Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/Kastrup – amsterdam – Boston

Vi starter over middag fra Billund/Kastrup, og efter flyskift i Amsterdam ankommer vi midt på eftermiddagen lokal tid i Boston. Flyvetiden fra Amsterdam til Boston er ca. 7 timer. Lufthavnen ligger ganske tæt på byen.
Bos­ton og hele det østlige USA er der en tidsforskel på 6 timer efter dansk tid.

Vi har valgt Boston i staten Massachusetts som udgangspunkt for vores tur, da det er her, oprøret mod den britiske kolonimagt startede. 13 nordøstlige stater løsrev sig og blev de første Forenede Stater i Amerika. Det er således nationens fødested. Det er også byen, der har fostret mange store præsidenter og statsmænd og huser det verdenskendte og legendariske Harvard University. Det er endvidere en smuk by med en unik beliggenhed ved Atlanterhavskysten.

Overnatning på Hotel Double Tree – 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Klik på billedet for zoom

Dag 2: Boston

Efter en god nats søvn og et godt morgenbord har vi rystet jetlaggen af os og er klar til at tage på en spænd­ende historisk tur.

Vi starter dagen med en guidet rundvisning i John F. Kennedy’s bibliotek og museum. Det er arkitektonisk set et meget smukt og spændende museum. Der vises en kort film om præsidentens liv, forskellige videoklip fra hans berømte taler, mordet i Dallas, Texas, effekter fra Præsidentkontoret, Det Ovale Værelse, Jacquelines værelse m.m.

Vi tager subwayen til Harvard University, hvor en studerende giver en times rundvisning på universitetets campus og fortæller om universitetet og sin egen studietid. Vi indtager vores frokost på en café ved universitetets Visitor Center.

Vi fortsætter til endnu et højdepunkt, hvor vi skal på gåtur rundt i Boston by. Vi følger ”The Freedom – Trail”.

Om aftenen skal vi spise i Amerikas ældste restaurant “Ye Olde Union Oyster House”.

New York & Washington 2018

Inden turen havde vi 2 rejsemøder, så vi var rigtigt godt klædt på til vores rejse. Vi havde en spændende og veltilrettelagt rejse. Dygtige guider, med et meget højt informationsniveau. En god gruppe at rejse med. Rejsen levede til fulde op til vores forventninger. Vi kan klart anbefale andre at rejse med Adventure Holidays.

Alice Johansen

Dag 3: Boston – Niagara Falls

I dag bliver der rig mulighed for at hvile benene og hovedet, for vi skal ud på en lang køretur gennem staterne Massachusetts og New York ad Highway 90 til Buffalo tæt ved den canadiske grænse. Brug i stedet øjnene og betragt det flotte landskab, som forhåbentligt på den årstid er klædt i efterårsfarver.

Vi spiser vores medbragte frokost på en rasteplads undervejs. Lige efter Buffalo krydser vi grænsen til Canada.
Vi skal naturligvis bo på den canadiske side af Niagara Falls, hvorfra vandfaldene tager sig allermest imponerende ud. 2 nætter på Hotel Wyndham Garden.

Vi spiser aftensmad på 33. etage i restaurant The Watermark. Her har vi byens bedste udsigt til de spektakulære vandfald i aftenbelysning.

Dag 4: Niagara Falls

Efter morgenmaden kører vi straks tilbage til den amerikanske side af Niagara Falls. Vi skal her på en 20 minutters sejltur med “Maid of the Mist” helt tæt hen til vandfaldene. Vi får alle udleveret regnfrakker, fordi vi kan blive våde.

Efter sejlturen går vi til et udsigtspunkt “Cave of the Winds”, hvor vi får en ny regnfrakke og et par sandaler og endnu en byge ned over os, vi føler, vi står midt i vandfaldet.

Vi kører en lille tur i en trolley-bus i parken på Amerika siden. Vi spiser frokost på restaurant Top of The Falls.

Efter frokost kører vi til Canada siden, og tager kabelbanen ned til promenaden. Her går vi en tur på den canadiske side af vandfald­ene, hvor man kommer ganske tæt på, så man virkelig føler faldenes kraft.

Der bliver tid til et par timer på egen hånd, hvis man har lyst til en ny sejltur fra den canadiske side eller en tur med en kabelbane (zipline) langs vandet.

Vi spiser aftensmad på restaurant Table Rock House lige ned til vandfaldene på Canada siden, hvor der er en fantastisk udsigt.

Dag 5: Niagara Falls – Lancaster

Vi har en køredag med en behagelig afbrydelse midt på dagen. Vi kører tilbage til Buffalo i staten New York og stopper op for frokost og vinsmagning på et dejligt sted. Vi medbringer vin fra forskellige vingårde ved Niagara Falls, Canada siden. Vinområdet er især kendt for sine hvidvine og Pinot Noir.

Snart derefter kører vi ind i staten Pennsylvania mod byen Lancaster, hvis omegn er karakteristisk for sin store Amish-befolkning, der lever et liv uden elektricitet og moderne hjælpemidler. Der bor ca. 38.000 personer i et stort område, som kaldes Amish Country.

