Dagsprogram

Dag 1: BILLUND/Kastrup – PALMA DE MALLORCA – PORT DE SOLLER

Vi ankommer med flyet fra Billund/Kastrup til Palma. Der er transferbus fra lufthavnen til vores første hotel i Port de Soller på ca. 45 minutter. I Port de Soller bliver vi indkvarteret på vores hotel Marina – 4 nætter. Hotellet ligger lige ned til stranden og er en del af strandpromenaden.

Byen Port de Soller er en gammel havneby, som ligger ved foden af Tramuntana Bjergene, som er en del af UNESCOS verdenskulturarv. Byen har en charmerende og farverig bugt med en perfekt hvid sandstrand og dejligt klart badevand. Promenaden er beklædt med cafeer og idyllisk udsigt over bugten.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 2: PORT DE SOLLER – livsnyderdag

Efter morgenmaden på vort hotel, starter vi med en byrundtur i Port de Soller. Byen har en lang historie, som vi skal høre mere om. Vi går en tur langs promenaden og fortsætter op mod et udsigtspunkt Torre Picada.

Vi skal i dag have frokost på vores hotel, de fremtryller en lækker tappas.

Eftermiddagen til fri disposition.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 3: PORT DE SOLLER – FORNALUTX – PORT DE SOLLER

Efter morgenmaden bliver vi kørt op i bjergene, hvor vi starter dagens vandretur. Etape 1 på ca. 7 km. Vi starter ud med en kort vandretur omkring byen Fornalutx. Den charmerende lille bjergby Fornalutx er kendt for de autentiske trappeformede gader og de meget velholdte og uspolerede huse. Byen blev kåret som årets smukkeste by i Spanien i 2016, og ligger flot med orange- og olivenlunde omkring sig. Her er den oprindelige landsbystemning med fred og idyl intakt, og fra bjergbyen er der udsigt til Mallorcas højeste bjerg Puig Major.

Vi spiser frokost på et fantastisk sted, hvor der er appelsin- og citronlunde. Vi får mulighed for at gå rundt i de smalle gader og besøge kirken i Soller. Vi går tilbage til Port de Soller ca. 5 km.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 4: PORT DE SOLLER – CUBER – SOLLER – PORT DE SOLLER

Dagens vandretur, etape 2 på ca. 12 km, bliver en tur fuld af superlativer i den smukke og storslåede natur. Vi vandrer fra vandreser-voiret Cuber, som er omringet af Mallorcas højeste bjerge, og videre igennem en af Mallorcas smukkeste kløfter, Biniaraixslugten, og til byen Soller.

Noget af ruten foregår på den gamle pilgrimssti, hvorfra man kan se de stejle terrasseskråninger med oliven- og appelsintræer. Vi spiser en sandwich i den storslåede natur. Om eftermiddagen laver vi et kaffestop i den lille by Biniaraix, hvor det også vil være muligt at kigge ind i kirken.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Vi går fra Biniaraix til Soller, hvor vi tager den gamle sporvogn tilbage til Port de Soller.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 5: PORT DE SOLLER – SA CALOBRA – PORT DE SOLLER – LLUC

I dag tager vi på tur langs havet for at opleve Sa Calobra, som er en af Mallorcas ægte naturperler, en stenstrand, som ligger i en smuk bugt. Vejen derhen kan være en smule besværlig i bil via de rigtig mange hårnålesving. Vi har valgt søvejen, fordi vi vil nyde udsigten og opleve Mallorca fra vandet. Vi skal se den maleriske havn Port de Soller, passere de mange mystikfyldte bugter og måske hoppe i vandet og svømme i det krystalklare vand. Vi går i land og går en tur igennem den smukke Torrent Pareis’s kløft.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Vi vil nyde vores frokost i området ved Lluc.

