Dag 1: Billund/Kastrup – Amsterdam – Cape Town
Fælles check-in i Billund. Fly fra Billund 06.00 til Amsterdam herfra skifter vi fly til Cape Town.
Sydafrika er en republik i det sydlige Afrika. Landet er opdelt i ni provinser, som har et vist selvstyre. Sydafrika rummer mange forskellige kulturer og naturmiljøer og præsenteres ofte som regnbuelandet. Der bor omkring 49 mill. indbyggere i Sydafrika. Hovedstaden er Pretoria med 2,9 mill. indbyggere.
Cape Town er den 2. største by i Sydafrika med 3,5 mill. indbyggere. Byen blev grundlagt af nederlandske kolonister i 1652 under ledelse af Jan van Riebeeck på vegne af det Nederlandske Ostindiske Kompagni.
Området havde været benyttet af portugisiske skibe siden Vasco da Gama første gang passerede i 1497. VOC etablerede Kapstaden ud fra et ønske om at sikre sejlruten til kompagniets betydelige besiddelser i Indien og Indonesien. Kapstaden forblev en nederlandsk besiddelse indtil napoleonskrigene, hvor byen og Kapkolonien i flere omgange blev besat af britiske tropper. Ved Wienerkongressen i 1814 afstod Nederlandene Kapstaden og Kapkolonien til Storbritannien, der ligeledes havde en interesse i at sikre sejlruten til Britisk Indien.
Vi ankommer til Cape Town kl. 22.35, og kører direkte til vores hotel.
6 overnatninger på City Lodge, V&A Waterfront – godt og centralt i byen.
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”11″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”260″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”200″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Klik på kortet for zoom
Dag 2: Cape Town
Cape Town ligger som et amfiteater foran det smukke Taffelbjerg, med kulisser som Kap Det Gode Håb, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhav med Nelson Mandelas fangeø, Robben Island, ude i bugten. Taffelbjerget er godt 1.000 meter højt.
Chavonnes Battery Museum udstiller de arkæologiske ruiner af det Hollandsk Østindiske Fort, der har været begravet i 140 år. Museet er også vært for internationale fotografiske udstillinger.
Museet er bygget i 1724, med sten fra Taffelbjerget og cement lavet af havskaller. Gæsterne kan træde under havets overflade, og se resterne af det gamle Fort.
Oplev Cape Town i det 17. og 18. århundrede, ved hjælp af detaljerede modeller, udstillinger, displays og store informationspaneler.
Vi går ned til Chavonnes Battery Museum, hvor vi møder vores lokalguider. Vi skal på en guidet historisk byrundtur på V&A Waterfront.
Efter rundturen henter vi vores picnic frokostbokse og går til færgen. Vi spiser vores frokost ombord på færgen.
Vi skal sejle over til Robben Island – Nelson Mandela’s fangeø. Her bliver vi mødt af en tidligere indsat, som giver os en rundvisning i det gamle fængsel. Vi kører også en tur rundt på øen og ser blandt andet kalkbruddet hvor
Nelson Mandela og de andre fanger arbejdede hver dag.
Når vi er tilbage i Cape Town, er resten af dagen til fri disposition. Aftensmad på hotellet eller lokal restaurant.
Mit livs rejseoplevelse
At rejse med Adventure Holidays er en fantastisk oplevelse, du får hele pakken, gode oplevelser, fin standart på hoteller, lækre mad, en engageret, passioneret samt serviceminded rejseleder, jeg har ikke kunne ønske mig mere.
Jeg var den yngste på turen, men alderen spiller ingen rolle, der gør en stor indsats for at få gruppen til at blive en gruppe. Adventure Holidays får de varmeste anbefalinger herfra!
Pernille Ernst Petersen
Dag 3: Cape Town – Kirstenbosch – Capaia – Table Mountain
Kirstenbosch har længe været anset for at være en af verdens flotteste botaniske haver, og den er enestående. Den er den første offentlige have af sin slags, hvor der kun findes lokale planter. Det mangfoldige, lokale planteliv i Sydafrika gør Kirstenbosch til en fascinerende seværdighed. Fordelt på havens 36 hektarer kan du opleve mere end 7.000 plantesorter fra de grønne områder på hele Kaphalvøen samt fra de mere tørre områder.
