Dagsprogram

Dag 1: Danmark – dubai

Vi flyver fra København og mødes i Kastrup lufthavn. Fly fra København til Dubai. Flyskift og videre forbindelse til Melbourne med Emirates.

Dag 2: Dubai – Melbourne

Ankomst i Dubai, lille ophold, flyskift og videre mod Australien.
Vi ankommer til Melbourne kl. 22:00
Vi bliver indkvarteret de næste 2 dage på hotel i Melbourne.

Dag 3: Melbourne

Efter en god nats søvn er vi klar til at se på storbyen Melbourne, som er hovedstad i delstaten Victoria. Melbourne er Australiens næststørste by med et indbyggertal på ca. 4,8 mio. og kaldes for Australiens kulturelle hovedstad. Vi bruger dagen på en guidet byrundtur med en dansk lokalguide. Melbourne er meget multikulturel, da en meget stor del af indbyggerne er indvandrere. Byrundturen går bl.a. forbi Parliament House og vi gør et stop ved Fitzroy Gardens, hvor vi ser Captain Cook’s Cottage.

Melbourne er også kendt for sine store internationale sportsbegivenheder (Australien Open i Tennis & Australiens formel 1). Tilbage i centrum stopper vi ved den smukke Botaniske have og ser det imponerende mindesmærke ”Shrine of Remembrance”, som er rejst til minde over mænd og kvinder fra delstaten Victoria, som er faldet i krige, som Au-stralien har været involveret i.

Eftermiddagen bruges til hvile. Vi besøger til aften Eureka Tower – hvor man kan komme op i bygningens Skydeck. Vi kommer ca. 300 meter op og har en fantastisk udsigt over Melbourne og Port Philip Bay, hvor vi også indtager vores aftensmad.

Dag 4: Melbourne – Great Ocean Road – Warrnambool

I dag er en flyttedag til Warrnambool, en køretur på ca. 400 km langs den smukke sydkyst. Great Ocean Road er på National Heritage listen, strækningen er på 243 km fra Torquay til Warrnambool. Vejen blev åbnet i 1932. Strækningen kaldes også surfkysten mellem Torquay og Cape Otway. Vi stopper første gang i byen Torquay, som er kendt for sine fine surfstrande. Senere spiser vi frokost i Lorne.

Om eftermiddagen kommer vi til De Tolv Apostle (der findes kun 8 i dag), som er en samling af kalksten, der er dannet ved erosion af de barske vejrforhold i Sydhavet. Lord Ard Gorge formationen er opkaldt efter det Britiske Clipper Skib, der løb på grund efter en 3 måneders rejse til Melbourne, kun 2 overlevede forliset. London Arch (London Bridge) – igen en formation, som er dannet af erosion af havet.

2 overnatninger på Best Western Old Maritime Motor Inn i Warrnambool.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Warrnambool

Kystbyen Warrnambool med sine ca. 30.000 indbyggere markerer afslutningen på Great Ocean Road. Ordet Warrnambool stammer fra Aboriginerne og er navn for en nærliggende vulkansk kegle.

Vi skal besøge Tower Hill – som er et enormt vulkansk krater. Indersiden af krateret er nu et vildtreservat og der er betydelige bestande af fugle og dyreliv. Det er nemt at se koalaer, kænguruer, emuer mm. Vi skal besøge den lokale aboriginal stamme på Tower Hill. Tower Hill ligger vest for Warrnambool. Stedet er en af de mest fascinerende geologiske formationer i delstaten Victoria. Stedet har en vigtig plads i den lokale aboriginal historie.Vi skal prøve at kaste med boomerang. Vi spiser en speciel frokost i det fri, fremstillet af den lokale stamme.

Eftermiddagen er til fri disposition i Warrnambool – hvor der bliver mulighed for at nyde stemningen i byen, som gennem årene har inspireret kunstnere, forfattere, musikere og håndværkere.
Aftensmaden på vort hotel.