Vi bliver indkvarteret på Hotel Fairfield Inn de næste 2 nætter.

Aftensmad på lokal restaurant, typisk amerikansk stil.

Dag 6: Lancaster – Amish country

Dagen i dag byder på en mental omstilling og store kontraster til vores teknologiske verden. Vi skal i eftermiddag besøge Amish-folket, der lever et simpelt liv på landet.

Kontrasten føles ikke mindst, når vi først på dagen skal besøge et stort outlet, der sælger alle mulige kendte mærkevarer til meget reducerede priser. Her må man enten have kreditkortet frem – eller være meget standhaftig!

Vi finder et picnic sted omkring middagstid og efter frokost skal vi ud og køre i amish country.

Sidst på eftermiddagen skal vi på en guidet 3-timers VIP tur, hvor vi besøger en Amish landmandsfamilie og ser, hvordan de driver deres landbrug. Vi besøger tillige en håndværker, der laver deres karakteristiske vogne, (buggies). Vi slutter med et besøg hos en familie. Vi ser altså hvordan de arbejder med håndværk, landbrug og kører rundt i deres hestetrukne køretøjer. Vi kommer i dialog med Amish-folket og får lejlighed til at stille spørgsmål.

Vi spiser efter turen på en special amish restaurant.

Dag 7: Lancaster – York – Washington

I dag skal vi have benzin i blodet lige fra morgenstunden. Efter en lille times kørsel når vi til byen York, hvor en af Harley Davidsons største fabrikker producerer, samler og testkører motorcyklerne. Cyklerne er også til salg. Vi får en guidet tur på en time, og der bliver mulighed for at “prøvesidde” nogle af de legendariske maskiner.

Vi fortsætter med kurs mod Washington D.C., spiser frokost undervejs og midt på eftermiddagen når vi frem til Arlington kirkegården, hvor faldne soldater fra flere krige ligger begravet. Kirkegården er fortsat i brug, da også aldrende veteraner begraves her. Vi skal selvfølgelig besøge det mest kendte gravsted, nemlig for John F. Kennedy og Jacqueline Kennedy med den evige flamme. Vi ser ligeledes vagtskiftet ved Den Ukendte Soldats Grav.

Vi træder nu i præsidenternes fodspor igen, da vi efter besøget på Arlington krydser Potomac River og ankommer til Washington D.C., USA’s imponerende hovedstad.

Vi overnatter på Hotel – 3 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: Washington

Ud over at være magtens centrum er Washington med Det hvide Hus og Capitol-bygningen domineret af mindesmærker over afdøde krigshelte, der har deltaget i amerikanernes krige i de sidste hundrede år, samt storslåede monumenter over de tidligste præsidenter og grundlæggere af Amerikas forenede Stater.

På vores første dag skal vi ind og se Capitol, hvor senatet og repræsentanternes hus har sæde. Vi må heller ikke glemme landets oprindelige befolkning, indianerne, så derfor har vi også valgt at indlægge et besøg på indianermuseet National Museum of the American Indian. Museet er en del af Smithsonian institutionen. Efter frokost på Ronald Reagan Center fortsætter vi ad The Mall, byens akse, til Washington Monument, den berømte obelisk, som er et andet af de kendte vartegn.

Der bliver muligvis lidt tid på egen hånd, inden vi spiser middag på Georgia Brown Restaurant, hvor vi skal smage på sydstatsmad.

Dag 9: Washington

I dag fortsætter turen rundt i hovedstaden. Vi begynder på White House Visitor Center med udstillinger om Det Hvide Hus’ historie. Der er mange effekter og videoklip, der viser livet i Det Hvide Hus i de forskellige præsidentperioder. Vi skal selvfølgelig også se Det Hvide Hus udefra.

Vi går en tur rundt i byen og ser flg. memorials: Jefferson, Th. Roosevelt, Martin Luther King, Korean War Veterans, Lincoln & Vietnam Veterans. Her er vi virkelig både i præsidenternes og veteranernes fodspor. Eftermiddagen afsluttes med et besøg i National Air and Space Museum, der viser udviklingen fra de tidligste flyvemaskiner til de nyeste missiler og rumraketter.

Den sidste aften i Washington spiser vi på P. J. Clarks Restaurant, et stenkast fra Det Hvide Hus.

Dag 10: Washington – New York

Efter morgenmaden kører vi til turens sidste og måske største højdepunkt: New York, hvor vi skal bo i bydelen Chelsea i hjertet af Manhattan – meget centralt. Det er en køretur på ca. 365 km, og den tager ca. 4,5 time. Vi skal bo her i 5 dage og når således virkelig at se alle byens højdepunkter både til lands, til vands og fra luften (Empire State Building).

Den første eftermiddag skal vi lære kvarteret at kende. Vi skal tillige prøve undergrundsbanen “The Subway” , så vi tager med den til den hyggelige bydel Greenwich Village, hvor vi slentrer lidt rundt. Vi går derefter eventuelt på The High Line tilbage til vores hotel på 23. gade.

Vi skal bo på Hotel Chelsea Savoy i 5 nætter.

Vi spiser aftensmad på en restaurant i nærheden af vort hotel.

