Dagsprogram

Dag 1: BILLUND/kastrup – frankfurt – BOSTON

Vi starter over middag fra Billund/Kastrup, og efter flyskift i Frankfurt ankommer vi midt på eftermiddagen lokal tid i Boston. Flyvetiden fra Frankfurt til Boston er ca. 7 timer. Lufthavnen ligger ganske tæt på byen. Boston og hele det østlige USA er der en tidsforskel på 6 timer efter dansk tid.

Vi har valgt Boston i staten Massachusetts som udgangspunkt for vores tur, da det er her oprøret mod den britiske kolonimagt startede. 13 nordøstlige stater løsrev sig og blev de første Forenede Stater i Amerika. Det er således nationens fødested. Det er også byen, der har fostret mange store præsidenter og statsmænd og huser det verdenskendte og legendariske Harvard University. Det er endvidere en smuk by med en unik beliggenhed ved Atlanterhavskysten.

Overnatning på Hotel Double Tree – 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 2: Boston

Efter en god nats søvn og et godt morgenbord har vi rystet jetlaggen af os og er klar til at tage på en spænd-ende historisk tur.

Vi starter dagen med en guidet rundvisning i John F. Kennedy’s bibliotek og museum. Det er arkitektonisk set et meget smukt og spændende museum. Der vises en kort film om præsidentens liv, forskellige videoklip fra hans berømte taler, mordet i Dallas, Texas, effekter fra Præsidentkontoret, Det Ovale Værelse, Jacque-lines værelse m.m.

Vi tager subwayen til Harvard University, hvor en studerende giver en times rundvisning på universitetets cam-pus og fortæller om universitetet og sin egen studietid. Vi indtager vores frokost på en café ved universitetets Visitor Center.

Vi fortsætter til endnu et højdepunkt, hvor vi skal på gåtur rundt i Boston by. Vi følger ”The Freedom – Trail”.

Om aftenen skal vi spise i Amerikas ældste restaurant “Ye Olde Union Oyster House”.

Dag 3: BOSTON – NIAGARA FALLS

I dag bliver der rig mulighed for at hvile benene og hovedet, for vi skal ud på en lang køretur gennem staterne Massachusetts og New York ad Highway 90 til Buffalo tæt ved den canadiske grænse. Brug i stedet øjnene og betragt det flotte landskab, som forhåbentligt på den årstid er klædt i efterårsfarver.

Vi spiser vores medbragte frokost på en rasteplads undervejs. Lige efter Buffalo krydser vi grænsen til Canada. Vi skal naturligvis bo på den canadiske side af Niagara Falls, hvorfra vandfaldene tager sig allermest imponerende ud. 2 nætter på Hotel Wyndham Garden.

Vi spiser aftensmad på 33. etage i restaurant The Watermark. Her har vi byens bedste udsigt til de spektakulære vandfald i aftenbelysning.

Dag 4: Niagara Falls

Efter morgenmaden kører vi straks tilbage til den amerikanske side af Niagara Falls. Vi skal her på en 20 minutters sejltur med “Maid of the Mist” helt tæt hen til vandfaldene. Vi får alle udleveret regnfrakker, fordi vi kan blive våde.

Efter sejlturen går vi til et udsigtspunkt “Cave of the Winds”, hvor vi får en ny regnfrakke og et par sandaler og endnu en byge ned over os, vi føler, vi står midt i vandfaldet.

Vi kører en lille tur i en trolleybus i parken på Amerika siden. Vi spiser frokost på restaurant Top of The Falls.

Efter frokost kører vi til Canada siden, og tager kabelbanen ned til promenaden. Her går vi en tur på den canadiske side af vandfaldene, hvor man kommer ganske tæt på, så man virkelig føler faldenes kraft.

Der bliver tid til et par timer på egen hånd, hvis man har lyst til en ny sejltur fra den canadiske side eller en tur med en kabelbane (zipline) langs vandet.