Herfra fortsætter vi langs Kaphalvøens vestlige side, hvor straffefanger i 1922 anlagde den spektakulære landevej, der delvist er hugget ud i klippesiden og nærmest hænger ud over havet. Ved Chapman’s Peak er der fra et udsigtspunkt en flot udsigt ud over havet.
På Capaia Wine får vi en rundvisning på vingården og i produktionen. Efterfølgende skal vi spise frokost på stedet med tilhørende vinsmagning.
Man kan næsten ikke sige Cape Town, uden også at sige Table Mountain. Taffelbjerget, som det kendes som, danner baggrund for storbyen og indgår ligeledes i Cape Towns flag, og fungerer nærmest som en beskyttende væg mellem byen og resten af kontinentet, med en højde på 1086 m.
Bjerget er et af de mest besøgte turistmål i Cape Town og i Sydafrika i det hele taget, og det er der en grund til.
Fra toppen af bjerget er der den mest fantastiske udsigt.
Vi vil nyde solnedgangen over Cape Town, og har medbragt aftensmad i picnic-bokse.
Dag 4: Cape Town – Spice Route – Spier – Stellenbosch
Vi skal idag ud i vinområdet omkring Paarl og Stellenbosh.
Paarl er et vindistrikt i Sydafrika og dækker med sine i alt ca. 18.000 hektar faktisk over tre mindre områder: Paarl, Wellington og Franschhoek. Navnet Paarl stammer fra Parel, hvilket betyder perle på Hollandsk.
Byen Paarl ligger små 60 kilometer nordøst for Cape Town i Western Cape. Med ca. 190.000 indbyggere er det ikke en helt lille by og den anses da også som ‘hovedstaden’ i Cape Winelands. Distriktet ligger længere inde i landet end sin nabo Stellenbosch og her er varmere. Undergrunden består primært af granit og lerjord.
Det er et fantastisk smukt område og det en sand fornøjelse at rejse rundt i Paarl og opleve den store gæstfrihed og smage de mange gode vine fra de lokale producenter.
Dagens første besøg er på Spice Route i Swartland, som blev grundlagt i 1998 af Charles Back (lokalt kendt som “The Man”). The Spice Route Wine Company var han blandt pionererne i Swartland-regionen i Sydafrikas Western Cape provins. Charles’ filosofi er nemlig at dyrke vinen der hvor terroiret ér, fremfor at forsøge at tilpasse resultatet i kælderen og i Swartland fandt han hvad han ledte efter. Den røde jord på stedet vidner om en jernholdig og mineralsk jordbund,der dels dræner perfekt og dels indeholder tilpas lidt næring til, at vinstokkene yder optimal kvalitet. Der kunstvandes ikke og hektarudbyttet holdes helt nede på mellem 20 og 30 hl. Ægte bush-wine. Sommeren i Swartland er lang og varm men druernes modningsperiode forlænges af den kølige dis, der trækker ind fra Atlanterhavet om natten og nedkøler marker og vinstokke.
Næste besøg er på Spier Vingården i Stellenbosch. Vingården blev grundlagt i 1862, og er dermed en af de ældste vingårde i Sydafrika. Idag er Spier en meget moderne vingård og producerer omkring 9 mio flasker vin til Coop/Kvickly om året.
Vingården driver egne restauranter og et bageri. Alle ingredienser til maden dyrkes på deres egen jord eller hos nærliggende gårde. Vi får frokost på vingården inkl. vinsmagning.
Stellenbosch er utvivlsomt motoren i Sydafrikas vinindustri og også et af verdens smukkeste – og mest fotograferede – vindistrikter. Det er ikke den største producent regnet på markernes areal – leverer knap 10% af Sydafrikas vinproduktion. Men det er i hvert fald det mest betydningsfulde i henseende til generel kvalitet. Den væsentligste påvirkning af distriktets vinproduktion er lunt middelhavsklima, men mildnet af havets nærhed, hvor en kold havstrøm betyder, at sommerens gennemsnitstemperatur sjældent kommer over 20 grader. Sommeren er dog tør, så kunstvanding er en nødvendighed.
