Dagsprogram – Syd til Nord

Vi har på denne rejse 2 rejseruter.
Tur 1 og tur 3: Rejser fra Nord til Syd
Tur 2: Rejser fra Syd til Nord

NEDENSTÅENDE ER REJSERUTE FRA SYD TIL NORD

Dag 1: Danmark – Singapore

Vi mødes i Kastrup lufthavn kl. 09.00 og flyver fra København til Singapore ved middagstid.
Flyvetid ca. 12,5 timer. Vi kan være behjælpelig med overnatning i København inden afrejse.

Dag 2: Singapore – Sydney

Ankomst til Singapore tidlig morgen kl. 07.30 lokal tid. Vi har ca. 3 timers ophold inden vi flyver videre mod Sydney kl. 10.30 lokaltid. Flyvetid ca 8 timer. Vi ankommer til Sydney kl. 21.20 lokal tid.
Tidsforkel til Danmark + 10 timer. Vi skal igennem immigrationen, sisum er inkluderet i prisen hvilket vi er behjælpelig med. Transfer med bus til hotel  – The Grace Sydney i Darling Harbour. Indkvartering 4 nætter.

Dag 3: Sydney

Vi skal idag til Darling Harbour, som blev etableret i forbindelse med Ol i Sydney i år 2000.

Vi starter med en havnerundfart som varer ca. 1 times tid.

Herefter fortsætter vi med et besøg hos Sydney Wildlife Cen-ter, hvor vi ser koalaer, kængurer og diverse kryb. Vi slutter formiddagen med  et besøg på Slip Inn baren, hvor Kronprins Frederik mødte Mary.

Frokost på Restaurant Casa

Efter frokost besøger  vi Queen Victoria bygningen og vores sidste besøg er Sydney Tower.

Herfra har vi en fantastisk udsigt udover byen. Resten af eftermiddagen til fri disposition

Aftensmad i Darling Harbour  – restaurant Casa

Dag 4: Sydney – The Rocks

Idag går turen til The Rocks og Circular Quay. Vi begynder i The Rocks, hvor vi går rundt og hører historien om de første indbyggere i Sydney  – fangerne fra England.

Vi går en tur på Harbour bridge inden frokost. Frokosten indtages i The Rocks.

Vi fortsætter på en guidet tur i Sydney Opera House  – eftermiddagen på egen hånd

Vi spiser aftensmad på restaurant Midden  – Sydney Operahouse – de har fokus på mad lavet med “stænk” fra urbefolkningen. Fantatisk udsigt til Sydney harbour, Circular Quay og Harbour bridge. Vi tager færgen hjem til Darling Harbour.

Dag 5: Sydney

Vi udforsker fra morgenstunden stadig Sydney. Vi går hen Skt. Mary’s Cathedral, Hyde Park og igennem Botanisk have ned til Operahuset – frokost i Botanisk Have.

Eftermiddagen er til fri disposition. gå på shopping i George Street. Mulighed for tilvalg er Bridge Climb på Sydney Harbour Bridge. Turen varer 3 timer. Pris kr. 1.500.- pr. person.

Vi forsøger i eftermiddag/aften om der er mulighed for forestilling i Operahuset (forestilling tilvalg).

Vi taler om muligheder og evt. tilvalg på 1. rejseaften.

Aftensmad på Australien Hotel i The Rocks.

Dag 6: Sydney – Queenstown

Vi forlader Sydney fra morgenstunden og skal på en kort flyvetur til New Zealand.

Vi lander i Queenstown om eftermiddagen. Haere Mai  – velkommen til New Zealand. Tidsforskel til Danmark + 12 timer.

Queenstown er NZ’s actionby nummer 1  – her er alt, hvad hjertet begærer, bare man kan betale f.eks. jetboating, bungy-jump og skydive. Vi møder byen, som er omkranset af den høje bjergkæde The Remarkables, som om vinteren er et populært skisportssted. Byen ligger flot midt i bjergkæden lige ud til Lake Wakatipu.

Vi bliver i lufthavnen modtaget af vores buschauffør Sue Hughes/ Cameron Pot som følger os på hele turen.