Dag 6: Warrnambool – Mt. Gambier

Vi tager af sted med kurs imod Mt. Gambier, og kører i dag igennem et godt landbrugsområde. Vi får frokost i Portland. Vi ser lidt på havneområdet i Portland, som er det største center for afskibning af -levende kvæg.

I dag skifter vi fra delstaten Victoria til delstaten South Australia, som er den mest tørre del af kontinentet. Staten har et samlet areal på 983.482 km2, og er den 4. største delstat i Australien. Dette betyder, at vi må ændre vores ure – vi skal stille uret en halv time tilbage.

Eftermiddagen bruges til et gårdbesøg udenfor Mt. Gambier. Travis Telford driver en farm med 3000 malke-kvæg og vil fortælle om driften af en malkefarm.

Vi stopper ved Blue Lake i Mt. Gambier, og går en tur rundt om søen, ca. 5 km.

1 overnatning på Lakes Resort.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 7: Mt. Gambier – Wellington – Cape Jervis – Kangaroo Island

Vi forlader Mt. Gambier fra morgenstunden og sætter kurs imod Kangaroo Island. Undervejs får vi frokost i Wellington, hvor verdens 4. største flodsystem (Murray River) løber igennem.

Kangaroo Island er Australiens ‘s tredje største ø efter Tasmanien og Melville Island. Kangaroo Island ligger i staten South Australia 112 km sydvest for Adelaide. Øens økonomi var hovedsagelig landbrug, men i dag er hoved-indtægten turisme. Øen har flere naturreservater og et unikt dyreliv, som vi skal udforske de næste dage.

Den største og bedst kendte National Park er Flinders Chase.

3 overnatninger på hotel i Kingscote med flot udsigt til Sydhavet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: Kangaroo Island

Glæd dig til en hel dag spækket med naturoplevelser. Turen rundt på øen begynder ved Seal Bay på sydkysten, som er ynglested for de Australske søløver. De surfer på bølgerne, daser på stranden og kan iagttages på få meters afstand. Herefter kører vi til Raptors Domain, hvor vi skal opleve et flot fugleshow med Birds of Pray (Rovfugle).

Turen fortsætter til Nationalparken Flinders Chase med klippeformationerne Remarkable Rocks, som både på afstand og tæt på er en fascinerende oplevelse. Admiral’s Arch er også et naturskabt mesterværk, og på klipperne neden for udsigtsplatformen soler New Zealandske pelssæler sig.

Koalaen er normalt meget sky, men her på Kangaroo Island, kan man være heldig, at se dem sidde i trækronerne i gang med at fortære deres livret: eukalyptusblade. Vi tager derfor på koala-spotting i eukalyptus-skoven i Hanson Bay Sanctuary.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 9: Kangaroo Island

Vi besøger i formiddag Kangaroo Wildlife Center, et meget spændende sted. Ejerne har overtaget stedet i 2013 og siden da, har de virkelig formået at skabe et perfekt sted, med respekt for dyrene. De er med i projekter, hvor de arbejder med, at få truede dyrearter til at yngle. Vi skal bl.a. se wallabies (en kænguruart), krokodiller, fugle, blue penguins, kassuarer (en strudseart). Vi ser tillige deres nye Reptile House med slanger og edderkopper.

Vi slutter formiddagen med en badetur på Emu Beach.

Eftermiddagen til fri disposition og mulighed for en badetur.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 10: Kangaroo Island – Adelaide

Formiddagen bruges fortsat på at udforske Kangaroo Island. Efter frokost skal vi med færgen til fastlandet.

Vi besøger Emu Ridge, hvor vi skal se produktion af produkter fra Eukalyptusblade. Derefter kører vi til en meget flot beliggende vingård Dudley, hvor vi skal have frokost og vinsmagning.

Vi kører mod storbyen, Adelaide – en strækning på ca. 150 km, når vi kommer i land efter sejlturen.