Stellenbosch er måske landets mest berømte område for rødvin, især Cabernet og Merlot , men leverer på de højere liggende skråninger også fremragende Chardonnay, Chenin Blanc og Sauvignon Blanc.
Efter frokost besøger vi et ørnereservatet Eagle Encounter.
Vi kører ind til Stellenbosch er også en smuk gammel universitetsby i Sydafrika, og er Sydafrikas næstældste by. Den historiske atmosfære og charme mærker man i Dorph Street, hvor små hyggelige fortovscaféer og butikker ligger side om side med gamle velbevarede huse i Cape Dutch-stil. Vi får en historisk byrundtur.
Aftensmad på hotellet eller lokal restaurant.
Dag 5: Cape Town – Darling Sweets – !kwa ttu Bushmen
Vi skal idag køre lidt nord for Cape Town, hvor vi vil besøge Darling Sweets, som producerer Toffee.
Efter en rundvisning på fabrikken, skal vi spise frokost på et mikrobryggeri inkl. ølsmagning.
Vi besøger nu !kwa Ttu Bushmen kultur center. Det er ejet af San folket, som var ”first People” i Sydafrika. Vi skal høre historien om ”first people” i Sydafrika. San-folket lever også i Namibia og Botswana.
Når vi kommer tilbage til Cape Town, kører vi op på Signal Hill. Her vil vi nyde solnedgangen, samtidig med at vi spiser vores medbragte aftensmad.
Dag 6: Cape Town – Kap Det Gode Håb – Strudsefarm – Boulders Beach
Tilbage i 1488 rundede portugiseren Bartholomeu Diaz, Kap Det Gode Håb, og i mange år troede man at det var det sydligste punkt i Sydafrika. Det er dog Kap Agulhus.
I Kap det Gode Håbs National Park vokser en række sjældne plantearter – fynbos, nærmest lyng. Det er også muligt at opleve dyr som zebraer og antiloper og ikke mindst nærgående bavianer.
Atlanterhavets bølger hamrer ind mod kysten ved Kap Det Godt Håb og sender kaskader af vand op over de flade klippeskær. Vinden er kraftig og blæser det salt vand langt gennem luften. Cape Point er et 260 meter højt forbjerg.
Vi skal naturligvis besøge sydspidsen af kaphalvøen. Efter ankomst til National Parken, kører vi ned til det berømte skilt, der tilkendegiver at du nu står ved Kap Det Gode Håb.
Herfra kører vi op til Cape Point, hvor vi skal med Den Flyvende Hollænder (kabelbane) op til fyrtårnet, som står på toppen af de yderste klipper. På toppen belønnes vi med en fantastisk udsigt med Atlanterhavet på den højre side og Det Indiske Ocean og False Bay på den vestre side.
Vi kører om til False Bay, hvor vi skal besøge en strudsefarm. Vi får en rundvisning og fortællingen omkring opdræt af masaistrudse. Vi spiser en unik frokost på stedet.
Herfra går turen til Boulders Beach, hvor vi skal besøge en koloni af jackasspingviner og brillepingviner, der yngler på stranden og imellem de store granitsten. Der er lavet gangbroer, så vi kan komme tæt på pingvinerne.
Aftensmad på hotellet eller lokal restaurant.
Dag 7: Cape Town – Windhoek
Vi flyver idag til Namibia og ankommer til Windhoek.
Namibia er republik i det sydlige Afrika. Namibia betyder ”åbne sletter” på det gamle Hottentot-sprog er nok mest kendt for sine unikke og fantastiske ørkenlandskaber – ikke mindst verdens højeste sandklitter i Sussusvlei, der ligger i Namibørkenen.
Indtil 1990 var Namibia underlagt apartheidstyret i Sydafrika; efter selvstændigheden er en hastig politisk og økonomisk udvikling indledt. Landet er tørt og tyndtbefolket; store områder er stort set ubeboede.
