Dagsprogram

 

Dag 1: Billund/Kastrup – Keflavik – Grindavik – Hvalfjödur – Glymur

Vi starter fra Billund/Kastrup med morgenfly og lander i Island kl. 09.45 lokaltid.

Vi udnytter tidsforskellen. Ved ankomst til Island bliver vi modtaget af vor lokalguide Fridrik.

Vi starter med at køre bagvejen mod Reykjavik. Vi stopper på “håndrykken” hvor de 2 kontinentalplader, den Amerikanske og den Europæiske mødes. Vi ser hvordan det syder og bobler i området og damper op fra borehullerne. Frokost hos Jon i Grindavik.

Efter frokosten kører vi mod Hvalfjördur – fjorden er 30 km lang og 5 km bred. Ved Hvalfjördur lå tidligere Islands største hvalfangststationer. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vort Hotel Glymur som ligger fantastisk, med en dejlig udsigt til fjorden. Vi overnatter her i 2 nætter. Gode værelser med eget bad og toilet. Aftensmad på vort hotel.

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail”]

Klik og se stort kort

Dag 2: Glymur – Hvalfjödur

Efter morgenmad skal vi udforske området på vores første vandretur.

Vi skal på en kort køretur og bruge formiddagen på at besøge Glymur som er et vandfald i elven Botnsá i det vestlige Island. Højden er ca. 198 m. Glymur er normalt regnet for Islands 2. højeste vandfald.

Vandreturen er ca. 4 timer. Vi finder et dejligt sted i det fri til frokost og udforsker området ved fjorden.

Vi er tilbage på vort hotel sidst på eftermiddagen hvor der vil være mulighed for at nyde den flotte natur og udsigt. Alternativt en tur i ”friluftbad”. Aftensmad på vort hotel.

Dag 3: Glymur – Eldborg – Budir – Arnarstapi

Vi må i dag forlade vort hotel for at komme på nye eventyr i det vestlige Island på Snæfellsnes halvøen.   

Vort første stop i dag efter 45 min. kørsel vil være byen Borgarnes som ligger på et lille næs på nordsiden af Borgarfjördur. Borgarnes er kendt fra Eigils Saga.

Vi fortsætter videre mod Snæfellsnes halvøen – som er 90 km lang. Vi stopper ved vulkanen Eldborg hvor vi skal på en dejlig vandretur ca. 7 km.  Frokost i lokalområdet ved hestefarm.

Vi fortsætter mod Budir hvor vi skal besøge den sorte kirke, stranden og gå en tur i det flotte område med lavafelterne.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Arnarstapi hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter på Arnarstapi Hotel, fantastisk beliggenhed. Gode værelser med eget bad & toilet. Aftensmad på vort hotel.

Dag 4: Arnarstapi – Hellnar – Arnarstapi

Efter morgenmaden kører vi til Hellnar. Herfra skal vi starte vores vandretur på ca. 6 km i et fantastisk område med masser af fugle og udsigt til havet.

Frokost i næromådet.

Eftermiddagen bruges til en vandretur ned til havnen. Hvis vi er heldige ser vi fiskerne kommer ind med helleflynder. Vi har fra Arnarstapi udsigt til  vulkanen Snæfellsjökull 1446 moh.  Bjerget er et af de mest berømte steder i Island, først og fremmest på grund af romanen Rejsen til jorden indre af Jules Verne. Romanens hovedpersoner opdager nemlig  en indgang til Snæfellsjökull som leder til en passage der fører til en fantastisk verden i jordens centrum. Vi prøver om vi kan komme op til parkeringspladsen.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Arnarstapi – Dritvik – Hellissandur – Stykkisholmur

Vi fortsætter vores tur rundt om Snæfellsnes. Vores første stop vil være Dritvik & Djupalonssandur.

I gamle dage fiskede man direkte fra stranden og der var 60 fiskerbåde. Her findes ”løftesten” som blev brugt til at teste fiskerne i  hvor meget de kunne løfte inden de blev ansat. 

