Dagsprogram

 

Dag 1: AALBORG/BILLUND – KASTRUP – DOHA

Vi starter fra Billund/Aalborg om formiddagen. Vi har flyskifte i Kastrup, flyvetiden til Doha i Qatar er ca. 6 timer. Flyskifte i Doha – videre mod Kathmandu flyvetid 4,5 time.

Klik på billedet for zoom

Dag 2: KATHMANDU

Vi ankommer til Kathmandu – Nepals hovedstad lige over midnat – kl. 01.00. Vi skal igennem immigrationen.

Vi bliver i bus kørt til vort hotel – hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter.

Kathmandu ligger i 1325 MOH og der bor ca. 1 million i og omkring Kathmandu. Kathmandu er grundlagt i år 723 og var oprindelig hovedstad i det selvstændige kongerige Kantipur (det oprindelige navn for byen og riget)

Efter nogle timers søvn serveres der morgenmad og vi skal på en guidet byrundtur med lokalguide.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 3: KATMANDU – PARO – THIMPHU

Vi skal tidligt afsted til lufthavnen og skal idag have kurs mod Bhutan. Vi flyver med det lille bhutanesiske flyselskab Druk Air til Paro i det vestlige Bhutan. Paro ligger 2280 moh og har den eneste internationale lufthavn i Bhutan. Flyveturen tager ca. 1 timer, og vi har undervejs den smukkeste udsigt til Himalayas højeste sneklædte tinder.

Vi stiger ud af flyet og mærker straks den rene klare bjergluft i modsætning til luften i Kathmandu. Vi møder vores bus og den lokale guide, som følger os på hele turen i Bhutan. Vi opholder os ikke i Paro før på hjemturen, men vi kører straks videre til hovedstaden Thimphu, som ligger 55 km og ca. 1,5 times køretid længere mod øst i en højde af 2320 moh. Undervejs får vi det første indtryk af dette smukke land med de venlige mennesker og deres helt specielle arkitektur. Vi bemærker den spredte bebyggelse.

Vi gør et kort stop undervejs ved Chuzom, hvor to floder løber sammen, og hvor vi ser nogle typiske stupaer (Buddhistiske spir lignende struktur med hemisfærisk kuppel) samt et lille marked.

Vi checker ind på Hotel Thimphu Tower, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Aftensmad på vort hotel.

Dag 4: THIMPHU

Efter en god nats søvn og et godt morgenbord har vi nu lagt udrejsen bag os og er klar til et spændende program i Bhutans hovedstad og største by med ca. 100.000 indbyggere. Thimphu er også regeringsby og residensby for kongefamilien.

Vi skal besøge det lokale Folk Heritage Museum, som kan sammenlignes med et arbejdende frilandsmuseum med udstillinger og demonstrationer.

Vi besøger kunsthåndværkerskolen, The Arts and Crafts School. Her lærer eleverne de traditionelle kunsthåndværk: tegning, maling, træskærerarbejde, broderi, smykker og fremstilling af skulpturer. Deres senere arbejds­område bliver ved nybygning og renovering af f. eks. templer og klostre. De unge mennesker går her på en 5 årig uddannelse.

Sidst på dagen er der mulighed for shopping og tid på egen hånd i den hyggelige by.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: THIMPHU

I dag skal vi se og høre om Bhutans nationalsport, som er bueskydning (archery). Det er en stor social begivenhed, og der afholdes jævnligt konkurrencer mellem hold eller landsbyer. Vi får en demonstration af sporten, og hvis vi er heldige, er der måske netop en konkurrence på denne dag. Senere skal vi på det moderne tekstilmuseum, hvor vi ser udstillingen af de smukt vævede stoffer og mønstre, som de bliver lavet i enhver familie og især i bjergegnene. De vævede stoffer bruges som tæpper og til deres nationaldragter, som alle bærer den dag i dag og ikke kun ved festlige lejligheder.

Turen går videre til et hospital for traditionel medicin, hvor der fremstilles naturmedicin og uddannes læger. Der er også et lille museum med medicinplanter og mineraler. Vi fortsætter til en af de største Buddhastatuer i verden, som ligger højt oppe over byen. Den måler 51,5 m og er lavet i forgyldt bronze. Det imponerende
bygningsværk er endnu ikke helt færdigbygget.

Til slut besøger vi The National Memorial Chorten, en hellig stupa fra 1974, som skal medvirke til fred og fremgang i verden.

En oplevelsesrig dag i Thimphu er slut.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 6: THIMPHU – GANGTEY

Efter morgenmad starter vi ud på en køretur på 150 km. Køreturen tager ca. 5 timer.

Vi kører over Dochula Pass (3080 moh), hvor vi gør et stop for at besøge Druk Wangyal Chortens (108 stupaer) og nyde udsigten, som på en klar dag giver os mulighed for at se Bhutans 7 højeste sneklædte tinder. Den højeste hedder Gangkar Puensum og er 7.497 moh. Vi spiser frokost undervejs.