Flere steder findes betydelige mineralforekomster, især diamanter og uran.
Der bor kun 2,3 mill. indbyggere i Namibia.
Efter ankomst kører vi ind til Windhoek, og får en byrundtur og besøger Nakara garveriet.
1 overnatning på Windhoek Country Club. Aftensmad på hotellet
Dag 8: Windhoek – Krokodillefarm – Okaukuejo Lodge, Etosha National Park
Vi skal idag køre til Etosha National Park, som er en af Afrikas helt særlige National Parker. Den er kendetegnet ved, at ca. 25 % af parken er den store saltslette Etosha Pan på 5.000 km2, der er resterne af en udtørret sø. Den hvide, nærmest uendelige saltslette er fantastisk og næsten surrealistisk.
Til trods for de ekstreme forhold i Etosha, er National Parken et af Namibias mest dyrerige områder og kendt som én af verdens bedste safaridestinationer. Især under tørken er det et godt tidspunkt at se dyr, da dyrene her samler sig omkring de få vandhuller, der er.
I Etosha kan du opleve et mangfoldigt dyreliv, f.eks. giraffer, strudse, gnuer, zebraer, leoparder, elefanter, næsehorn, løver og et rigt fugleliv.
Undervejs på dagens rute kommer vi til Otjiwarongo, vi stopper ved et træskærer marked og efterfølgende skal vi
besøge en krokodillefarm. Vi skal kigge lidt på de mange krokodiller og efterfølgende have frokost på stedet.
Sidst på eftermiddagen kører vi ind igennem porten til Etosha National Park. Resten af dagen kan bruges til afslapning ved vandhullet, for at se nærmere på det unikke dyreliv. 2 overnatninger på Okaukuejo Lodge, aftensmad på lodgen.
Dag 9: Okaukuejo Lodge, Etosha National Park
Efter morgenmaden kører vi en tur i vores bus rundt i Nationalparken.
Vi kører ud til den store saltslette Etosha Pan. Vi skal på hele turen have godt udkig efter de mange vilde dyr der lever i parken. Vi medbringer vores frokost og spiser den på et flot sted i parken, på kanten af Etosha Pan.
Om eftermiddagen er der 2 muligheder for at komme på safari.
1. Safari i vores egen bus, er inkluderet
2. Tillkøbe en safari tur i åben jeep, kr. 375,-
Vi spiser aftensmad på lodgen, og efterfølgende er der mulighed for at opleve dyrene på tæt hold ved vandhullet.
Dag 10: Okaukuejo Lodge – Erindi Private Game Reserve
Efter morgenmaden kører vi syd på til Erindi Private Game Reserve. Undervejs vil der være flere stop.
Erindi Private Game Reserve er det største privat ejede landområde i Namibia, 70719 hektar med en stor variation i landskabet, fra savanne til tæt buskads med bjerge, naturlige vandhuller og græsningsområder.
Efter ankomst til Old Traders Lodge i Erindi Private Game Reserve, er eftermiddagen til disposition. Man kan slappe af ved vandhullet, eller du kan gå en tur på en flot anlagt vandresti, hvor man kan se vandbukke, springbukke, kuduer, impalaer og vortesvin.
Efter aftensmaden skal vi ud på nat-safari i åbne jeeps, dette er inkluderet. En helt unik oplevelse.
2 overnatninger på Old Traders Lodge, Erindi Private Game Reserve.
Dag 11: Erindi Private Game Reserve
Man gør et stort arbejde med at opretholde en stor bestand af de Afrikanske Vilde Hunde.
Den Afrikanske Vilde Hund lever vildt i Namibia, Botswana, Kenya, Tanzania, Sydafrika i Kruger National Park,
Zimbabwe og Zambia. Dyrearten er truet af udvidelser i landbrugsområderne.
En flok består typisk af 10-15 dyr, men der kan være helt op til 40-50 hunde i en flok. Alfa-paret får i gennemsnit et kuld på 8-10 unger hvert år. De hjælper alle hinanden med at opdrage de små hvalpe.
