og bor her. Vi ser dem i deres rette element.
Her er både fuldvoksne og unger. På denne årstid er laksen på vej igennem strædet så måske de er på fangst. Det er en helt unik tur, hvor vi kommer meget tæt på bjørnene. Såfremt man ikke ønsker bjørnesafari vil der være en fridag i Telegraph Cove.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant.

Dag 8: Telegraph Cove – hvalsafari – Telegraph Cove

Vi skal tidligt afsted på en 4 timers tur hvor temaet er hvalsafari. Vi vil sejle ud fra Telegraph Cove, hvor der her i sommermånederne er en helt speciel aktivitet, stedet besøges af et stort antal af Orca Whales (spækhuggere) & Humback Whales (pukkelhvaler). Ofte ser tillige flere hvidhovedet ørne.

Stubbs Island kender området, og deltager tillige i flere forskningsprojekter omkring registrering af alle hvaler i området.

Vi er afsted hele formiddagen og kommer hjem til frokost. I eftermiddag er der tid til et besøg på det lokale hvalmuseum – éntre inkluderet. Eftermiddagen til fri disposition i Telegraph Cove.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant.

Dag 9: Telegraph Cove – Port Hardy Inside Passage – Prince Rupert

Vi forlader meget tidligt Telegraph Cove og skal til Port Hardy, hvor vi skal ombord på BC-Ferries rute Inside Passage fra Port Hardy til Prince Rupert. En 15 timers unik sejltur. Inside Passage er en strækning som strækker sig fra det sydøstlige Alaska, i USA gennem det vestlige British Columbia, i Canada , til det nordvestlige Washington state i USA. Skibe, der benytter ruten kan undgå noget af det dårlige vejr i det åbne hav, og kan besøge nogle af de mange isolerede samfund langs ruten.

Vi har reserveret pladser i en speciel lounge, så alle har en plads på hele sejlturen og på første parket. Vi spiser vores morgenmad ombord. Frokosten kan være BBQ på dækket og aftensmaden er en dejlig buffet.

Sent på aftenen når vi Prince Rupert og vi bliver transporteret til vores hotel Pacific Inn hvor vi indkvarteres – 1 nat.

Dag 10: Prince Rupert – ksan village – Prince George

Vi går ombord på vores bus som skal fragte os tværs over Canada til Prince George.

Vores rute i dag er utrolig smuk mod Prince George og vi kan nyde udsigten igennem det smukke landskab. Det er en meget afslappende måde, at køre mange kilometer på.

Vi møder en del godstog undervejs og nogen gange skal vi holde for at de kan passere. Vi har stop i Terrasse undervejs, men har et længere stop i Ksan Village – hvor vi møder den lokale First Nation stamme. De kommer og fortæller deres historie og samtidig bliver vi vist rundt i deres museum – flere bygninger. Frokost i Ksan Village.

Vi når til Prince George, hen mod aften, hvor vi indkvarteres på hotel Ramada – 1 nat. Aftensmad på vort hotel.

Dag 11: Prince George – Rocky Mountains – Jasper

Efter morgenmaden har vi afgang mod Rocky Mountains. Vi kommer til Mount Robson som er det højeste bjerg i Rocky Mountains 3954 moh., hvor vi har et stop. Vi gør dog et kort stop ved Requard Falls, hvor vi skal se Chinok laks, der er på vej op for at gyde. De har været 1300 kilometer undervejs, når vi ser dem springe her.

Ved Mount Robson går vi en tur ved Kinney Lake, ca. 3 timer. Frokost på et unikt sted.

Vi kører videre og når Rocky Mountains. Vi nyder den sidste dag tværs over Canada. Omkring aftenstid når vi til Jasper – hvor vi de næste 2 nætter indkvarteres på Pine Bungalows Lodge.

Vi møder i dag vores lokal guider Patricia og Jens som skal med os i The Rockies. Jens er dansk og har boet i Canada i 49 år.

Aftensmad på vores lodge – BBQ.

Dag 12: Jasper – Athabasca River – Maligne Canyon – Jasper

Efter et par dage hvor vi ikke har lavet så meget skal vi i dag ud og røre os.
Vi starter med en sejltur på Athabasca River ca. 2 timer.

Vi kører efter frokost på vores lodge ud til Maligne Canyon. Vi gør klar til en mindre vandretur i kløften ca. 5 km – 2 timer.

I eftermiddag er der mulighed for at se nærmere på Jasper by, eller slappe af i vores dejlige omgivelser, på vores lodge.