Efter vi er kommet igennem imigrationen, kører vi en lille byrundtur i Queenstown.

Vi overnatter 3 nætter på Hotel Milinium.

Aftensmad på vores hotel – fantastisk udsigt over byen.

Dag 7: Queestown – Arrowtown – Gibston Valley

Formiddagstur til Arrowtown, som er en gammel guldmineby. Vi har gode lokalguider til at hjælpe os de næste 2 dage. Vi besøger byens guldgravermuseum og får en god introduktion af museumsinspektør Dave om det store “goldrush” tilbage i 1862. Dengang kom ca. 5.000 mennesker fra hele verden for at grave guld bl.a. flere danske guldgravere.

Vi ser den gamle kinesiske guldgraverlandsby, går gennem hovedgaden og ser de gamle huse, som man prøver at bevare i guldgraverstilen. Tid til shopping i Arrowtown bl.a. fine uldbutikker.

Vi fortsætter mod Gibston Valley hvor vi besøger vingården Kinross Winery og skal ud og se på vinstokke. Vi slutter med vinsmagning og en dejlig frokostplatte med lokale produkter. I Central Otago produceres både hvidvin og rødvin, mest kendt er deres produktion af Pinot Noir.

På vejen hjem er der mulighed for bungy-jump ved Kawaru Bridge for dem, som gerne vil prøve dette.

Bungy-jump” for de seje”. Pris pr. person ca. kr. 1.500.- inkl. foto og videopakke. Vi ser på “de seje”, som springer.

Vi kan tilbyde helikoptertur – Grand tur 30 minutter incl. 10 min alpin lading. Flyverturen er max 6 personer pr. helikopter. Vi ser Queenstown, Kløfter, Shotover River, skiområde Cornet Peak og alpin landing.

Pris kr. 1.700,- pr. person.

Vi spiser aftensmad i byen – på egen hånd.

Dag 8: Queenstown – Skippers Canyon

Heldagstur til Skippers Canyon, hvor vi skal på en meget speciel køretur for at nå ud til målet for dagens udflugt.

Vi har rigtig gode lokalguider, som viser os rundt i området. I Skippers Canyon gravede man efter guld og vi besøger guldgraverfamilien, som har boet her i 5 generationer. Vi udforsker området hvor familien bor.

Vi indtager vores frokost i Skippers Canyon, hvor KJ  har fremtryllet en BBQ til os.

Vi fortæller om de danske guldgravere, som var i Skippers Canyon bl.a. Peter Anholm fra Fole i Sønderjylland.

Efter frokosten gør vi klar til riverrafting på floden, riverrafting er et tilvalg. Det er en familieudgave, hvor alle kan være med fra 4-99 år, pris kr. 800,-. Alternativt arrangeres en lille udflugt for dem, som ikke vil på riverrafting. Det er en unik oplevelse at sejle og gå i guldgravernes fodspor.

Tilbud om spændende “jet-bådstur” pris NZ$ 80,- dkr. 375,- hvilket er halv pris.

Vi spiser aftensmad på vort hotel – hvilket er vores afskedsmiddag.

Dag 9: Queenstown – Manapouri – Doubtful Sound

Vi forlader Queenstown fra morgenstunden med kurs mod Fjordland Nationalpark, som er NZ’s største
Natio-nalpark. Det er uden tvivl det flotteste naturområde på New Zealand.

Vi starter med en sejltur på Lake Manapouri til West Arm hvor New Zealands størt kraftværk findes.

Vi skal nu i bus køres op over Willmot Pass igennem den smukkeste regnskov  – vi kører 22 km til Deep Cove hvor vi skal påmønstre båden Milford Wanderer omkring kaffetid. Overnatningscruise kun vores gruppe ombord.

Doubtful Sound er omgivet af høje bjerge, flotte vandfald, ro og fred. Dette er en helt enestående oplevelse. Der falder næsten 8.000 mm regn om året i området. Det betyder, at der vælter en sand frodighed af mos, bregner og træer ned af bjergsiderne.

