Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/Kastrup – Amsterdam – Salt Lake City

Vi skal starter over middag med fly fra Billund/Kastrup til Amsterdam. I Amsterdam har vi et kort stop inden vi flyver videre med KLM til Salt Lake City.

Salt Lake City er mormonernes hovedstad – ca 70% af befolkningen er medlem af kirken.
Vi ankommer til aften lokal tid og kører direkte til vores hotel Marriot – hvor vi skal overnatte de næste 3 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

 

Klik på billedet for zoom

Dag 2: Salt Lake City

Efter morgenmaden starter vi med at få indblik i mormonernes verden. Vi går hen til Tempel Square hvor vi bliver modtaget og skal på en guidet rundtur. Vi hører historien om Bringham Young, som førte mormonerne fra forfølgelserne på østkysten til det forjættede land i Utah. Vi kommer til at se, Visitor Center og Mormon Taber­nachle og kommer forbi Mormontemplet som der findes 100 af på verdensplan. Vi bliver introduceret til den religion som mormonerne lever under, de har strenge regler/kodeks, ingen alkohol, tobak og heller ingen varme drikke – kaffe/the/cacao.

Eftermiddagen bruger vi til, at se nærmere på Mormon kulturen. Der vil være mulighed for, at komme i – Family – History Libary – hvor man har fokus på slægtsforskning. Her findes kirkebøger fra hele verden.

Om eftermiddagen besøger vi Utahs Parlament’s bygning – Utah er delstat nr. 45. Meget flot bygning som er åben for publikum.

Vi skal have aftensmad i Joseph Schmith bygningen på 11. etage (Rooftop Restaurant) med udsigt ud over byen.

Dag 3: Salt Lake City – Great Salt Lake – Antelope Island – Salt Lake City

Vi skal fra morgenstunden til søndagskoncert i Mormon Tabernachle. Mormon Tabernachle Choir består af 350 mænd og kvinder og koncerten varer 30 minutter. Koret har siden 15.juli 1929 hver søndag sendt sin koncert og “Det Talte Ord” via radioen. Siden 1961 udsendes det hver uge til 2000 radio- og tvstationer verden over.

Efter koncerten kører vi til Great Salt Lake, som er den største saltvandsø på den vestlige halvkugle.
Vi fortsætter til den største ø i området Antelope Island

Antelope Island er den største ø af 10 øer. Vi kommer her til at se nærmere på det aktive dyreliv som findes på øen. Antelope Island er meget flot. Vi skal rundt på øen og får mulighed for en lille vandretur.
Bison blev introduceret til øen i 1893. Der er stadig mange bisoner på Antelope Island, og de har kalve på denne årstid

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 4: Salt Lake City – Grand Teton National Park – Jackson Hole

Vi starter fra morgenstunden og forlader Salt Lake City. Det er en fantastisk køretur i dag op til Grand Teton National Park. Vi kører i bjergene i 2000 – 2500 meters højde og stadig er vi omgivet af de høje bjerge.

Vi kører igennem områder hvor de første pionerer – ”The fourti-niners” har været og prøvet at skabe en tilværelse. Vi stopper ved Bear Lake som var en af disse stationer. Vi besøger pioner museet Oregon Trail Center, og bliver introduceret til denne spændende historie. Vi er nu kommet ind i ”cowboy-land”

Vi fortsætter mod Grand Teton National Park som ligger i staten Wyoming. Parken er opkaldt efter bjerget Grand Teton, der med sine 4.197 meter er det højeste bjerg i Teton bjergkæden. Det meste af bjergkæden ligger inde i Nationalparken, der har et areal på 1.255 km2, og som besøges af ca. 2.5 millioner gæster årligt.
Teton Range rejser sig stejlt fra dalen Jackson Hole over en strækning på ca. 65 km. Foruden Grand Teton er otte andre bjergtoppe over 3.600 meter høje. Ud over bjergene rummer Nationalparken over 100 søer, hvoraf den største er Jackson Lake.

Klimaet i Nationalparken varierer meget fra sommer til vinter. Om sommeren kan der måles temperaturer på omkring 34 grader mens vintertemperaturerne kan komme under -40 grader. Den laveste temperatur, der er målt i Nationalparken er -52 grader C. Parken ligger kun ca. 75 km syd for Yellowstone National Park.

