Varighed
4 DAGE
Pris pr. person
3.650.-
Der er ikke åbent for tilmelding
TILMELDING 2022
Udflugter, aktiviteter samt forplejning repræsenterer en stor værdi
Vores gæster har taget vores vandreture med storm. Vi har arbejdet på nye ture i 2021.
Se turprogram nedenfor eller download i højre side.
7. – 10. september 2021 Molsbjerge – Læs mere her
5. – 8. oktober 2021 Tønder Marsken – Læs mere her
Rejsetidspunkt for 2022 arbejder vi på
Afrejse | Varighed | Pris pr. person | Rejsemål | Bestil | |
---|---|---|---|---|---|
4 dage | 3.650.- | Molsbjerge | |||
4 dage | 3.650.- | Tønder Marsken |
National Park Mols Bjerge
Kultur – natur og vandretur
7. – 10. september 2021
Guider: Synnøve og Maja
Kr. 3.650,00 pr. person / Tillæg for enkeltværelse kr. 600,00 pr. person
Alt inklusiv – undtagen drikkevarer
Deadline for tilmelding: 1. august 2021. Begrænset antal pladser
Dag 1:
Tirsdag den 7. september 2021
Vi mødes ved parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin. Dagens vandretur er i alt ca. 11 km., og er en del af National Park Mols Bjerge. Vi vandrer den første del af dagens rute, hvor vi går ad den flotte middelalder dæmning til Kalø slotsruin. Ruinen er resterne af en af Danmarks smukkeste og bedst bevarede middelalder borge.
Vi skal op i ruinen og nyde den fantastiske udsigt over Kalvø Vig og Århus-bugten.
Vi medbringer frokost & drikkevarer. Anden del af vandreturen foregår i ”Hestehave skoven” også kaldet troldeskoven pga. de smukke krogede bøgetræer. Til sidst besøger vi Kalø Hovedgård.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Fuglsøcentret, hvor vi bliver indkvarteret de næste 3 dage.
Aftensmad på Fuglsøcentret.
Dag 2:
Onsdag den 8. september 2021
Vi kører til Mols hallerne, hvorfra dagens vandrerute kaldet ”Naturruten” på 14 km starter. Noget af vejen vandrer vi ad Mols Bjerge Stien, som netop er blevet certificeret som europæisk kvali-tetsvandresti. Det er der kun 20 stier i Europa der er.
Dagens vandrerute bliver inddelt i 3 grupper.
Gruppe 1: ca. 12,2 km
Gruppe 2: ca. 7-8 km
Gruppe 3: ca. 5-6 km
Udgangspunktet ved Mols hallerne ligger i 5 meters højde og ruten i dag stiger til 127 meter ved bronzealderhøjene – Trehøje.
På højene er der panorama udsigt over havet fra Århus til Ebeltoft. Vi stopper også ved Danmarks største runddysse – Poskær stenhus. Derefter går vi igennem nogle af Danmarks flotteste og bølgende landskaber, som er skabt i sidste istid for 15.000 år siden.
Aftensmad på Fuglsøcentret.
Dag 3:
Torsdag den 9. september 2021
I dag kører vi til Ebeltoft, som er udnævnt til Danmarks hyggeligste handelsby. Vi skal på en historisk og guidet rundvisning på Fregatten Jylland, hvor vi bl.a. skal høre om roller og funktioner i den 437 store besætning.
Næste besøg er på Maltfabrikken, et unikt mødested for byens borgere med bibliotek, mikrobryggeri, kunst, spisested m.m.
Vi skal også op af de 92 trappetrin for at nyde byens bedste udsigt.
Vi spiser frokost i en hyggelig restaurant i byen, og efter frokost besøger vi det spændende Glasmuseum. Der er mulighed for strøgtur i de små brostensbelagte stræder, eller der er mulighed for at vandre omkring Fuglsøcentret.
Aftensmad på Fuglsøcentret med efterfølgende hygge.
Dag 4:
Fredag den 10. september 2021
Det er afrejsedag, og vi tjekker ud fra værelserne. Vi kører ad den smukke vej til Helgenæs og helt ned til sydspidsen ved Sletterhage Fyr. Første stop undervejs er ved Olaf Ryes skanse fra 1848.
Dagens vandretur er en del af kystbefæstningsstien fra 2. verdens-krig. Vi går fra fyret langs den stenede strand hen til
Tyskertårnet, hvor vi fra toppen kan se Tunø, Samsø, Ebeltoft og i klart vejr helt til Sjælland.
