Dagsprogram

Dag 1: Billund/Kastrup – New York

Vi mødes til check-in i Billund/København om morgenen og starter vores rejse til New York.

Første stop bliver Oslo, hvor vi skal skifte fly, hvorefter rejsen fortsætter over Atlanten.

Efter ankomst til New York køres vi i minibus ind til Manhattan, hvor vi indkvarteres på vores hotel Chelsea Savoy Hotel i hjertet af Manhattan.Hotellet ligger meget centralt i forhold til alt, hvad vi skal se og opleve i byen. Hvis tiden tillader det, går vi en tur i nærområdet.

Vi spiser aftensmad på Malibu Diner – lige overfor hotellet.  Det er også her, vi spiser vores morgenmad.

Dag 2: New York

Vi spiser morgenmad på Malibu diner skråt overfor vores hotel.

I dag skal vi opleve New York både til fods, fra vandet og fra luften.

Efter morgenmad går vi ad den hyggelige High Line mod Hudson Yards-kvarteret – et helt nyt område med skyskrabere og spændende arkitektur. Her kigger vi nærmere på tre seværdigheder  The Vessel, The Shed og The Edge. The Vessel er et kunstværk, The Shed er et særpræget multikulturhus, og sidstnævnte er en helt ny udsigtsplatform i 300 m højde. Der skal vi op og nyde udsigten over New York endnu.

Efter at have besøgt Hudson Yards går til pier 82, hvor vi går ombord på turbåden Circle Line og skal på en dejlig sejltur syd om Manhattan.  Vi sejler også tæt forbi Frihedsgudinden, inden vi sejler op ad East River på østsiden af Manhattan.  Lidt før FN-bygningen vender vi båden og sejler samme vej tilbage til udgangspunktet. Vi spiser frokost ombord.

Efter sejlturen går vi til Times Square, hvorfra vi kører med subway til Greenwich Village.

Her starter vi en spændende gåtur rundt i det charmerende gamle kvarter, hvis historie går helt tilbage til hollændernes tid. Vi passerer flere spændende bygninger undervejs og ser også New Yorks smalleste hus. Efter gåturen tager vi subway’en tilbage til vores hotel.

Vi spiser middag på en lokal restaurant – Le Zie.

Dag 3: New York

Efter morgenmad på Malibu tager vi subway’en sydpå til  World Trade Center.

Området blev totalt ødelagt efter terrorangrebet på WTC i 2001. I dag er det nye WTC næsten genopført.

Vi skal besøge parken “9/11 Memorial” samt det imponerende “9/11 Museum”.

Parken 9/11 Memorial domineres af to reflekterende bassiner, som er placeret i fundamentet, hvor tvillinge­tårnene stod, og ligger omgivet af en plads, hvor 400 træer står plantet.

9/11 Museum er en gribende oplevelse. Glasindgangen til museet minder om et væltet tårn. Herfra fører en lang trappe ned til udstillingerne under de to bassiner. Det er en meget følelsesladet oplevelse at gå rundt i det imponerende museum.

Vi spiser frokost på Restaurant Trinity Place.

Resten af eftermiddagen bliver der tid til at hvile sig lidt, inden vi skal spise aftensmad.

Da vi skal i operaen om aftenen, spiser vi tidlig aftensmad på lokal italiensk restaurant – Lasagna .

Efter aftensmad tager vi med subway til The Metropolitan Opera, hvor vi skal se Verdis opera Nabucco.

Dag 4: New York

Efter morgemad tager vi med subway til Battery Park, hvor grundstenen til New York  blev lagt.

Vi skal sejle over til Ellis Island,  hvor mange millioner immigranter gik i land for at blive gennemtestet, inden de blev godtkendt som kommende borgere i USA. På Ellis Island er der i dag et meget spændende mu­seum, som vi skal besøge.

På vej til og fra Ellis Island passserer vi igen Frihedsgudinden, så der bliver igen gode muligheder for at tage nogle flotte billeder af den statelige gamle dame.

Fra Battery Park går vi ad Broadway til Wall Street, hvor vi finder The Stock Exchange. Vi befinder os her i det såkaldte Financial District med alle de verdenskendte banker og øvrige firmaer indenfor den finansielle sektor.

Vi spiser frokost på White Horse Tavern.