Vi overnatter på Hotel 49’er – 2 nætter.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 5: Jackson Hole – Jenny Lake – Jackson Hole

Vi forlader byen fra morgenstunden, og skal kigge nærmere på National Elk Refuge, som er hjemsted for ca. 8000 Elk (kronvildt). Vi kommer senere idag til at møde amerikanske bisoner og pronghorn på vores vej mod Jenny Lake. Vi besøger en lille kirke hvor vi vil nyde den flotte udsigt og synge vores morgensang.

Vi starter med at sejle på Jenny Lake og kan se hvor gletcherne har dannet Cascade Canyon. Jenny Lake anses for at være et vigtigt omdrejningspunkt i Grand Teton National Park, med mange vandrestier. Vi skal på en 6 km vandretur gennem de flotte naturscenerier. Vi kører sidst på eftermiddagen retur til Jackson Hole, resten af eftermiddagen til fri disposition.

I aften skal vi på tur til prærien Bar T45 og opleve en rigtig god cowboy stemning. Vi bliver kørt i specielle vogne (chuck-wagons).

Efter besøget på prærien kan vi besøge lokale Silver Dollar Bar og høre lidt Blue Grass musik.

Dag 6: Jackson Hole – Yellowstone National Park – Nedre Loop

Vi fortsætter nu med et af turens store højdepunkter Yellowstone National Park. Yellowstone er 800.000 hektarer stor og er på størrelse med Sjælland og Lolland Falster. Her findes 10.000 varme kilder og der er 95% af parken som ikke er tilgængelig men ligger som ødemark. Vejnettet er på 500 km. Her findes masser af dyreliv og vi starter med at holde udkig efter sortbjørne og grizzly-bjørne.

Vi kører til Yellowstone og benytter West-indgangen. Grand Loop Road er den rute som de fleste benytter rundt i Yellowstone parken. Den er formet som et 8-tal og vi har tiden til at fordele vores oplevelser over de næste 3 dage. I dag tager vi nedre loop hvor vi skal holde øje med det aktive dyreliv i parken. Vi kommer måske forbi store flokke af Amerikanske Bisoner på vejen og de har deres små kalve med på denne årstid. Bisonerne er 2-3,5 meter lange og vejer mellem 350 – 1000 kg.

Vores første stop vil være den berømte Geyser Old Faithful. Geyseren springer 21-23 gange i døgnet og der kommer 25.000 liter kogende vand op i en højde af 40 meter . Vi skal have frokost i Old Faithful området. Det bliver kun flottere når vi stopper ved Grand Prismatic Spring hvor undergrunden danner mange flotte farver.

Vi vil have base på Hotel Kelly Inn i byen West Yellowstone de næste 3 nætter.

Aftensmad hos Three Bear Restaurant.

Dag 7: Yellowstone National Park – Øvre Loop

Vi fortsætter i dag på Grand Loop Road og skal nu tage den sidste del af 8-tallet.

Vi holder stadig udkig efter bison, pronghorn og bjørnene. Vores første stop i dag bliver Gibbon Falls, et unikt vandfald.

Næste stop er ved Norris Geyser Bassin, her findes geyseren Steamboat (verdens højeste aktive geyser, 90 m).

Vi stopper ved Mammoth Hot Springs, som er et stort område af varme kilder på en bakke af travertin.
Temperaturen er ca. 80 gr. og vi kommer til at se et væld af farver: brun, orange, rød og grøn.
Der findes mange vandrestier i området, og vi går en tur på ca. 4 km.

I eftermiddag tager vi en afstikker ud til Lamar Walley hvor vi kigger efter bisoner.
Vi kører idag i bjørneland og holder derfor udkig hele tiden, her findes både sortbjørne og grizzly.

Aftensmad hos Madison Crossing Lounge.

Dag 8: Yellowstone National Park – øvre loop

Efter morgenkaffen har vi lavet aftale med Ulve- og Bjørnecentret i West Yellowstone. Her møder vi en park-ranger(naturguide) som vil fortælle os lidt om dyrene i parken: bjørne, ulvene og som noget nyt fugle.

Efter besøget i Ulve- og Bjørnecentret kører vi igen ud på oplevelser i parken. Vi kører til Hayden Valley hvor der findes en “wildlife corridor”, så det betyder, at vi igen er på udkig efter dyrelivet. Næste stop er Lower Falls ved Canyon Village.

Vi kommer tilbage omkring kaffetid og der vil være mulighed for at kigge nærmere på byen West Yellowstone.

Aftensmad på Three Bear Restaurant.

