Dagsprogram

Island kræver ved indrejse Corona vaccine – man skal være færdig vaccineret.

Dag 1: Billund/kastrup – Keflavik – Reykjavik

Vi flyver med Iceland Air – aftenfly til Island. Vi lander I Keflavik efter ca. 3 timers flyvetur.

Ved ankomst kører vi straks videre til vores Hotel Natura, hvor vi skal indkvarteres – 1 nat.

Gode værelser med eget bad og toilet.

Dag 2: Reykjavik – Pingvellir National Park – Gullfoss

Efter morgenmaden skal vi på tur i Reykjavik. Vi starter dagen med at besøge Hallgrims Kirken, og fortsætter til fods til centrum, hvor vi kigger nærmere på rådhuset, domkirken og Harpa.

Vi får picnic i byen ved Harpa.

VI skal besøge en af Islands største seværdigheder Pingvellir National Park, som er berømt både af historiske og geologiske grunde. Det er her de to kontinentalplader mødes – og det gør at Island vokser 2-3 cm hvert år og det giver mange revner og sprækker. Det var her Altinget blev stiftet i år 930 og det er stedet hvor islændingene i 1944 udråbte Island som en Republik under deltagelse af 30.000 islændinge.

Vi ankommer til Laugarvatn sidst på eftermiddagen, og bliver indkvarteret på Hotel Gullfoss – de næste 2 nætter. Hotellet er dejligt beliggende med udsigt til elven. Gode værelser med eget bad og toilet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 3: Gullfoss – Geysir – Friedheimar – Skalholt – Gullfoss

Vi starter dagen med at gå til Gullfoss – det gyldne vandfald – hvor store kaskader af vanddis hænger i luften og hvor solskin mange gange danner flotte regnbuer.  Vandfaldet styrter 32 m ned og forsvinder herefter i en 70 m dyb og 2,5 km lang kløft.

Vi kører i dag i Den Gyldne Cirkel og vores næste stop efter ca. 20 km’s kørsel er Geysir området med de varme kilder. Vi går en tur i området og ser hvordan gejseren Strokkur sender kogende vand- og dampsøjler 25 meter til vejrs.

Vi kører videre til Fridheimar, hvor vi vil kigge nærmere på deres drivhuse, hvor der dyrkes tomater og vi slutter med et flot hesteshow. Vi får frokost på Fridheimar.

Vi slutter turen med et besøg på Skalholt – Islands første bispesæde.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 4: Gullfoss – Langjökull gletsjer – Bifrost

Vi forlader Laugarvatn og kører ad “indlandsruten” en spændende køretur ude i ødemarken.

Vi stopper ved “basecamp”, hvor vi får muligheden for at komme op på Europas 3. største gletsjer Langjökull.

Vi tilbyder en 2 timers tur med special køretøj “8×8” op på gletsjeren som tilvalg pris kr. 1.100.- pr. person.

Vi kører videre og stopper ved vandfaldene Hraunfossar, Barnafossar og i et varmt område med varme kilder.

Vi får frokost i et varmt område med  varme kilder og her dyrkes der tomater, som vi skal smage på.

Sidste del idag kører vi mod halvøen Snæfellsnes og Bifrost. Området vi passerer i dag er af historisk betydning i de Islandske Sagaer bl.a ” de små folk” hvilket vi må lære mere om.

Vi skal overnatte de næste 2 nætter på Hotel Bifrost med eget bad og toilet. Dejligt beliggende hotel i en flot natur. Efter aftensmaden går vi en tur til vulkankrateret Grabrok.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Bifrost – Snæfellsnes – Bifrost

Vi skal i dag besøge et af Islands mest varierede områder halvøen Snæfellsnes. Her findes gletsjeren og vulkanen Snæfellsjökull som er næsten 1500 m høj.

Vi kører til Stykkishólmur på nordsiden af næsset og skal ud på en fin sejltur på Breidafjördur med Seatours. Vi får i dag en oplevelse for livet idet fuglelivet her er helt unikt. Vi har mulighed for at se søpapegøjer (puffins), lomvier, mallemukker, skarv og enkelte gange ser vi havørnen. Vi kommer tillige til at se flotte klippeformationer og basaltsøjler. Vi fisker kammuslinger, søpindsvin og søstjerner op fra havbunden og nyder disse delikatesser.

Om eftermiddagen går vi en tur på den anden side af  “næsset” fra Helnar til Arnarstapi.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 6: Bifrost – Glaumbær – Akureyri

Vi skal på en flot køretur og vores første stop vil være ved Tørvegården Glaumbær. Herefter frokost i den smukke kaffestue, inkl. Islandske specialiteter.

Vi fortsætter videre mod Akureyri som er Nordlandets største by. Her er gamle huse tilbage fra 1800 tallet og i dag bor der ca. 16.000 indbyggere.