Vi får flere valgmuligheder for at komme tættere på naturen. Sejltur i deres mindre motorbåd eller en
kajaktur, sidst men ikke mindst en svømmetur.  Vi sejler ind i små “arms” fjorde. Vi nyder solnedgangen og ombord serveres meget lækker mad. Overnatning ombord i 2-sengskahytter, flot standard.

Dag 10: Doubtful Sound – Manapouri – dunedin

Vi nyder solopgangen og har stadig formiddagen ombord på Milford Wanderer. .

Frokosten nydes i The Church – lille lokal cafe i Manapouri.

Efter frokosten kører vi igennem et stort landbrugsområde med bl.a hjortefarme på vej mod Queenstown.

Dunedin by blev etableret af skotterne tilbage i 1848. Under guldgravertiden var Dunedin New Zealands største by. Duneden amses for at være den mest skotske by udenfor Skotland. Byen har i dag ca. 130.000 indbyggere, heraf er der ca. 25.000 studerende, som går på det flotte Otago Universitet.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Dunedin. Vi skal overnatte på Hotel Distinction Dunedin Leisure Lodge i 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 11: Dunedin – Otago-halvøen

Om formiddagen byrundtur i Dunedin, vi kører op til Signal Hill og får udsigt over Dunedin og Otaga-halvøen som vi skal besøge i eftermiddag. Vi skal se flere af de gamle bygninger bl.a. banegården, som er byens vartegn, Universitetet og Skt. Pauls katedralen. Der vil være tid på egen hånd til shopping i Dunedin.

Frokost på vores hotel inden vi skal på en 6 timers tur til Otago-halvøen. Vi bliver kørt i små busser med natureguides. På turen ud kører vi til Hooper og Papanui Inlet og oplever fuglelivet på nært hold og får en introduktion til de mange arter, som lever her.

Næste stop er albatros-kolonien, hvor vi skal på guidet tur til observationstårnet. Vi er på nært hold af de albatrosser, som ligger på rede. Vi håber, der er blæst nok til at se ”albatros in flight”.

Herefter skal vi besøge et privat område med pingvinreservat for guløjet pingvin og søløver på stranden, hvis vi er heldige. en meget unik tur.  Vi slutter turen med at besøge et stort område med Rock-pools, hvor der lever masser af New Zealandske pelssæler. På denne årstid er der mange unger og alle unger opholder sig her det første leveår. Dette er en meget unik tur, som tager et par timer, men er en helt fantastisk oplevelse.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 12: Dunedin – Moeraki – Lake Benmore – Twizel

Vi forlader Dunedin. Vores første stop er Moeraki Boulders. Det er store runde stenkugler, der er dannet inde i klipperne for ca. 60 mio. år siden. De begyndte som “en lille snebold”. Stenene er nu op til 2 m i -diameter. Vi går ned på stranden og ser de store stenkugler.

Til frokost skal have frokost i cafeen hos Scott og hans familie. Vi får idag deres specialitet fish & chips – fiskene er fanget af lokale fiskere.

Vi fortsætter turen mod Twizel og kører igennem et flot landbrugsområde med masser af malkefarme.

Vi vil have fokus på de mange kraftværker og den energi, som de producerer. Der er 6 kraftværker her, som producerer 16% af New Zealands samlede elforbrug – Waitaki Hydro Power startet i 1904. Sydøen sælger strøm til Nordøen via et undersøisk kabel. Vi stopper ved New Zealands største dæmning ved Lake Benmore.

Vi  ankommer til Twizel sidst på eftermiddagen, hvor vi overnatter 2 nætter på Distiction Mc Kenzie Country Hotel.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: Twizel – Mt. Cook – Twizel

Vi starter fra morgenstunden og kører mod Mt. Cook Nationalpark, hvor vi nyder den smukke natur med høje bjergtoppe og mange forskellige planter. Nationalparken er 722 km2 stor og vi kan se på de 6 gletjsere som dækker med end 60% af parken. Mt. Cook er New Zealands højeste bjerg 3.754 m.o.h.

18 ud af 20 af New Zealands højeste bjerge findes her i parken.