Efter aftensmaden tager vi til Times Square og oplever stemningen og de enorme neonreklamer, som skal ses om aftenen.

Aftensmaden/Times Squre er lidt afhængig af, om vi denne aften kan få billetter til Musical/Opera, hvilket er et tilvalg. Pris i 2018 kr. 1.200.- pr. person. Vi orienterer herom på 1. rejsemøde.

Dag 11: New York

Vi tager subwayen til det overvejende sorte kvarter Harlem nord for Central Park. Her skal vi overvære en Gospel gudstjeneste selvom det er lørdag, vi har fundet en kirke som gerne vil have vores besøg.

Vi bliver i Harlem og spiser frokost, inden vi tager turen sydover igen.

Efter frokost tager vi subwayen til området hvor Guggenheim-museet ligger, vi ser den flotte arkitektur. Herefter går vi til fods ind i Central Park, byens store åndehul midt imellem skyskraberne. Hertil har new yorkerne sikkert fundet vej på en lørdag eftermiddag. Vi skal bl. a. hilse på H. C. Andersen og Den grimme Ælling og se Strawberry Fields, mindestedet for John Lennon med inskriptionen “Imagine”.

Butikkerne har åbent i dag, og der bliver tid til et par timers shopping f. eks. i Macy’s, som er verdens største stormagasin. Det er mega-stort!

Aftensmaden spises på restaurant Zia-Maria i nærheden af hotellet.

Dag 12: New York

Dagen i dag i New York står i mindernes tegn – minderne om den store katastrofe, der på et split sekund ­ændrede verden. Vi skal besøge 9/11 Memorial, hvor de to tårne i World Trade Center stod, indtil de blev ramt af hvert sit fly den 11. september 2001.

Vi ser først mindesmærket udefra, hvor der er lavet to store fontæner med navnene på de omkomne på netop det sted, hvor tårnene stod. Derefter ser vi museet indefra, og man skal være meget hårdkogt, hvis ikke dette museum med billeder, videoklip og effekter rører én dybt. Vi ser også One World Trade Center – også kendt som Freedom Tower.

Til frokost tager vi retur mod Times Square og skal overvære en koncert med Harlem Gospel Choir. Vi får frokost samme sted. Efter koncerten er der tid på egen hånd og vi kan evt. gå hjem til vores bydel.

Vi spiser aftensmad på restaurant O’mai i nærheden af vort hotel.

Dag 13: New York

Vi skal i dag i New York have det store overblik over denne sydende og sprudlende millionby. Vi skal med andre ord have en bid af “The Big Apple”. Det bedste overblik over hele Manhattan får man fra toppen af the Empire State Building med et 360 graders blik hele vejen rundt. Når vi har fået styr på pejlemærkerne, kører vi med elevatoren ned og går forbi Grand Central Station, hvor vi bl. a. besøger Claus Meyers “Northern Food Market” for at købe en sandwich til frokost.

Om eftermiddagen skal vi se Manhattan og alle de kendte monumenter bl. a. frihedsgudinden ”The Statue of Liberty” fra vandsiden. Vi sejler 1,5 time med the Circle Line syd om Manhattan og tilbage igen. Derefter skal vi ombord på museumshangarskibet Intrepid Air and Space og bl.a. se rumfærgen “Enterprise”.

Vi går tilbage til vores hotel ad The High Line.

Vi spiser aftensmad på en restaurant i nærheden af vort hotel.

Dag 14: New York

Vi udforsker i dag Battery Park på sydspidsen af Manhattan, hvorfra vi sejler forbi Frihedsgudinden, symbolet på Den amerikanske Drøm, til Ellis Island, hvortil i alt 12 mio. immigranter kom med deres drømme og forhåbninger i tiden fra 1892 til 1954. Sejlturen tager ca. 45 min. Vi ser museet med den store immigrationshal, en del effekter fra immigrationstiden og en spændende og meget illustrerende billeddokumentation.

Vi spiser i dag frokost på en rigtig burger-bar Bill’s burger.

Efter frokost tager vi med subway til Brooklyn på den østlige side af East River. Vi slentrer rundt på Brooklyn Heights Promenade i den charmerende bydel, hvorfra der er en formidabel udsigt til Lower Manhattans skyline. Vi går tilbage over den ikoniske Brooklyn Bridge og kommer lige ned i det financielle centrum med de store banker, børsen i Wall Street og den store gyldne tyr.

Vores sidste aften skal fejres med en afskedsmiddag på Restaurant Restivo i nabogaden.

Dag 15: New York – Amsterdam

Så er det blevet hjemrejsedag efter en oplevelsesrig og afvekslende rejse rundt i Det nordøstlige USA. Vi har formiddagen fri til at pakke, gøre de sidste indkøb. Vi mødes til frokosttid på vort hotel og får frokost her.

Vi skal forlade hotellet kl. 14.00 for at køre ca. en time til lufthavnen. Vores fly afgår kl. 17.35 mod Amsterdam.

 

Dag 16: Amsterdam – Billund/Kastrup

Vi ankommer til Amsterdam tidlig morgen og skal skifte fly. Vi lander i Billund/Kastrup kl. 10.30.