Vi tager herefter til Brooklyn. Her går vi en tur gennem bydelen og langs Brooklyn Hights, hvorfra vi har den mest fantastiske udsigt over East River til det sydlige Manhattan. På vej tilbage går vi til fods over den legendariske bro Brooklyn Bridge.

Vi spiser aftensmad  på Malibu Diner.

Dag 5: New York

Efter morgenmad starter vi dagen med at tage subwayen til Central Park – byens store åndehul som ligger midt imellem de høje skyskrabere. Vi går ind i parken fra vestsiden. Her ligger The Dakota Building, hvor Yoko Ono og John Lennon boede, indtil John blev skudt den 8. december 1980. Yoko Ono bor stadig i huset. Lige overfor Dakota-bygningen ligger mindelunden for John Lennon ”Strawberry Fields”. Det er et ganske lille sted med en mosaik, som bærer indskriptionen ”Imagine”.

Vi fortsætter vores tur i parken til det smukke springvand Bethesta Fountain. Senere hilser vi på H. C. ­Andersen og Den Grimme Ælling samt skulpturen ”Alice in Wonderland”. Vi vil møde mange andre på vores vej – både fodgængere, joggere, cyklister, motionister, hestekøretøjer og skæve eksistenser.

Vi kører med subway sydpå og gør stop på Grand Central Terminal, som er New Yorks første og en af verdens smukkeste banegårde. Her spiser vi frokost på den legendariske restaurant Oyster Bar.

Efter besøget på “banegården” tager vi en subway tilbage til vores hotel.

Resten af eftermiddagen er der tid til at hvile sig.

I aften skal vi i operaen igen, så vi skal spise tidlig aftensmad på restaurant Zia Maria.

Efter middagen tager vi subway 1 til Lincoln Center, hvor vi skal se Puccinis opera La Bohème.

Dag 6: New York

I dag skal vi igen se på byen lidt fra oven. Efter morgenmad går vi til Empire State Building – stadig en af de smukkeste skyskrabere i New York. Vi tager elevatoren op til 86. etage, hvorfra vi har den mest fantastiske udsigt ud over hele New York. På vej op laver vi et kort stop i det nyrenoverede Visitor Center, som  har en flot udstilling, der fortæller om bygningens historie.

Efter besøget i Empire State Building går vi lidt sydpå til Madison Square Park. Parken ligger smukt omkranset af majestætiske bygninger, hvoraf især en bygning skiller sig ud. Det er en af New Yorks første skyskrabere – The Flatiron.

Frokosten spiser vi igen i en restaurant i nærheden af vores hotel.

Efter frokost tager vi subway til den historiske bydel East Village. Her går vi en lille tur og kigger på nogle af de mest kendte steder i området – bl.a. byens ældste værtshus McSorley’s.

Aftensmaden spiser vi på en lokal restaurant – Le Zie, som også ligger i gåafstand fra vores hotel.

Dag 7: New York

Efter morgenmaden er dagen til fri disposition, idet vi skal til eftermiddagsforestilling på The Met allerede kl. 15.00.

Da mange nok vil bruge dagen på enten shopping eller sightseeing, klares frokosten på egen hånd. Hver rejsedeltager modtager $15 til frokosten den dag.

Kl. 14.00 mødes vi på hotellet for at tage subway’en til The Metropolitan Opera. Vi skal se en meget spænd­ende forestilling, som hedder “Dead Man Walking”. En forholdsvis ny opera skrevet af komponisten Jake Heggie.

Efter forestillingen tager vi subway’en tilbage til vores hotel.

I aften spiser vi afskedsmiddag på den dejlige italienske restaurant Lasagna.

Dag 8: Hjemrejse: New York – Billund/københavn

Efter morgenmad bliver der tid på egen hånd..

Også i dag modtager hver rejsedeltager $15 til frokost. Dette for at spare tid, hvis nogle gerne enten vil shoppe eller gå på sightseeing.

Ca. kl. 13.30 bliver vi hentet for at køre i lufthavnen, hvor vi sidst på eftermiddagen skal gå ombord på flyet til Billund/København.

Billund-gruppen:
Kl. 17.20 afgang mod Stockholm

København-gruppen:
Kl. 17.25 afgang mod Købehnavn

Dag 9: Hjemrejse: Billund /København

Billund-gruppen:
Kl. 07.15 ankommer vi til Stockholm (flyskifte).
Kl. 08.25 afgang mod Billund
Kl. 09.45 ankommer vi til Billund.

København-gruppen:
Kl. 07.15 ankommer vi til København.