Vi har kurs mod Gangtey Village som ligger ca. 3000 moh.
Ved ankomst til Gangtey Village er der checkin på hotel Dewachen – 2 overnatninger.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 7: GANGTEY

Vi skal her til morgen besøge Gangtey Gompa, et vigtigt kloster for buddhisterne, og vi skal overvære en
ceremoni. Vi besøger tillige en lille landsby og kigger nærmere på byggeteknikker.

Vi skal på en 3-timers vandretur ad Gangtey natursti, som er en af de smukkeste kortere gåture i Gangtey området og i den smukke Phobjikha dal, der er vinter opholdssted for den sjældne og truede sort-halsede trane, som er på træk fra Tibet og Sibirien hver vinter. Der er ca. 450 – 500 traner, der overvintrer i Bhutan, og heraf vælger ca. halvdelen denne smukke alpine dal. Vi er sikkert heldige og ser tranerne, for de trækker som regel tilbage i slutningen af marts. Ellers må vi nøjes med at besøge Black Necked Crane Information Center.

I eftermiddag er der lidt luft i programmet til at se sig omkring i nærområdet. Vi skal bl.a. besøge et lokalt farmhouse og have buttertea.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: GANGTEY – BUMTHANG

I dag fortsætter vi videre østpå. Turen fra Gangtey til Bumthang er på 153 km, og den tager ca. 6-7 timer. Det er således en lang, men også meget smuk køredag, hvor vi kører over Pelela Pass 3300 moh. og gør stop ved Chendbji Chorten, en stupa bygget i nepalesisk stil. Her findes ofte flotte af Yak-okser som vi ser nærmere på.

Vi fortsætter til byen Trongsa, hvor vi spiser vores frokost, inden vi snor os endnu højere op og passerer Yutongla Pass 3400 moh. På vor vej ser vi tillige yak-okser og rovfugle. Vi kører igennem områder med masser af rhododendron, der gerne skulle være i blomst på nuværende tidspunkt.

Vi fortsætter til Bumthang, som ligger i 2600 moh., og her er der ifølge sagens natur køligt om aftenen og om morgenen.

3 overnatninger på Hotel Mountain Lodge.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 9: BUMTHANG

Efter køredagen i går bruger vi nu hele dagen i dag på at udforske området Bumthang, der er en provins med spredt bebyggelse og mange smukke gamle klostre. Vi skal besøge et par af klostrene, der ligger i gåafstand fra hinanden. Vi går igennem det typiske landbrugsområde, så vi kan se markerne, husdyrene og de små huse med deres hjemmevæverier og små værksteder. Lokalbefolkningen og især børnene vil meget gerne hilse på og vise os, hvad de laver.

Vi går senere en tur igennem landsbyens hovedstrøg med de smukke huse og sjove butikker. Hver by har sin fæstning, og vi skal naturligvis se Jakar Dzong, som fæstningen hedder.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 10: BUMTHANG

Vi starter i dag med at køre mod Chumey Valley hvor vi gør et stop ved et lille vævecenter, hvor der bliver mulighed for at gøre et par indkøb af varme tørklæder o.lign. Vi skal efterfølgende besøge et savværk.

Efter formiddagsturen skal vi bogstavelig talt arbejde lidt for føden, idet vi skal på kokke-skole og hjælpe med at tilberede vores frokost af de typiske råvarer, der produceres på stedet. Det er mest økologiske grøntsagsretter. Som ekstra tilbehør bruger man chili i ethvert hjem.

Befolkningen i Bumthang iklæder sig altid i sit fineste tøj, og det skal vi som turister naturligvis også gøre. Vi har inkluderet et sæt tøj i turens pris, til alle deltagere. Lokalbefolkningen elsker det, og vi bliver taget imod med åbne arme og rosende ord.

Om eftermiddagen skal vi ud på en lille travetur i Bumthang og der bliver tillige mulighed for at shoppe i Bumthang ved de fine butikker. Vi besøger det lokale mikrobryggeri og får smagsprøver. Efterfølgende besøger vi naboen en ostefabrik (mejeri).

Aftensmad på vort hotel.

Dag 11: BUMTHANG – TRONGSA

Vi sætter nu kursen vestpå igen, da vejene videre østover er vanskeligt fremkommelige. Dels er man ved at udbygge vejen ved sprængning ind i klipperne, og dels er den årlige monsunregn med efterfølgende jordskred meget hård ved vejen. Vi skal køre 68 km tilbage til Trongsa, og det tager ca. 2,5 time. Under køreturen nyder vi den storslåede natur med varieret skov, og vi har mulighed for at se yak-okser, store gribbe og ørne. Vi gør igen stop i den smukke, frugtbare dal Chumey Valley.