Vi skal på vandretur Hooker Valley track, som varer 4 timer med lokalguider/bjergguider. Vi deler os i flere grupper og kan gå forskellige ture  – længste tur er 12 km til gletsjeresøen.

Flotte udsigter til gletserne Tasman, Hooker, Murchison, Mueller og  Mt. Cook

Vi får frokost Hotel Hermitage med flot udsigt til Mt. Cook.

Vi fortæller historien om Sir Edmund Hillary, som var den første i verden, der besteg Mt. Everest i 1953.

Vi er tilbage ved kaffetid. Om eftermiddagen vil der være tid til egen disposition.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 14: Twizel – Lake Tekapo – Christchurch

Vi tager af sted fra Twizel mod Christchurch. Vi gør undervejs stop i Lake Tekapo, hvor vi skal se “The church of The Good Shephard” en lille idyllisk beliggende kirke ved søen. Et godt fotospot. Vi får kirken åbnet for vores gruppe alene og den lokale  præst fortæller historien om kirken. Kirken har en meget speciel altertavle.

Vi spiser vor picnic frokost i Geraldine og der bliver tid til en lille byrundtur.

Vi fortsætter mod Christchurch og ankommer til kaffetid. Vi skal se på byen og genopbygningen efter det store jordskælv i 2011. Vi skal se mindesmærket for 185 ofre og den spændende “pap-kirke” som har været midlertidig kirke for Katedralen som kommer til at være genopbygget i 2027.

Christchurch er Sydøens største by og har ca. 384.000 indbyggere. Byen er meget engelsk inspireret, har masser af flotte blomsterhaver og parker. Byen bliver også kaldt ” The Garden City”.

Indkvartering på Hotel Pavillion – 1 nat.

Aftensmad på vores hotel

Dag 15: Christchurch – Kaikoura – Picton

Vi starter fra morgenstunden med at køre mod Picton.

Vi ankommer til Kaikoura sidst på formiddagen. Kaikoura er en by med 3.500 indbyggere. Byen besøges hvert år af mange turister, som kommer for at se på områdets store attraktion – hvalsafari (whale-watching). Årsagen til det rige dyreliv skyldes, at der ud for Kaikoura’s kyst findes en undersøisk “Grand Canyon”. Det er en hård sejltur og kræver man er meget søstærk. Ingen hvalgaranti efter jordskælvet i 2016  – 7.6 på richterskalaen – hvorfor vi har fravalgt denne aktivitet.

Vi går en tur langs den flotte kyst ud til “Peter fårefarmer”, som fortæller os om erhvervets udvikling på New Zealand. Fårebestanden er faldet fra ca. 80 mill. til ca. 20 mill. får.  Vi får picnic-frokost i Peters have.

Vi fortsætter mod Picton, som er et område fuld af forskelligartede landskaber, fantastiske vandveje og ægte new zealandsk gæstfrihed. Mod syd i Marlborough findes New Zealand’s største vinregion, og mod nord ligger det flotte Marlborough Sound.

Vores næste stop vil være vingården Peter Yealand hvor vi kører en tur på White Road. Fantastisk flot vingård og beliggenhed. Inden aftensmaden har vi en vinsmagning fra en lokal vingård Peter Yealand.

Vi indkvarteres 2 nætter på Gateway Motel centralt  – beliggende i byen.

Aftensmad på lokalrestaurant i nærområdet

Dag 16: Picton

Vi skal udforske området Marlbourough Sounds med mange små øer og halvøer. Her findes stejle, skov-klædte bakker og små rolige bugter. Her er tyndt befolket, da adgangen er vanskelig. Mange af de små bygder er isolerede og er kun tilgængelige med båd eller til fods.

Vi skal på en sejltur med Cougar Line til Resolution Bay i “The Sounds”.Efter sejlturen skal vi på en fantastisk flot vandretur på den kendte vandresti Queen Charlotte Track. Turen er 10,5 km. Vores alternative tur er med postbåden som bringer varer ud og post. Vi mødes alle til frokost på Furneaux Lodge.

Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Picton med båd.