Adelaide er den største by i sydaustralien og delstatens hovedstad. Adelaide er Australiens 5. største by med et indbyggertal på 1,3 millioner mennesker. Adelaide er en meget flot by og ligger med vindistriktet Barossa Valley til den ene side og flotte kridhvide sandstrande ved Gleneig Beach blot 10 km fra byens centrum. Fra Adelaide går der tog til Alice Springs (The Ghan) og mod Sydney.

I Adelaide ligger den smukke kirke St. Peter’s Cathedral, som stod færdig i 1876 – her ses det tydeligt, at en af kirkens arkitekter har ladet sig inspirere af Notre Dame i Paris, som han boede tæt ved.

Adelaide har rigtig mange kirker – byen har i Australien fået øgenavnet The City of Churches (kirkernes by).

2 overnatninger på hotel Mercure Grosvenor.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 11: Adelaide – Barossa Valley – Adelaide

Nye og spændene oplevelser venter os – i dag skal vi besøge Australiens ældste og mest kendte vinområde, som kun ligger ca. 50 km uden for Adelaide. Vi kører af en flot og naturskøn rute ud til Barossa Valley. Her har man dyrket vin i mere end 150 år, og området står i dag for ca. 25% af Australiens samlede vinproduktion. Shiraz, Grenache, Cabernet Sauvignon, Riesling, Semillion og Chardonnay er de væsentligste druer i dalen. I Barossa Valley er der ca. 150 vingårde. Oprindeligt var det tyske indvandere, der kom hertil og derfor ses mange flotte Lutheranske kirker og huse i området, som de byggede i 1840’erne.

Vi starter med at besøge Whispering Wall, og efterfølgende besøger vi vingården Jacobs Creek, hvor vi nyder en dejlig vinsmagning. Vi spiser frokost på vingården Saltram. Saltram er den ældste vingård i Barossa Valley.

Om aftenen skal vi ud og spise på en lokal restaurant, som serverer nogle helt fantastiske bøffer og selvfølgelig skal vi nyde et glas af den lokale vin dertil.

Dag 12: Adelaide – Alice Springs

Afgang fra hotel, midt på formiddagen til lufthavnen i Adelaide – vi flyver i dag til Alice Springs.

Vi skal tilbringe de næste 6 dage i den Australske Outback i Nationalparken Uluru-Kata Tjuta. Nationalparken er på UNESCO’ verdensarvsliste og er Australiens mest kendte Nationalpark – området er storslået og ca. 2 gange så stort som Frankrig – her bor der blot 200.000 mennesker. Vi vil opleve Aborigine kulturen på nærmeste hold. Nationalparken Uluru-Kata Tjuta er et meget helligt sted for Aboriginerne. Landet blev givet tilbage til Aboriginerne i 1985.

Når vi ankommer til Alice Springs, bliver vi afhentet af Adventure Tours og vores driverguide.
Vi skal på en lille byrundtur i Alice Springs, og kører blandt andet ud til telegrafstationen, hvor vi kigger efter kænguruer

Vi bliver kørt til vores hotel i Alice Springs. 2 overnatninger på hotel Auora.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: Alice Springs

Alice Springs ligger lige midt i Australien i Northern Territory. Byen opstod oprindelig omkring en telegrafstationen, den 3500 kilometer lange telegraflinje som forbinder Adelaide i Syd med Darwin i Nord.

Vi har hele dagen til rådighed og vil bruge formiddagen på sightseeing og besøge:
• The Flying Doctors Service.
• School of the Air.
• Telegrafstationen.

The Flying Doctors Service og School of the Air sørger for at hjælpe/undervise familierne, som bor ude i outbacken.
Efter frokosten kører vi til Simpsons Gap og vandrer en lille tur. Resten af eftermiddagen til fri disposition og shopping i Alice Springs.

Aftenmaden er på vort hotel.

Dag 14: Alice springs – Kings Canyon

I dag fortsætter vi mod Mount Conner, som er 700 millioner år gammel og ældre end Uluru. Vi fortsætter videre ud i Ødemarken mod Kings Canyon, som er den største og længste kløft i den røde ørken.  Der er klippevægge, der rejser sig 200 meter op fra bunden.