Dag 9: West Yellostone – Kalispel

Vi starter fra morgenstunden og kører mod den sidste Nationalpark som vi skal besøge i USA – Glacier National Park som er over 400 km2 stor og omfatter 2 bjergkæder. Her findes 130 søer og flere end 1000 forskellige arter af planter og et rigt dyreliv. Parken er kun tilgængelig i en meget kort periode hen over sommeren. Her findes ikke mindre end 25 gletsjere i dag, men der har været 150 og med klimaforandringerne kan det forventes at de forsvinder inden 2030.

Det er en utrolig smuk rute gennem landskabet i dag. Vi har et par stop på vores køretur inden vi ankommer til
Kalispel sidst på eftermiddagen.

Kalispel er den største by i staten Montana og i dag bor her 19.000. Kalispel er indgangsporten til
Glacier National Park.

Vi bliver indkvarteret på Hotel Hampton Inn de næste 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 10: Kalispel – Glacier National Park – Kalispel

Vi skal tidligt af sted i dag da vi har et meget spændende program. Vi kører til Glacier National Park, som ligger ca. 45 min. kørsel fra Kalispel – utrolig smuk køretur.

Vi skal fra Lake McDonald ombord på de historiske “The Red Jammers”. Vi skal skal på en 6 timers tur rundt i parken og skal ud på den spetakulære “Going-to-the-Sun-Road”. Vejen siges, at være en af de smukkeste i verden og man krydser parken på denne vej. Vejen er 80 km og vi kommer forbi små bjergbyer, McDonald søen og videre til Logan Pass.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Kalispel, hvor vi nyder aftensmaden på vort hotel.

Dag 11: Kalispel – Radium – Banff

Vi forlader idag USA bevæger os ad Highway 93 A for at komme over til The Rockies og Canada.
Det er en flot rute og vi kommer til at gøre flere fotostop undervejs.

Vi må stoppe ved grænsen til Canada og få indrejsetilladelse hvilket ikke er nogen stor opgave og kort efter finder vi et sted til vores første frokost i Canada.

I eftermiddag passerer vi byen Radium, som er en dejlig by, det ligner næsten en Østrigsk alpeby.
Vi stopper ved Radium Hot Spring og der er mulighed for en badetur i de varme termal bade – inkluderet.

Sidste på eftermiddagen ankommer vi til “The Rockies” og byen Banff.
Her bliver vi modtaget af vores lokalguider Jens & Patricia.
Banff National Park er Canada’s ældste nationalpark, der blev oprettet i 1885 i Rocky Mountains.

Vi indkvarteres 3 nætter på Bow View Lodge – et dejligt hotel midt i centrum af Banff og kort afstand til Bow River som ligger i baghaven. Aftensmad på vort hotel.

Dag 12: Banff – Moraine Lake – Lake Louise – Banff

Vi bruger dagen i Nationalparken og skal køre en halv times tid før vi er i Lake Louise som er et af de største turistområder i The Rockies. Vi starter med at køre op til Moraine Lake og ser de 10 tinder – helt unik udsigt.

Herefter kører vi ned til Lake Louise hvor det flotte hotel Chateau Lake Louise ligger. Vi skal tage lidt billeder ved søen og gå en lille tur langs søen. Der er gode vandreture ved søen – max. 3 km, men også en kortere tur.

Vi spiser frokost ved Lake Louise. Efter frokosten tager vi til et populært sted Lake Louise Gondola. Vi tager liften op i området og kan ganske ofte se bjørne – både grizzly og sortbjørne. På toppen går vi lidt omkring og nyder udsigterne. Vi besøger visitorcentret.

Efter vandreturen fortsætter vi til Kicking Horse Pass – Spiral Tunnel. Det er det sværeste stykke jernbanespor på Canadian Pacific Railways rute. Jernbanen stiger 330 m i løbet af 16 km og man starter i en højde på 1301 meter til 1630 meter. Der kommer 34 tog pr. døgn, det er et specielt syn. I aften skal vi spise på vores hotel.

Dag 13: Banff – Kananaskis – Banff

Vi starter fra morgenstunden med at køre til Kananaskis Provincial Park, en køretur på ca. 1 time.

Det er et unikt bjerglandskab, som vi kører igennem og der er ikke så mange turister. Det er et unikt sted som bruges meget af lokalbefolkningen. Ptarmigan Cirque er en farverig vifte af vilde blomster på denne årstid og om vinteren et populært skisportsted. Vandreturen vi skal gå i formiddag er ca. 4 km. Der er flere muligheder, så alle kan være med.