Vi indkvarteres i Akureyri på Hotel Edda – 2 nætter. Gode værelser med eget bad og toilet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 7: Akureyri

Vi tager i formiddag på en 3 timers hvalsafari og fisketur i området fra Hauganes. Vi håber der bliver mulighed for at se bl.a. pukkelhvaler. Vi fanger forhåbentlig vores aftensmad i dag, der er masser af torsk i området.

Vi besøger fiskefabrikken Ektafiskur i Hauganes, og får frokost på deres dejlige fiskerestaurant ved havnen.

Efter frokost kører vi til Akureyri hvor er er mulighed for på egen hånd at udforske Den Botaniske Have, som er nabo til vores hotel. Mulighed for shopping, her findes en del butikker.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 8: Akureyri – Dimmuborgir – krafla – dettifoss – Egilsstadir

Myvatn er centrum for dagens udflugt og er utrolig smuk, her yngler rigtig mange svømmefugle.

Nu skifter naturen igen ansigt idet vi kører videre til termalområdet Namafjall (helvedets køkken) med utrolige mange varme kilder og her lugter det samtidig af svovl. Vi begiver os ud på en god vandretur i Krafla området hvor Islands nyeste lava findes. Vandretur ca. 3-5 km.

Næste stop er de flotte lavaslotte i Dimmuborgir, hvor vi nyder dagens frokost på café Dimmuborgir.

Vi fortsætter ad hovedvej 1 og vores næste stop vil være Islands største vandfald Dettifoss, som er 44 meter højt, 150 meter bred og der kommer i gennemsnit 193 m3 pr. sekund.

Vi overnatter på Hotel Edda i Egilsstadir. Dejligt hotel med god beliggenhed og fine værelser inkl. bad og toilet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 9: Egilsstadir – Höfn

Vi starter fra morgenstunden turen langs Østfjordene. Østfjordene er et pragtfuldt landskab af lange, smalle fjorde, stejle bjerge og bjergtoppe. Det er en af landets ældste regioner, der blev formet af gletsjerne i istiden.

Vi stopper første gang i fiskebyen Djupivogur, hvor vi skal besøge et spændende sten museum. Audur har samlet sine sten på Østfjordene. Frokost i Djupivogur.

Efter frokost sætter vi kursen mod Europas største gletsjer Vatnajökull, som er på størrelse med Sjælland og Falster. Nationalparken er 8000 km2 stor.

Vi skal overnatte i Höfn og får mulighed for på egen hånd at udforske deres spændende infocenter sidst på eftermiddagen. Vi overnatter på Hotel Edda i Höfn.  Dejligt hotel med god beliggenhed og fine værelser inkl. bad og toilet.

Aftensmad på restaurant Pakkhuset.

Dag 10: Höfn – Jökusárlón – Skaftafall – Vik

Efter en kort køretur kommer vi til Jökusálón hvor vi gør stop. Her skal vi på en sejltur mellem isbjerge i sære formationer og farver, det spænder lige fra hvidt, sort til grøn og blålige farver.

Vi fortsætter mod Skaftafall Nationalparken hvor vi skal stifte bekendtskab med gletsjeren. Vi skal gå en tur ud til gletsjeren Svinafellsjökull. Efter turen fortsætter vi til Vik.

Vi skal overnatte på Hotel Vik. Dejligt hotel med god beliggenhed og fine værelser inkl. bad og toilet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 11: Vik – Skoga – reykjavik

Vi starter tidlig om morgenen og kører videre til Skogar, hvor vi ser det flotte vandfald Skogarfoss.

Vi kører forbi området med den berømte vulkan Eyjafjallajökull, Myrdalsjökull og Hekla. Vi ser alt det aske som ligger i meter høje bunker fra Eyjafjallajökull udbruddet. Vi skal besøge bondegården Porvaldseyri, og får lov til at se filmen omkring udbuddet i 2010 – Olafur byder os indenfor, han har vulkanen Eyjafjallajökull som nabo. Han driver et meget flot landbrug som vi skal kigge nærmere på.

Vi bliver indkvarteret på Hotel Natura, med eget bad og toilet – 1 nat.

Vi kører til Sky Lagoon, hvor vi skal have et forfriskende bad – entre inkluderet.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 12: reykjavik – Grindavik – keflavik – Billund/kastrup

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel.

Vi starter med at køre bagvejen mod Grindavik. Vi stopper ved “håndryggen” hvor de 2 kontinentalplader, den Amerikanske og den Europæiske mødes. Vi ser hvordan det syder og bobler i området og damper op fra borehullerne.

Vi slutter vores besøg med en dejlig frokost, hos en lille lokal restaurant i Grindavik.

Sidst på eftermiddagen kører vi i lufthavnen, hvor vi har kurs mod Billund/Kastrup.