Aftensmad på vores lodge – BBQ.

Dag 13: Jasper – Icefields – Peyto Lake – Banff

Vi må nu begive os på vej mod Calgary – men vi har flere stop undervejs.

Vi kører ad Icefields Parkway igennem bjergene ned mod Lake Louise. Vejen blev bygget i 1920 og det tog 20 år at bygge vejen. Vejen en 230 km lang. Der er 600 gletsjere, 6 store Icefields (store sletter med is). Vi har Athabasca gletsjeren, som er 90 til 350 meter tyk og den rummer alene 30 gletsjere.

Der er flere muligheder for, at komme op på gletsjerne bl.a. med busser, men vi har valgt at tage derop via Parker Ridge. Her skal vi ud på en vandretur ca. 3 timer hvor, vi kommer i højden og har nogle helt fantastiske udsigter.
Denne vandretur er en af Canada’s mest populære. Vandrestien er typisk åben 2 måneder hvert år og på denne
årstid er det flot at se på de alpine blomster. Der er flere muligheder for at gå. Jens og Patricia glæder sig til at
vise os dette område. Alternativ vandretur ved Icefields – ca. 2 timer.

Efter vandreturen fortsætter vi vores tur, hvor vi er nødt til at stoppe ved Peyto Lake, som er en gletsjersø der ligger i en højde på 1860 moh.

Derefter fortsætter vi videre mod Lake Louise & Banff National Park som vi kun kører igennem idag, men skal udforske de næste par dage. Vi når Banff sidst på eftermiddagen og indkvarteres de næste 2 nætter på Bow View Lodge, lige i centrum af Banff.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 14: Banff – Lake Louise – Moraine Lake – Banff

Vi skal i dag udforske Lake Louise og de 10 tinder ved Moraine Lake, som er et af de største turistområder i The Rockies. Vi starter med at køre op til Moraine Lake. Vi fortsætter mod Lake Louise og stopper ved søen hvor det flotte hotel Chateau Lake Louise ligger.

Der er i dag 2 vandreture. En vandretur går til Lake Agnes Teahouse – ca. 3 timer. Den anden vandretur er ved søen omkring Lake Louise – hvilket tager ca. 2 timer eller mindre.

Sidst på eftermiddagen bliver der tid til lidt byrundtur. Byrundtur hvor vi vil se nærmere på Banff Spring (vandfaldet) og der bliver tid til lidt shopping i Banff.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 15: Banff – Kananaskis – Calgary

Vi starter fra morgenstunden med at køre til Kananaskis Provencial Park på vej til Calgary.

Det er et unikt bjerglandskab, som gør Kananaskis til et specielt sted. Vi kommer til at se en farverig vifte af vilde blomster. Her findes en “Wildlife Corridor” som gør at der findes flere dyrearter bl.a. bjørne, elg, moose og bjerggeder.

Det siges, at vandreturen som vi skal ud på i formiddag betegnes som en af de mere populære i Canada.
Vandreturen er ca. 7 km. Der er flere muligheder, så alle kan være med.

Frokost i det fri. Herefter går turen direkte ned til Calgary, hvor vi de næste 2 dage indkvarteres på Glenmore Inn. Aftensmad på hotellet.

Dag 16: Calgary – Byrundtur – calgary

Calgary er svaret på Canada’s vilde vesten. Indbyggertallet i Calgary er steget med over 30% de sidste 10 år og der har været god gang i byggeriet. I Calgary bor en del danskere, og der findes en meget aktiv dansk klub.

Vi starter med, at køre udenfor byen og besøger Fareview Colony, hvor vi skal besøge Hutteriets sekten. De driver et mønsterlandbrug med flotte maskiner og dyrehold. Vi får frokost på stedet. Efter dette besøg tager vi igen kurs mod Calgary.

I Calgary kigger vi nærmere på rådhuset og den Olympiske plads. Derefter er der fri til shopping.

Afskedsmiddag på vort hotel.

Dag 17: Calgary – Frankfurt

Vi forlader vort hotel sidst på formiddagen og kører til den Danske Kirke i Calgary. Vi møder præsten Charlotte, som vil fortælle os lidt om kirken. Efter besøget kører vi ud mod lufthavnen. Vi skal med fly direkte til Frankfurt kl. 17.00.

Dag 18: frankfurt – Billund/Kastrup

Vi ankommer til Frankfurt kl. 11.00. Vi skal skifte fly og lander i Billund/Kastrup kl. 14.00.