Eftermiddagen bruges i Banff hvor vi vil se nærmere på Banff Spring (vandfaldet) og der bliver tid til lidt shopping i Banff eller en vandretur langs Bow River.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 14: Banff – Jasper

Vi må nu forlade Banff Nationalpark for at køre ad Icefields Parkway igennem bjergene op til Jasper. Vejen blev bygget i 1920 og det tog 20 år at bygge vejen. Vejen en 230 km lang.

Der er 600 gletsjere og 6 store Icefields (store sletter med is). Vi har Athabasca gletsjeren som er 350 meter tyk og den rummer 30 gletsjere.

Der er flere muligheder for at komme op på gletsjerne bl.a. med busser, men vi har valgt at tage derop via
Wilcox Pass. Her skal vi ud på en vandretur ca. 3 timer, vi kommer i højden og har nogle helt fantastiske udsigter. Denne vandretur er en af Canada’s mest populære. Vandrestien er typisk åben 2 måneder hvert år og på denne årstid er det flot at se på de alpine blomster. Alternativet til denne vandretur er en tur omkring “foden” af Athabasca Gletsjeren.

Efter vandreturen kører vi mod Jasper Nationalpark.

Vi ankommer til Pine Bungalow Lodge, som bliver vores overnatningssted de næste 3 nætter.

Aftensmad på vores Lodge, BBQ.

Dag 15: Jasper – Edith Cavell – Jasper

Idag bliver vi hentet af to mindre busser og bliver kørt op til Mount Edith Cavell. Bjerget blev navngivet i 1916, og har fået sit navn efter en engelsk sygeplejeske, som var meget populær.

På toppen skal vi ud på en vandretur til Cavell Meadows og kommer op i 2035 m.o.h. På denne årstid er det
utroligt flot med alpine blomster langs vandrestien, og der tillige mulighed for at se den flotte Angel Glacier (Engle gletsjeren). Vi har i dag to forskellige muligheder for vandreture.

Frokost i området

Eftermiddagen er til fri disposition, mulighed for shopping i Jasper eller en vandretur langs Athabasca floden fra vores Lodge. På denne årstid findes der mange Elk (kronvildt) med kalve i området.

Aftensmad på vores Lodge, BBQ.

Dag 16: Jasper – Athabasca River – Maligne Canyon – Jasper

I formiddag kommer vi til at opleve vandkraften i den brusende Athabascaflod. Vi skal sejle på Athabasca River ca. 1,5 time med lokal guider. Turen slutter i Jasper.

Frokost på vores Lodge.

Efter frokost fortsætter vi til den flotte Maligne Canyon (Kløft). Vi skal på en vandretur i kløften, ca. 5 km.

Aftensmad på vores Lodge, BBQ.

Dag 17: Jasper – Peyto Lake – Calgary

Vores første stop er Athabasca Falls – et flot vandfald som er et besøg værd.

Vi stopper ved Parker Ridge, som ligger ved Columbia Icefields, her skal vi på en vandretur op for at se
Saskatchewan gletcheren, som er 13 km lang og dækker et område på 30km2, den er den største af gletsjerne ved Colombia Icefields. Vandreturen varer ca. 3 timer, der er flere forskellige muligheder

Næste stop vil være Peyto Lake, som er en gletsjersø der ligger i en højde på 1860 m.o.h. Vi går ned til en
udsigtsplatform og nyder udsigten

Vi ankommer til Calgary sidst på eftermiddagen og bliver indkvarteret på Hotel Glenmore Inn de
næste 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 18: Calgary

Idag skal vi være med til at fejre Canada’s Nationaldag.

Calgary er svaret på Canada’s vilde vesten. Indbyggertallet i Calgary er steget de sidste 10 år og der har været god gang i byggeriet og olieindustrien. I Calgary bor en del danskere og der findes en meget aktiv dansk klub.

Vi starter med, at køre uden for byen og besøge Fareview Colony, hvor vi skal besøge Hutteriets sekten. De driver et mønsterlandbrug med flotte maskiner og dyrehold. Vi får frokost på stedet.

Efter besøget hos Huttereits kigger vi nærmer på Calgary, bla. rådhuset og den Olympiske plads og derefter er der tid til lidt shopping.

I aften er der afskedsmiddag på vores hotel.

Dag 19: Calgary – Amsterdam

Inden afrejse besøger vi den Danske Kirke i Calgary, og vi nyder formiddagskaffen i kirken.
Vi kører først ud mod lufthavnen omkring middagstid. Vi skal med direkte fly til Amsterdam kl.15.20.

Dag 20: Amsterdam – Billund/Kastrup

Vi ankommer til Amsterdam kl. 08.15. Vi skal skifte fly og lander i Billund/Kastrup.