Dagens næste stop er fyrtårnet Malarrif hvor vi går en tur ved Lonsdrangar, flot sort strand med masser af basaltformationer.  Vi finder et dejligt sted til frokost i det fri.

Vi kommer om på den anden side af Snæfellsnes og stopper i fiskerbyerne Hellissandur & Olafsvik.

Vi når sidst på eftermiddagen til Stykkisholmur. Byen er kendt som porten til de tusind øer på Breidafjördur, som er kendt for smukke øer og fugleliv. Herfra sejler færgen til Vestfjordene.

Vi indkvarteres 2 nætter på Fosshotel Stykkisholmur. Værelser med eget bad og toilet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 6: Stykkisholmur – sejltur BreidafjÖrdur

Vi nyder at vi har base i og omkring Stykkisholmur – stort set kun lokale aktiviteter og meget lidt kørsel med bussen i dag.

Vi skal på byrundtur, besøge den flotte kirke, Sygehuset (tidl.nonnekloster) og have historien om Stykkisholmur hvor man talte dansk om søndagen. Hvert år i august afholdes danske dage.

Vi skal på vandring omkring Helgafell – det hellige bjerg.

Sidst på eftermiddagen skal vi på sejltur med Seatours på Breidafjördur. Vi får en speciel oplevelse,  når vi skal ud og se på det unikke fugleliv. Vi håber at se søpapegøjer, mallemukker, lomvier, skarv og enkelte gange fiskeørnen. Vi kommer tillige til at se de flotte basaltsøjler. Vi slutter turen med at fiske efter kammuslinger og søpindsvin. Intet er så godt som friske kammuslinger med et glas koldt hvidvin.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 7: Stykkisholmur – Pingvellir – Reykjavik

Vi forlader det vestlige Island og  har i dag kurs mod Reykjavik. Vi har valgt ikke at følge hovedvej 1 men køre ad ”indlandsruten” ude i ødemarken. Dette gør at vi kommer tættere på en af Islands største særværdigheder Pingvellir National Park, som er berømt både af historisk og geologiske grunde. Det er der de 2 kontinentalplader mødes – og det gør at Island vokser 2-3 cm hvert år, det giver mange revner og sprækker. Det var her Altinget blev stiftet i år 930 og det er stedet hvor islændingene i 1944 udråbte Island som en republik under deltagelse af 30.000 islændinge.

Vi gør et stop her og skal ud på en lille vandretur igennem ”kløften” inden vi drager videre mod Hengill.

Hengill-vulkanen ligger i den sydvestlige del af Island, syd for Pingvellir. Vulkanen dækker et område på ca. 100 km². Vulkanen er stadig aktiv, hvilket fremgår af dets mange varme kilder og fumaroler, men det sidste udbrud skete for ca. 2.000 år siden. Her ligger et kraftværk og vi skal ud på en lille vandretur i området.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Reykjavik – hvor vi indkvarteres de næste 2 nætter Grand Hotel Reykjavik. Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: Reykjavik

Reykjavík er hovedstaden og den største by i Island. Byen dækker et areal på 274 km på halvøen Reykjanesskagi på Islands sydvestlige side. Indbyggertallet inklusive forstæder er over 200.000, eller omkring 2/3 af hele øens befolkning.

Vi skal i dag udforske byen sammen med Fridrik og vi har valgt at gøre dette på cykel.

Vi får alle udleveret cykel og cykelhjelm m.m. Det giver os store muligheder for både at se byens centrum og nærområder – som Fridrik stolt vil fortælle os om.

Vi kommer tilbage til vort hotel omkring kaffetid og der vil være mulighed for at udforske byens butikker eller nyde en kope kaffe på lokal cafe.  Aftensmad på vort hotel.

Dag 9: Reykjavik – Keflavik – Billund/Kastrup

Vi forlader Reykjavik efter morgenmaden og kører til Keflavik. Vi flyver herefter til Kastrup og Billund hvor vi lander midt på eftermiddagen.