Vi spiser aftensmad på restaurant Table Rock House lige ned til vandfaldene på Canada siden, hvor der er en fantastisk udsigt.

Dag 5: Niagara Falls – Lancaster

Vi har en spændende og smuk køredag. Vi forlader Niagara og kører tilbage til staten New York. Turen går igennem det smukke vinområde Finger Lakes, USA’s næststørste vinområde. Vi laver frokoststop undervejs.

Vi indkøber vine fra forskellige vingårde, som vi skal bruge til aftenens vinsmagning.

Snart derefter kører vi ind i staten Pennsylvania mod byen Lancaster, hvis omegn er karakteristisk for sin store Amish-befolkning, der lever et liv uden elektricitet og moderne hjælpemidler. Der bor ca. 38.000 personer i et stort område, som kaldes Amish Country.

Vi bliver indkvarteret på Hotel Fairfield Inn de næste 2 nætter. Aftensmad på lokal restaurant, som er i typisk amerikansk stil. Tilbage på hotellet arrangerer vi en vinsmagning med de indkøbte vine.

Dag 6: Lancaster – Amish country

Dagen i dag byder på en mental omstilling og store kontraster til vores teknologiske verden. Vi skal i eftermiddag besøge Amish-folket, der lever et simpelt liv på landet.

Kontrasten føles ikke mindst, når vi først på dagen skal besøge et stort outlet, der sælger alle mulige kendte mærkevarer til meget reducerede priser. Her må man enten have kreditkortet frem – eller være meget standhaftig!

Vi har et lokalt frokoststed i dag og efter frokost skal vi ud og køre i Amish Country.

Sidst på eftermiddagen skal vi på en guidet 3-timers VIP tur, hvor vi besøger en Amish landmandsfamilie og ser, hvordan de driver deres landbrug. Vi besøger tillige en håndværker, der laver deres karakteristiske vogne, (buggies). Vi slutter med et besøg hos en familie, hvor vi ser hvordan de arbejder med håndværk, landbrug og kører rundt i deres hestetrukne køretøjer. Vi kommer i dialog med Amishfolket og får lejlighed til at stille spørgsmål.

Vi spiser efter turen på en special Amish restaurant.

Dag 7: Lancaster – York – Washington

I dag skal vi have benzin i blodet lige fra morgenstunden. Efter en lille times kørsel når vi til byen York, hvor en af Harley Davidsons største fabrikker producerer, samler og testkører motorcyklerne. Cyklerne er også til salg. Vi får en guidet tur på en time, og der bliver mulighed for at “prøvesidde” nogle af de legendariske maskiner.

Vi fortsætter med kurs mod Washington D.C., spiser frokost undervejs og midt på eftermiddagen når vi frem til Arlington kirkegården, hvor faldne soldater fra flere krige ligger begravet. Kirkegården er fortsat i brug, da også aldrende veteraner begraves her. Vi skal selvfølgelig besøge det mest kendte gravsted, nemlig for John F. Kennedy og Jacqueline Kennedy med den evige flamme. Vi ser ligeledes vagtskiftet ved Den Ukendte Soldats Grav.

Vi træder nu i præsidenternes fodspor igen, da vi efter besøget på Arlington krydser Potomac River og ankommer til Washington D.C., USA’s imponerende hovedstad.

Vi overnatter på Hotel i Washington – 3 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: Washington

Ud over at være magtens centrum er Washington med Det hvide Hus og Capitol-bygningen domineret af mindesmærker over afdøde krigshelte, der har deltaget i amerikanernes krige i de sidste hundrede år samt storslåede monumenter over de tidligste præsidenter og grundlæggere af Amerikas forenede Stater.

På vores første dag skal vi på en guidet tur se Capitol, hvor senatet og repræsentanternes hus holder til. Efter rundvisningen går vi til fods ad the Mall, byens akse, til Washington Monument, den berømte obelisk. Efter frokost på Ronald Reagan Center kører vi til National Museum of the American Indian. Museet er en del af Smithsonian institutionen, som omfatter ca. 20 museer. Herfra er der mulighed for at vælge det museum, man har lyst til at se.

