Dagsprogram

Dag 1: Billund/Kastrup – Amsterdam – New York

Vi mødes til check-in i Billund Lufthavn om formiddagen og starter vores rejse til New York.

Første stop bliver Amsterdam, hvor vi skal skifte fly, hvorefter rejsen fortsætter over Atlanten.

Efter ankomst til New York køres vi i minibus ind til Manhattan, hvor vi indkvarteres på vores hotel Chelsea Savoy Hotel i hjertet af Manhattan. Hotellet ligger meget centralt i forhold til alt, hvad vi skal se og opleve i byen. Hvis tiden tillader det, går vi en tur i nærområdet.

Vi spiser aftensmad på Malibu Diner – ligger lige overfor hotellet.  Det er også her, vi spiser vores morgenmad.

Dag 2: New York

Vi spiser morgenmad på Malibu Diner.

I dag skal vi opleve New York både til fods, fra vandet og fra luften.  Vi tager subway’en til 34. street og går det sidste lille stykke til the Empire State Building.

Her tager vi elevatoren op til 86. etage, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over hele New York.

Efter besøget går vi via Times Square til Pier 82, hvor vi går ombord på turbåden Circle Line og skal på en dejlig sejltur syd om Manhattan.  Vi sejler tæt forbi Frihedsgudinden, inden vi sejler op ad East River på østsiden af Manhattan.  Lidt før FN-bygningen vender båden og sejler samme vej tilbage til udgangspunktet.

Vi spiser frokost ombord.

Efter sejlturen går vi ad the High Line tilbage til vores hotel.

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

Dag 3: New York

Efter morgenmad på Malibu Diner tager vi subway’en sydpå til  World Trade Center.

Området blev totalt ødelagt efter terrorangrebet på WTC i 2001. I dag er det nye WTC næsten genopført.

Vi skal besøge parken “9/11 Memorial” samt det imponerende “9/11 Museum”.

Parken 9/11 Memorial domineres af to reflekterende bassiner, som er placeret i fundamentet, hvor tvillingetårnene stod, og ligger omgivet af en plads, hvor 400 træer står plantet.

9/11 Museum er en gribende oplevelse. Glasindgangen til museet minder om et væltet tårn. Herfra fører en lang trappe ned til udstillingerne under de to bassiner. Det er en meget følelsesladet oplevelse at gå rundt i det imponerende museum.

Vi spiser frokost på Restaurant Trinity Place.

Resten af ftermiddagen på egen hånd.

Aftensmad på egen hånd.

I aften er der mulighed for at opleve en musical eller en opera (tilkøb – pris ca. 1.400,- pr. billet).

Dag 4: New York

Efter morgenmad starter vi dagen med at tage subwayen til Central Park – byens store åndehul som ligger midt imellem de høje skyskrabere. Vi går ind i parken fra vestsiden. Her ligger The Dakota Building, hvor Yoko Ono og John Lennon boede, indtil John blev skudt den 8. december 1980. Yoko One bor stadig i huset.Lige overfor Dakota-bygningen ligger mindelunden for John Lennon ”Strawberry Fields”. Det er et ganske lille sted med en mosaik, som bærer indskriptionen ”Imagine”.

Vi fortsætter vores tur i parken til det smukke springvand Bethesta Fountain. Senere hilser vi på H. C. -Andersen og Den Grimme Ælling samt skulpturen ”Alice in Wonderland”. VI vil møde mange andre på vores vej – både fodgængere, joggere, cyklister, motionister, hestekøretøjer og skæve eksistenser.

Vi kører med subway sydpå og gør stop på Grand Central Terminal, som er New Yorks første og en af verdens smukkeste banegårde. Her spiser vi frokost på den legendariske restaurant Oyster Bar.

Efter besøget på “banegården” tager vi igen subway til bydelen Greenwich Village. Her skal vi gå en dejlig tur  gennem charmerende gader og spændende butikker. Det er også her vi finder det mindste hus i New York samt Washington Square Park – nabo til NY University. I Greenwich Village ligger ligeledes mindeparken Christopher Park. Det var her de homoseksuelle tilbage i 60’erne gjorde opstand for ligeberettigelse.