Vi skal besøge Sletterhage Fyr, og høre om fyrets historie fra en lokal guide og se deres udstilling Vi skal naturligvis også op i det 16 meter høje tårn og nyde udsigten. Vi slutter af med fælles frokost.
Tønder Marsken
Kultur – natur og vandretur under den blå himmel
5. – 8. oktober 2021
Guider: Lone, Synnøve & Maja
Kr. 3.650,00 pr. person / Tillæg for enkeltværelse kr. 600,00 pr. person
Alt inklusiv – undtagen drikkevarer
Deadline for tilmelding: 1. september 2021
Dag 1:
Tirsdag den 5. oktober 2021
Vi mødes på Vadehavscentret i Ribe kl. 10.00. Vi skal have en guidet tur i Dorthe Mandrups smukke arkitektoniske og prisvind-ende bygningsværk, der næsten virker som om, det vokser op af jorden – skånsomt tilpasset marsklandet. Her får vi et indblik i Vadehavets spændende dyreliv og Unescos beskyttede naturområde. Bagefter bliver der tid på egen hånd til at se sig omkring i det spændende museum.
Vi medbringer frokost & drikkevarer.
Vi tager videre til Marsklandet og kører langs digerne og ser et landskab der synes vildt og ustyrligt, og hvor vi ser nærmere på det rige fugleliv. Vi skal vandre på Marskstien (Ballum sporet) ca. 5 km. Vi skal ud og se det flade landskab omkring Ballum, og bliver på den måde introduceret til Tøndermarskens helt særlige kendetegn.
Vi skal i eftermiddag møde digegreve Christian Lorenzen på den gamle digegreves gård – Klægager. Her får vi “det lille” Sønderjyske kaffebord.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Rudbøl Grænsekro, hvor vi bliver indkvarteret de næste 3 dage.
Aftensmad på Rudbøl Grænsekro.
Dag 2:
Onsdag den 6. oktober 2021
Efter morgenmaden gør vi klar til en vandretur omkring Lægan pumpestation. Vandreturen i dag er ca. 10 km – men vi har mulighed for at lave en alternativ rute på 5 km.
Bagefter kører vi til Møgeltønder. Her kommer næste highlight, nemlig frokost på Schackenborg Slotskro. Det er en hyggelig Kgl. Privilegeret kro fra 1687, som er nabo til Schackenborg Slot.
Efter frokosten skal vi besøge Schackenborg Slot og på en guidet rundvisning.
Eftermiddags kaffe og kringle på Rudbøl Grænsekro.
Sidst på eftermiddagen skal vi på en guidet tur for at opleve naturfænomenet ”sort sol”, hvor stærene samles og konstant bevæger sig i nye formationer.
Aftensmad på Rudbøl Grænsekro.
Dag 3:
Torsdag den 7. oktober 2021
I formiddag skal vi igen ud og gå på Marskstien, for at nyde det særlige marsklandskab, vinden og få lidt frisk luft under ”vingerne”. Vi går forbi Højer Mølle, Højer sluse, Vidå slusen, Margrethe Kog og ud på diget til Emmelev Klev og slutter i Højer – 11 km. Der er alternativ rute på ca. 5 km.
Frokost hos det kendte Højer pølser, med slagterens originale Sønderjyske specialiteter.
Vi skal i eftermiddag besøge den tidligere digegreve Thomas G. Nielsen. En ung mand på 87 år, som er født og opvokset i Rudbøl. Han vil fortælle om egnen og folket, og om sit arbejde med siv og sivfletning.
Aftensmad på Rudbøl Grænsekro – efterfølgende hygge og fællessang.
Dag 4:
Fredag den 8. oktober 2021
I dag kører vi efter morgenmaden til Tønder, hvor vi skal på op-dagelse i byens seværdigheder og historier.
Vi slutter byrundturen med et besøg på Tønder kunstmuseum, hvor vi vil få en lille introduktion til den bedste kunst fra den nordiske verden fra 1880 indtil i dag. I samme bygningskompleks ligger Vandtårnet, som i dag er indrettet som museum for den berømte møbelarkitekt Hans J. Wegners stolegave, som består af 37 stole, som han har doneret til hans fødeby Tønder.
Vi får frokost sammen i cafeen på museet, inden vi slutter vores tur.