Vi spiser middag på Georgia Brown Restaurant, hvor vi skal smage på sydstatsmad.

Dag 9: Washington

I dag fortsætter turen rundt i hovedstaden. Vi begynder på White House Visitor Center med udstillinger om Det Hvide Hus’ historie. Der er mange effekter og videoklip, der viser livet i Det Hvide Hus i de forskellige præsidentperioder. Vi skal selvfølgelig også se Det Hvide Hus udefra.

Vi går en tur rundt i byen og ser flg. memorials: Jefferson, Th. Roosevelt, Martin Luther King, Korean War Veterans, Lincoln og Vietnam Veterans. Her er vi virkelig både i præsidenternes og veteranernes fodspor. Om eftermiddagen kører vi til National Air and Space Museum, der viser udviklingen fra de tidligste flyvemaskiner til de nyeste missiler og rumraketter. Herfra er der igen mulighed for at vælge det museum, man har lyst til at se.

Den sidste aften i Washington spiser vi på P. J. Clarks Restaurant – et stenkast fra Det Hvide Hus.

Dag 10: Washington – New York

Efter morgenmaden kører vi til turens sidste og måske største højdepunkt: New York. Her skal vi bo i bydelen Chelsea i hjertet af Manhattan – meget centralt. Det er en køretur på ca. 365 km, og den tager ca. 4,5 time. Vi skal bo her i 5 dage og når således virkelig at se alle byens højdepunkter både til lands, til vands og fra luften (Empire State Building).

Den første eftermiddag skal vi lære kvarteret at kende. Vi skal tillige prøve undergrundsbanen “The Subway” , så vi tager med den til den hyggelige bydel Greenwich Village, hvor vi slentrer lidt rundt. Vi går derefter eventuelt på The High Line tilbage til vores hotel på 23. gade.

Vi skal bo på Hotel Chelsea Savoy i 5 nætter.

Vi spiser aftensmad på en restaurant, Malibu Diner, i nærheden af vores hotel.

Efter aftensmaden tager vi til Times Square og oplever stemningen og de enorme neonreklamer, som skal ses om aftenen.

Dag 11: New York

Vi skal i dag i New York have det store overblik over denne sydende og sprudlende millionby. Vi skal med andre ord have en bid af “The Big Apple”. Det bedste overblik over hele Manhattan får man fra toppen af the Empire State Building med et 360 graders blik hele vejen rundt. Når vi har fået styr på pejlemærkerne, kører vi ned med elevatoren og går til Times Square via Broadway.

Vi fortsætter ad 42nd St. til Pier 83, hvor vi går ombord på båden Circle Line.

Under sejlturen skal vi se Manhattan og alle de kendte monumenter bl. a. frihedsgudinden ”The Statue of Liberty” fra vandsiden. Vi sejler 1,5 time med the Circle Line syd om Manhattan og tilbage igen.

Vi spiser medbragte sandwich ombord.

Efter frokost går vi til Intrepid Air and Space Museum, som ligger lige ved siden af Circle Line. Museet er indrettet på et ægte hangarskib, og her skal vi bl.a. se rumfærgen ”Enterprise”.

Efter besøget på hangarskibet går vi tilbage til vores hotel.

Vi spiser aftensmad på restaurant i nærheden af vores hotel.

Dag 12: New York

Dagen i dag i New York står i mindernes tegn – minderne om den store katastrofe, der på et split sekund ændrede verden. Vi skal besøge 9/11 Memorial, hvor de to tårne i World Trade Center stod, indtil de blev ramt af hvert sit fly den 11. september 2001.