Aftensmad på lokalrestaurant i nærområdet.

Dag 17: Picton – Wellington

I dag skal vi forlade Sydøen og vi kan glæde os til nye oplevelser på Nordøen.
Vi sejler med færgen ca. 3,5 time og lander i Wellington. På færgen skal vi nyde vores madpakker.

Omkring kaffetid fortsætter vi mod Wellington som er  hovedstaden på New Zealand og kaldes også Windy Wellington, da den ligger midt i en vindtunnel. Vi kører op til Mt. Victoria inden vi ankommer til vores hotel.

Sidst på eftermiddagen bliver vi indkvarteret på Hotel West Plaza – 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 18: Wellington

Vi begynder dagen med at gå ned til havneområdet hvor vi skal besøge byens stolthed Te Papa, som er New Zealands Nationalmuseum – museet er absolut et besøg værd. Vi tager jer med på en tur rundt i den 6 etagers store bygning og der vil være tid på egen hånd. Vi udforsker fortsat Wellington i dag og kører til den botaniske have hvor vi får picnic-frokost.

Efter frokosten går vi igennem haven og tager kabelbanen ned i byen. Vi er retur ved kaffetid og kan nyde Wellington: shopping – cafebesøg eller måske lidt mere tid i Te Papa.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 19: wellington – whanganui – Tongariro National Park

Vi forlader Wellington og har kurs mod Tongariro National Park. Vi har en meget flot køretur idag og kører igennem et stort landbrugsområde med masser af fårefarme. Vi kører i et flot kuperet terræn.

Vores første stop idag er byen Whanganui hvor vores chauffør Sue bor. Vi kigger lidt på byen inden vi tager på besøg hos Sue & Paul. De fremtryller i dag en lækker kiwi-BBQ til os sammen med venner og familie.

Efter frokost fortsætter vi mod Tongariro National Park, som er “kiwiernes” foretrukne feriested. Flere scener fra ”Ringenes Herre/Hobitten” er optaget der.

Parken domineres af 3 aktive vulkaner: Mt. Ruapehu, Mt. Ngauruhoe og Mt. Tongariro.

Tillige er Nationalparken kendt for sine mange vandreture. Om vinteren er det Nordøens største ski-område.

Vi skal bo 3 nætter på The Park Hotel Ruapehu.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 20: Tongariro National Park – Maori kulturdag

Vi bliver budt velkommen i Tongariro National Park af lokal Maori-stamme. Velkomsten er en meget vigtig detalje i Maoriernes kultur. Denne stamme omfatter ca. 45.000 personer. Vi bliver fra morgenstunden budt velkommen af maorierne Tom og Tamari, som er vores lokale guider.

Dagen byder på et kulturelt indslag hvor vi skal lære mere om maorikulturen og vi ser kåber, tasker, smukker som har været i Tamari’s families eje i mange år.

Vi kører til den flotte sø Lake Rotopounami. Meget historie findes her. Vi begynder med at gå rundt om søen 6 km sammen med vores lokalguider og lærer om træer, planter og buske og er på udkig efter fugle.

Omkring middagstid bliver vi budt velkommen hos stammen. Vi bliver modtaget af Toms kone Tamari og medlemmer af stammen. Det er helt enestående, at fremmede får denne mulighed og bliver officielt budt velkommen og får lov til at se den ”hellige” Maree. Det er en stor ære, som vi er meget stolte af, at det er os betroet, vi har kendt dem i næsten 16 år.

Vi får serveret frokost i “forsamlingshuset”. Vi ser, hvordan der arbejdes med flaks, laves måtter og tasker.

Vi slutter med besøg i “Mareen”, hvor Tom og Tamari vil fortælle os mere om stammen og dens historie.

Kulturdagen afsluttes sammen med stammen, som har tilberedt en “hangi-dinner” hvilket betyder, at vores aftensmad tilberedes i jordovn med mange specialiteter.

Maorierne er gode til sang og musik, hvilket vi vil nyde godt af denne aften. Vi får besøg af børn fra den lokale maori-skole, som vil underholde.