På vores vej ud til Kings Canyon har vi flere stop. Vores 1. stop er ved en kamelfarm, hvor det er muligt at få en tur på kamel (7 AUD). Næste stop er på ”Station” i Erldunda og sidste stop inden frokost er i Mt. Ebenezer. Dette  er også en kvægstation, men her findes et kunstgalleri for aboriginal kunst, hvor de lokale sidder og laver kunst.Vi spiser frokost på Kings Creek Station, herfra vil der være mulighed for at flyve en tur i helikopter, (15 min – pris 125 AUD)

Vi indkvarteres i Safariovernatning i eget område (Camp)  – 2 personers telthytter med fast gulv, med senge, dyne. 1 overnatning. Vi har egen kok med på Campen.

Vi nyder en dejlig middag under stjernerne og den kulsorte himmel.

Dag 15: Kings Canyon – Uluru

Vi starter dagen tidlig med en vandretur hvor vi skal gå oppe langs Rim-kanten ca. 6,5 km. De lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den flotte og nærmest unaturlige blå himmel giver et fantastisk og uforglemmeligt sceneri.

Inderst i kløften ligger Garden of Eden – et skyggefuldt vandhul med palmer og fuglesang som gør, at vi føler vi er kommet til paradis.

Vi fortsætter til Uluru (Ayers Rock), hvor vi ankommer omkring frokost. Indkvartering i vores camp Yulara. Landskabet er fantastisk ved Uluru (Ayers Rock) – og det er en af verdens allerstørste seværdigheder, som ikke findes andre steder i verden. Man kan ikke forlade Australien uden at have denne oplevelse inde under huden.

Vi kører en tur rundt om Uluru, hvor vi har flere stops undervejs og gør klar til at nyde solnedgangen. Hertil serveres Champagne.

Aftensmad i vores camp.

Dag 16: Uluru – Kata Tjuta

Vi skal nyde solopgangen over Uluru/Ayers Rock og opleve at farverne skifter på ”den store sten” i takt
med solen stiger på himlen – vi vil opleve en palet af farverne gul, rød og lilla nuancer i løbet af
morgenstunden.

Om formiddagen går vi en tur rundt om Uluru (Ayers Rock), ca. 9km og ser de flotte hulemalerier. Efterfølgende møder vi en aboriginal guide, som fortæller historier fra området.

I eftermiddag skal vi udforske Walpa Gorge, som ligger i Kata Tjutas mystiske kuppel-landskab. Kata Tjuta er beliggende 32 km vest for Uluru. Det er gruppe af 36 store, kuplede klippeformationer. De består af varierende klipparter, såsom granit, basalt og sandsten. Den højeste kuppel, Mount Olga, er 1.066 m (3.497 ft) over havets overflade, eller ca. 546 m (1791 ft) over det omkringliggende område.

Vi slutter dagen med en middag under stjernerne og den kulsorte himmel.

Dag 17: Uluru (Ayers Rock) – Sydney

Vi starter dagen med en vandretur i Valley of the Winds, Kata Tjuta fra morgenstunden. Vi forlader Det Røde Center ved middagstid og flyver fra Ayers Rock til Sydney.

Sydney er Australiens største by med ca. 5,0 mio. indbyggere, hvoraf 1/3 er født uden for Australien, hvilket gør Sydney til en af verdens mest multikulturelle byer.

Sydney ligger smukt på Australiens østkyst og har verdens største naturlige havn, Port Jackson. Havneindløbet består af en skærgård af småøer og klippeskær. Mod vest breder Sydney sig mod Nationalparken Blue Mountains.

Mange kalder Sydney for en af verdens smukkeste storbyer. Sydney er kendetegnet ved det verdenskendte Operahus – tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Tårnet Sky Tower, strandene Bondi og Manly beach, Sydney Harbour Bridge og ikke mindst den flotte botaniske have.

I Sydney indkvarteres vi meget centralt i The Rocks (Sydneys fødested), – hvor vi har base de næste 4 nætter.