Efter indcheckning på vort hotel, skal vi besøge det lokale marked og se den smukke fæstning Trongsa Dzong. Trongsa ligger 2180 moh. Utrolig flot besøg.

1 overnatning på Yangkhil Resort. Aftensmad på vort hotel.

Dag 12: TRONGSA – PUNAKHA

I dag kører vi igen videre vestpå til byen Punakha, der indtil 1955 var Bhutans hovedstad, religiøst og administrativt centrum for landet. Byen ligger 1250 moh., der bor ca. 7000 mennesker her. Vi skal køre 145 km – ca. 4,5 timer.

Efter frokost skal vi på gåtur ud over markerne til Chimi Lhakhang, også kaldet Fertility Temple eller
frugtbarhedens tempel, og her kan vi ved selvsyn konstatere, at buddhisterne ikke er spor snerpede. Det siges at par, der har svært ved at få et barn, blot skal komme her og blive velsignet, så går det helt af sig selv. Vi spadserer videre gennem ris- og kornmarker og betragter landsbyboernes dagligliv, og vi skal også besøge en traditional gård. Vi passerer et lille værksted og butik, hvor der bor en lokal kunsthåndværker, der laver de smukkeste religiøse malerier, som man kan købe.

Vi checker ind på vort hotel Zhingkham Resort – 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 13: PUNAKHA

Vi har dagen til rådighed i Punakha og vi starter dagen med en flot sejltur på Punakha river.
Frokost i dag er en meget speciel picnic ved floden.

Efter frokost skal vi bl.a. besøge den smukke fæstning Punakha Dzong eller Palace of Great Happiness, der siges at være Bhutans smukkeste Dzong især i foråret, når de blomstrende, lyslilla jacarandatræer står smukt op mod de hvide mure. Alle Bhutans konger er blevet kronet her.

Punakha er stadig vinterresidens for landets øverste religiøse leder. Dzongen ligger, hvor to floder Phochu og Mochu mødes, de kaldes og henholdsvis han- og hunfloden efter deres voldsomme og mere stille løb.

Vi besøger den lokale skole og skal på en flot køretur, da skolen ligger i en lille landsby i yderkanten af byen. Skolen har ca. 100 elever og ligger i et landbrugsområde i ca. 2.500 moh.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 14: PUNAKHA – PARO

Vi nærmer os slutningen af en begivenhedsrig og oplevelsesrig tur igennem det vestlige og centrale Bhutan og skal i dag gense Paro, hvortil vi ankom den allerførste dag. Køreturen til Paro er på 125 km og tager ca. 4 timer.

Vi skal igen over det betagende Dochula Pass – 3080 moh., hvorfra man i klart vejr kan se 7 af Himalayas højeste, sneklædte bjergtoppe, der alle er fra ca. 7.000 til 7.500 moh. Vi gør et kaffestop på passet og ser igen de 108 stupaer Druk Wangyal Chortens. Gåtur i botanisk have med flotte rhododendron.

Frokost i Thimphu.

Ved ankomst til Paro bliver der også tid til en lille gåtur på markedet og i den hyggelige gamle by, der ligger i en højde af 2280 moh og har ca. 4.500 indbyggere. Der er mange små og spændende butikker med alskens kunsthåndværk.

Vi skal bo i Paro i 2 nætter på Hotel Olathang.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 15: PARO – TIGER’S NEST

Den sidste hele dag i Bhutan bliver et af turens højdepunkter, idet vi skal på en ca. 6 timers vandring op til det legendariske og mest berømte af Bhutans klostre Taktsang Monastery “Tiger’s Nest”.

Vi kører de første ca. 10 km til, hvor stien starter i 2600 m højde. Der deler vi os i flere hold, da der er mulighed for at gå til et cafeteria i 2940 m højde. Her kan man stoppe op, få en kop kaffe eller te, inden man begynder nedstigningen til fods. Man har en fantastisk smuk udsigt ud over dalen og op til klosteret. Hvis man er “hardcore” og i virkelig god form og ved godt helbred, kan man efter kaffen vælge at fortsætte til fods helt op til klostret i 3140 m højde. Belønningen efter de mange trappetrin og den stejle stigning kommer i form af en pragtfuld udsigt. Vi har alternativ hvis man ikke kan gå op til “Tiger’s Nest”.

Afskedsmiddag på vort hotel.

Dag 16: PARO – KATHMANDU – DOHA

Vi starter hjemrejsen mod Danmark ved middagstid og flyver til Kathmandu.

Efter ankomst til Kathmandu, skal vi skifte fly til Doha som ligger i Qatar. Flyvetiden til Doha er ca. 5 timer.
Omkring midnat skal vi tjekke ind til vort fly til Danmark, flyvetid ca. 6 timer.

Dag 17: DOHA – KASTRUP – BILLUND/AALBORG

Vi ankommer til Kastrup tidlig morgen og har flyskifte til hhv. Billund og Aalborg.