Dagen starter tidlig med morgen safari og vi kommer tilbage til lodgen og får morgenmad. Resten af dagen er til fri disposition. Tiden kan bruges på at sidde ved vandhullet og nyde udsigten og dyrene.
Der er mulighed for følgende tilkøb:
Eftermiddags safari, pris kr. 325,-
Nat-safari, pris kr. 425,-
Aftensmad på lodgen.
Dag 12: Erindi Private Game Reserve – Walvis Bay
Efter morgenmaden kører vi ud til vestkysten til byen Walvis Bay, som betyder hvalbugten.
Det er en havneby, der indtil slutningen af 2. verdenskrig tilhørte Tysk Sydvestafrika.
Walvis Bay har et stort havneområde og et enormt fugleliv. Delfinerne kommer ofte helt ind til kysten og ved lavvande ses store flokke af flamingoer og pelikaner.
Vi vil undervejs på køreturen stoppe flere gange og får frokost undervejs. Når vi ankommer til Walvis Bay vil vi køre ud i ørkenen og klatre/gå op på Dune 7 – 383 meter høj sandklit – og får et godt overblik over Namib-ørkenen.
1 overnatning i Walvis Bay.
Dag 13: Walvis Bay – Sossusvlei
Vi skal have endu et sceneskift. Vi kører ind i landet igennem Namib-Naukluft National Parken, som er Afrikas største og en af verdens største på næsten 50.000 km2. En stor del af dagens strækning er på grusveje.
Namibørkenen er indbegrebet af Namibias skønhed, og intet sted er mere berømt for landets storslåede ørkenlandskaber end Sossusvlei og Deadvlei. Her tårner de gigantiske klitter sig op i smukke røde og gyldne farver.
Især omkring solop- og solnedgang er det et skue uden sidestykke, når lys og skygger spiller med i farvesymfonien.
Namibørkenen er verdens ældste ørken og rummer de højeste klitter på op mod 400 meter. Her er kun ganske lidt vegetation og størstedelen af de sparsomme dråber der tilføres kommer fra tåge, der driver ind over området fra Atlanterhavskysten.
Dyrelivet er derfor også yderst sparsomt, men alligevel ses her enkelte dyr, som på imponerende vis er tilpasset de
ekstremt tørre omgivelser. Det er især et fantastisk syn at se den store og smukke gemsbok (Oryx), når den på små rækker vandrer gennem klitterne. Her ses også springbukke. Det mest markante islæt på fuglesiden vel nok er strudsen, der også trives i det tørre miljø.
1 overnatning på Sossus Dune Lodge.
Dag 14: Sossusvlei – Sossus Dunes – Solitaire
Vi kører fra morgenstunden ind i ørkenen til verdens højeste klitter omkring Sossusvlei og Dead Valley og nyder en solopgang i disse smukke omgivelser. Vi vil medbringe morgenmad.
En af de allerhøjeste og flotteste af disse er Big Daddy på ca. 325 meter. Den ligger lige ved siden af Deadvlei, der med sin hvide udtørrede flade og mørke spøgelsesagtige døde træer danner en forgrund af en anden verden. Det er muligt at bestige Big Daddy, men da det foregår i løst sand med to skridt frem og ét tilbage skal man have god tid, rimelig fysik og en god portion stædighed for at kaste sig ud i dette. I området omkring Sossusvlei er der mere vegetation og de fleste træer er i live, så her ses der tillige lidt fugle og enkelte støre dyr blandt klitterne.
Efter frokost kører vi til Solitaire, der er en lille by ude i den store ørken.
1 overnatning på Solitaire Lodge.
Dag 15: Solitaire – Windhoek – Amsterdam
Vi kører fra Solitaire til Windhoek.
Vi spiser frokost på Joes Beerhouse i Windhoek
Efter frokost kører vi ud til Trophäendienste, som er en konservator hvor de udstopper dyr. Vi tager et kig på stedet, hvor det også er muligt at købe lidt souvenirs, inden vi fortsætter ud til lufthavnen og flyver til Amsterdam.
Dag 16: Amsterdam – Billund/Kastrup
Efter flyskifte i Amsterdam, ankommer vi sidst på formiddagen til Billund/Kastrup.