Aftensmad i nærområdet omkring The Rocks.

Dag 18: Sydney

Vi skal idag opleve The Rocks og Cirkular Quay. Vi starter i The Rocks, hvor vi går rundt og får historien om fangerne.
Havnekajen Circulay Quay ligger med Sydney Opera House på den ene side og The Rocks på den anden side. Her ligger store krydstogtskibe til kaj, turbåde med havnerundfarter, samt mange færger, der sejler til forstæderne omkring Sydney.

Vi fortsætter ned til Sydney Opera House. Her skal vi høre historien om Operahusets tilblivelse, samt nyde Jørn Utzon’s flotte bygningsværk på en guidet rundtur. Efter turen kan vi slappe af på The Concourse og få en kop kaffe og se de mange mennesker myldre forbi.

Efter frokost skal vi ud at sejle, en havnerundfart af ca. 1,5 times varighed i Sydney havn, hvor vi får et flot indtryk af Sydney set fra vandsiden.

Eftermiddagen er til fri disposition, mulighed for et Bridge Climp pris kr. 1.600.- (tilvalg). Aftensmaden er i aften for egen regning.
Vi vil undersøge om der er en forestilling i Operahuset iaften (tilvalg).

Dag 19: Sydney – Blue Mountains

Vi skal på udflugt hele dagen og starter lige efter morgenmaden. Vi skal besøge den meget populære Nationalpark Blue Mountains. Nationalparken ligger et par timers kørsel fra Sydney og er et World Heritage område. Nationalparken har fået navnet fra den blå tågedis, der rejser sig, når olie i eukalyptusbladene fordamper i varmen. Vores første stop er Featherdale Wildlife Park – hvor vi møder mange af Australiens dyr.

Blue Mountains består af skovklædte bjerge, vandfald og dybe kløfter. Vi oplever mange flotte udsigtspunkter på vor tur i parken og skal se den meget berømte klippeformation, De tre Søstre (The Three Sisters).
Efter en dejlig vandretur i bunden af den grønne regnskov og stejle slugt – skal vi ud og køre med The Scenic Railway – verdens stejleste jernbane ca. 400 meter op af de lodrette bjergsider.

Vi tager også en tur med Scenic Skyway – en tur, hvor vi svæver i 270 meters højde hen over kløften, hvor vi oplever en fantastisk udsigt. Vi kører forbi Olympic Park inden vi sejler hjem ad Paramatta River til The Rocks.

I aften går vi til Sydney Opera House, og får aftensmad i Opera Kitchen foran Operahuset.

Dag 20: Sydney

Efter morgenmaden går vi gennem byens hovedstrøg til Darling Harbour. Vi besøger Sydney Tower Eye – 309 m højt, om formiddagen og ser en 4-D film om Sydney.

Darling Harbour er et nyt og moderne forlystelsesområde, som blev kraftigt udbygget i forbindelse med OL-sommer-legene tilbage i 2000 i Sydney. Darling Harbour består af restauranter, cafeer, IMAX Theater med verdens største skærm, samt mange forskellige forlystelser.

Vi starter med frokost på lokal restaurant, og besøger herefter Sydney Aquarium. Der vil tillige blive mulighed for at besøge Sydney Wildlife Center og Madam Tussauds.

Senere på eftermiddagen går vi samlet til ”Slip Inn” baren – stedet, hvor Kronpris Frederik og Mary mødte
hinanden under Olympiaden tilbage i 2000. Bagefter tager vi en færge hjem til vores base på The Rocks.

Vi vil nyde vor afskedsmiddag i Sydney Tower Restaurant – 360 grader dining.

Dag 21: Sydney – dubai

Efter morgenmaden har vi god tid. Vi skal først forlade vores hotel omkring middagstid. Vi checker ind i lufthavnen direkte til København. Flyskift i Dubai inden vi fortsætter mod København.

Dag 22: dubai – Kastrup

Vi ankommer til Kastrup tidligt om morgenen.