Vi ser først mindesmærket udefra, hvor der er lavet to store fontæner med navnene på de omkomne på netop det sted, hvor tårnene stod. Derefter ser vi museet indefra, og man skal være meget hårdkogt, hvis ikke dette museum med billeder, videoklip og effekter rører én dybt. Vi ser også One World Trade Center – også kendt som Freedom Tower.

Til frokost spiser vi en dejlig pizza på restaurant Zia Maria i nærheden af vores hotel .

Herefter tager vi til Central Park, byens store åndehul midt imellem skyskraberne. Hertil har new yorkerne helt sikkert også fundet vej på denne eftermiddag. Vi skal bl. a. hilse på H. C. Andersen og Den grimme -Ælling og se Strawberry Fields, mindestedet for John Lennon med inskriptionen “Imagine”.

På vej tilbage til hotellet passerer vi The Lincoln Center of The Performing Arts med Metropolitan Operaen.

Vi spiser aftensmad på restaurant i nærheden af vores hotel.

Dag 13: New York

Efter morgenmad går vi ad the High Line til det nyopførte område – Hudson Yards. Området blev indviet for ganske få år siden, og her finder vi nogle af de mest fantastiske bygninger: The Shed, The Vessel pg The Edge.

The Shed er et moderne kulturhus, som med sin fleksibilitet kan tilpasses ethvert arrangement. The vessel er egentlig et kunstværk, som består af en masse trapper, som fører hele vejen op i den bikubelignende konstruktion. Endelig finder vi også her den sidste nye udsigtsplatform i New York. Elevatorer fører os op til platformen i 300 m højde, hvorfra vi har den mest fantastiske udsigt over byen.

Efter besøget i Hudson Yards tager vi subway til Grand Central Terminal, som er New Yorks første og en af verdens største og smukkeste banegårde. Herfra afgår tog til destinationer primært nord og vest for New York.

Vi spiser frokost på den legendariske restaurant Grand Central Oyster Bar.

Efter en dejlig frokost går vi til fods tilbage til vores hotel. Undervejs besøger vi Madison Square Park, og her finder vi  også New Yorks første egentlige skyskraber – The flatiron. Denne smukke bygning siges at være en af de mest fotograferede bygninger i New York.

Vi spiser aftensmad på restaurant i nærheden af vores hotel.

I aften er der mulighed for at opleve musical eller opera.

Dag 14: New York

Vi udforsker i dag Battery Park på sydspidsen af Manhattan, hvorfra vi sejler forbi Frihedsgudinden, symbolet på Den amerikanske Drøm, til Ellis Island, hvortil i alt 12 mio. immigranter kom med deres drømme og forhåbninger i tiden fra 1892 til 1954. Sejlturen tager ca. 45 min. Vi ser museet med den store immigrationshal, en del effekter fra immigrationstiden og en spændende og meget illustrerende billeddokumentation.

Vi spiser frokost på The White Horse Tavern.

Efter frokost tager vi med subway til Brooklyn på den østlige side af East River. Vi slentrer rundt på Brooklyn Heights Promenade i den charmerende bydel, hvorfra der er en formidabel udsigt til Lower Manhattans skyline. Vi går tilbage over den ikoniske Brooklyn Bridge og kommer lige ned i det financielle centrum med de store banker, børsen i Wall Street og den store gyldne tyr.

Vores sidste aften skal fejres med en afskedsmiddag på Restaurant Lasagna tæt på vores hotel.

Dag 15: New York – frankfurt

Så er det blevet hjemrejsedag efter en oplevelsesrig og afvekslende rejse rundt i Det nordøstlige USA. Vi har formiddagen fri til at pakke, gøre de sidste indkøb. Vi mødes til frokosttid på vores hotel og går på Malibu for at spise frokost.

Vi skal forlade hotellet kl. 14.00 for at køre ca. en time til lufthavnen. Vores fly afgår kl. 18.05 mod Frankfurt.

Dag 16: frankfurt – Billund/kastrup

Vi ankommer til Frankfurt tidlig morgen og skal skifte fly til enten Billund eller Kastrup.