Vi bliver hentet i vores bus og kørt til Lluc Klosteret, hvor vi skal overnatte i 2 nætter. ”Santuari de Lluc” er Mallorcas første kloster fra 1200 tallet, som stadig fungerer som kloster og hotel. Her findes der en oase af ro og masser af autenticitet. Man bliver indkvarteret i de gamle klosterceller med eget bad og toilet, men man skal selv redde sengene. Her kan man gå på opdagelse i historien om ”Den sorte Madonna” eller i det smukke uspolerede landskab omkring klosteret.

Vi spiser på klosterets restaurant, hvor der er rig mulighed for at afprøve det mallorcinske køkken.

Dag 6: LLUC – BINIFALDO – LLUC

Efter morgenmaden starter vi ud fra Klosteret, etape 3 på ca. 13 km. I starten af vandreruten er der et smukt udsigtspunkt, hvor man kan se klosteret og hele dalen omkring. Derfra fortsætter ruten til Binifaldo og videre til Refugi De Sa Coma.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Næste stop er vores picnic spot, her vil vores guide Julio lave en typisk mallorcinsk frokost til os i det fri. På den sidste del af vandreturen ændres naturen markant, nu bliver området fyldt med kalksten, som gennem årene har eroderet til mange spændende formationer.

Eftermiddagen nyder vi i og omkring klosteret. Vi besøger kirken og det lokale museeum på klosteret. Vi kan hygge os med en kop kaffe ved en af cafeerne på Klosteret eller en kold øl.

Aftensmad på klosterets restaurant.

Dag 7: LLUC – POLLENCA – can picafort

På vandreruten i dag, etape 4 på ca. 12 km vil vi vandre i skygge af egetræer som i troldeskoven. Vi vil se Peters træ, et 600 år gammelt fredet træ. Vi passerer en kilde med rent vand, så vi kan fylde vores drikkedunke op. Her vil vores lokalguider fortælle om Juan Marchs smuglerrute.

Vi afslutter dagens vandretur i byen Pollenca, som er en lille historisk og charmerende by med et centrum, der oser af god atmosfære. Her spiser vi frokost tappas på byens torv foran den imponerende kirke Nostra Senyora dels Angels.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Efter frokost kan man bestige byens hovedattraktion, en 365 trins stentrappe, hvor vi på toppen kan besøge kapellet og nyde panoramaudsigten over hele bugten i Pollenca. Vi besøger kirken, Nostra Senyora dels Angels, eller bare slentre rundt i de smukke gader med flotte og spænd-ende butikker.

Vi bliver hentet af vores bus i Pollenca og kørt til vores sidste hotel Yate i Can Picafort – 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 8: can picafort

Fra morgenstunden går vi fra vort hotel ud på rute GR222. Det er en flot rute langs kysten. Vi skal gå ca. 12 km og der er alternative muligheder. Vi slutter formiddagen med frokost i en lille lokal restaurant. Vi bliver kørt tilbage til vores hotel.

Vi har tillige alternativ kortere rute.

Eftermiddagen til fri disposition.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 9: can picafort – PALMA – BILLUND/kastrup

Vi forlader vores hotel og kører med busserne til henholdsvis lufthavnen og Hotel Capricho i Cala Ratjada. Vi tager afsked og ønsker god tur hjem eller forsat god ferie til hinanden.

TILVALGSPAKKE – 4 DAGE I CALA RATJADA

DAG 9-13: CALA RATJADA

Hotel Capricho er vores populære stamhotel på vore øvrige ture til Mallorca. Vi tilbyder forskellige aktiviteter i området omkring Cala Ratjada. Lone og Ole som ejer Adventure Holidays har haft hus her i 30 år

Pris på tilvalgspakken er kr. 5.000,- pr. person.
Følgende er inkluderet:
• Overnatninger på Hotel Capricho – 4 nætter
• Morgenmad og aftensmad på Hotel Capricho
• Transport fra Port De Soller til Cala Ratjada
• Transport fra Cala Ratjada til lufthavnen i Palma
• Vandreture tilbydes hvis dettes ønskes sammen med Ole og Lone
• Tapas på Orient Bar
• Besøg i Del Monde huset hos Ole og Lone
• 1 dansk rejseleder deltager