Dag 21: Tongariro National Park

Tongariro National Park er brugt som filmlokation til både Ringenes Herre og Hobbitten.

Vi tilbyder i dag valg mellem 2 aktiviteter:

1. aktivitet:
Mt. Ruapeu (2.754 m.o.h.) den ene af de aktive vulkaner. Har senest været i udbrud i skisæsonerne i 1995 og 2007. Vi fortsætter til Whakapapa Village og kører op til skiområdet. Vi tager Sky Waka(gondol) op i 2.030 m.o.h. Knoll Ridge.

Vi har 2 muligheder for en vandretur på Mt. Ruapehu idag. Vi går til Skyline 2.300 m.o.h. eller en mindre tur i området ved Knoll Ridge.  Vi har fantastiske udsigter.

Vi spiser frokost i Knoll Ridge Cafe. Vi kører til Whakapapa Village Visitors Centre – hvor vi får informationer omkring området.

2. aktivitet:
Tongariro Crossing” en tur som kræver, at man har en god fysisk form. Turen er 19,4 km, 10 timer.

Vi begynder tidligt om morgenen. Vi går op af “Djævlens trappestige” op til kraterkanten, som vi går
henover. Vi fortsætter til Red Crater og har flotte udsigter undervejs. Vi fortsætter til de 3 flotte kratersøer.

På begge vandreture er der bjergguider med og vi inddeles i små grupper. Begge vandreture er tilbage sidst på efter-middagen, og der er tid til afslapning hjemme på vores hotel. Her vil vi ovenpå dagens strabadser hygge os i haven med et glas øl eller vin og mulighed for en tur i deres “hotpot”.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 22: Tongariro National Park – Lake Taupo – Rotorua

Vi kører mod Rotorua  – “Maoriernes hovedstad”, som er et meget populært turistområde. Undergrunden syder og bobler, og det lugter lidt af rådne æg! Gejsere går i udbrud. NZ er jo et af verdens ”hot spot” områder.

Vi får dog nogle stop undervejs, inden vi når Rotorua.

Lake Taupo er New Zealands største sø, den er skabt efter et vulkanudbrud for omkring 2.000 år siden.
Vi starter med køre op i området ved det spændende Geotermiske Powerstation. Her ser vi de mange borehuller og meget damp som omdannes til elektricitet.

Vi kører videre til Huka Falls – New Zealands mest fotograferede vandfald.

Vi laver et stop i Lake Taupo for at gå ned til søen og evt. gå på shopping i de spændende butikker.

Picnic frokost ved søbredden.

Vi overnatter 2 nætter på Hotel Distintion/VR Hotel.

Vi nyder vores aftensmad på vort hotel

Dag 23: Rotorua

Vi starter dagen med et besøg hos Te Puia et termisk område. Her skal vi på en guidet tur og se hvordan Maorierne arbejder med træskære arbejder, flaks og jade. Vi besøger Te Puia – kiwi encounter.

Her ser vi de 3 gejsere som ca. hvert 30 min. puster damp op i luften.

Vi oplever et Maori-kultur Show. I Te Puia er der mulighed for indkøb af Maori–træarbejder og new zealandsk jade. Vi slutter vores besøg med en hangi frokost og udsigt til gejserne.

Vi slutter med et besøg  Termal landsbyen Ohinemuto og ser hvordan de lever sammen med dampen i undergrunden, gejsere og mudderpools. Vi ser den specielle kirke St. Faith.

Aftenen byder på en Kiwi BBQ, hvor Judith & Mike fremtryller middagen.

Dag 24: Rotorua – Auckland – Singapore

Vi starter fra morgenstunden med kurs mod Auckland – køretid ca. 3 timer. Vi laver check in helt til Kastrup.

Vi starter om eftermiddagen kl. 15.15 hjemrejsen med Singapore Airlines til Singapore  – direkte fly.

Ankomst til Singapore kl. 21.00 lokal tid, hvor vi skal skifte fly. Vi har god tid til flyskiftet til Kastrup.

Dag 25: Kastrup – Danmark

Vi ankommer til Kastrup tidligt om morgenen.