Herfra er der kun ganske kort vej hjem til vores hotel.

Aftensmad på mexikansk restaurant – Tequila Chito’s.

Dag 5: New York

I dag tager vi igen en tur væk fra Manhattan. Vi skal til bydelen Queens. Her finder vi to seværdigheder, som de færreste turister i NYC når ud til.

Vi kører en lang tur med subway til Corona Park, som blev anlagt i forbindelse med verdensudstillingen i 1939. Her ligger Queens’ mest berømte vartegn, Unisphere, i rustfrit stål (verdens største globus, 36 m høj, 380 tons tung). I parken ligger Queens Museum. Museet er mest kendt for det fascinerende “Panorama of New York City” – en overvældende 867 m2 miniudgave af New York med alle gader, parker og bygninger.

Vi tager subway’en tilbage til Manhattan.

Frokosten i dag indtages på lokal restaurant.

Resten af eftermiddagen på egen hånd.

Aftensmad på egen hånd.

I aften er der mulighed for at opleve en musical eller en opera (tilkøb – pris ca. 1.400,- pr. billet).

Dag 6: New York

Efter morgemad tager vi med subway til Battery Park, hvor grundstenen til New York  blev lagt.

Herfra sejler vi over til Ellis Island,  hvor mange millioner immigranter gik i land for at blive gennemtestet, inden de blev godtkendt som kommende borgere i USA. På Ellis Island er der i dag et meget spændende museum, som vi skal besøge.

På vej til og fra Ellis Island passserer vi igen Frihedsgudinden, så der bliver igen gode muligheder for at tage nogle flotte billeder af den statelige gamle dame.

Fra Battery Park går vi ad Broadway til Wall Street, hvor vi finder The Stock Exchange. Vi befinder os her i det såkaldte Financial District med alle de verdenskendte banker og øvrige firmaer indenfor den finansielle sektor.

Vi spiser frokost på White Horse Tavern.

Vi tager herefter med subway til Brooklyn. Her går vi en tur gennem bydelen og langs Brooklyn Hights, hvorfra vi har den mest fantastiske udsigt over East River til det sydlige Manhattan. På vej tilbage går vi til fods over den legendariske bro Brooklyn Bridge.

Vi spiser aftensmad  på lokal restaurant.

Dag 7: New York

Efter morgenmad går vi igen ad den hyggelige High Line mod Hudson Yards-kvarteret – et helt nyt område med skyskrabere og spændende arkitektur. Her kigger vi nærmere på tre seværdigheder  The Vessel, The Shed og The Edge. The Vessel er et kunstværk, The Shed er et særpræget multikulturhus, og sidstnævnte er en helt ny udsigtsplatform i 300 m højde. Der skal vi op og nyde udsigten over New York endnu engang.

Vi går tilbage ad the High Line og spiser vores frokost på lokal restaurant.

Byvandring i bydelen East Village. Denne bydel er spækket med spændende historie. Her bosatte hollænderne sig efter at have købt Manhattan af indianerne. De opførte i starten større gårde og drev landbrug her, men hurtigt blev der brug for mere plads til byen New Amsterdam, og gårdene blev nedlagt. I dag er bydelen mest kendt for sin boheme-agtige livsstil samt masser af sjove butikker og restauranter. Vi skal bl.a. udforske gaden St. Mark’s Place, Tomkin Square Park og McSorley’s – New Yorks ældste værtshus.

På vores vej hjem gør vi stop ved the Flatiron Building – New Yorks første egentlige skyskraber.

Afskedsmiddag på lokal italiensk restaurant – Lasagne.

Dag 8: Hjemrejse: New York – Amsterdam

Efter morgenmad bliver der tid til evt. at gøre de sidste indkøb, inden vi mødes til en let frokost.

Ca. kl. 14.00 bliver vi hentet for at køre i lufthavnen, hvor vi sidst på eftermiddagen skal gå ombord på flyet til Amesterdam.

 

Dag 9: Hjemrejse: Amsterdam – Billund/Kastrup

Kl. 07.35 ankommer vi til Amsterdam, hvor vi skifter fly for at flyve det sidste stykke hjem til Billund.
Kl. 10.20 ankommer vi til Billund.