Dagsprogram

Dag 1: DANMARK – Delhi

Vi mødes i Kastrup, hvorfra vi først på aftenen flyver med Air India til Delhi. Flyveturen tager ca. 8 timer, og vi lander i Delhi tidligt dagen efter. Der er 4,5 timers tidsforskel.

Dag 2: DELHI

Delhi er Indiens hovedstad, som inklusiv forstæder har en befolkning på ca. 33 mio. indbyggere. Byen består af to bydele – den gamle bydel Delhi og den nyere bydel New Delhi – opført af englænderne. Delhi har siden 1911 været Indiens hovedstad. Tidligere var det Calcutta.

Vi ankommer til New Delhi om morgenen og bliver modtaget af vores lokale guide. Vi bliver straks kørt til vores hotel ITC Welcome Hotel Dwarka og tjekket ind for de næste 2 nætter. Vi slapper lidt af efter den lange rejse, og efter at have spist frokost på en lokal restaurant starter vi vores oplevelser i Delhi.

Vi kører til den sydlige del af Delhi til det arkæologiske område Qutub Minar, som oprindeligt var et gammelt hindutempel. Templet var det første, som blev opført på stedet, men blev senere ødelagt og erstattet af en moske med en minaret. Eneste levn fra det oprindelige hindu tempel er den imponerende jernpille.

Efter besøget på Qutub Minar kører vi tilbage til vores hotel.

Aftensmaden på vort hotel.

Dag 3: DELHI

I dag skal vi bruge en hel dag på sightseeing i såvel New Delhi som Old Delhi.

Vi begynder vores tur i Old Delhi, hvor vi passerer The Red Fort, en stor fæstning og hovedkvarter for kej-serne i det tidligere mogul-dynasti. Tæt ved fortet ligger Indiens største moské, Jama Masjid, som vi skal ind og se. Efter besøget i den fredfyldte moske skal vi en tur i den hektiske lokale basar Chandi Chowk, som ligger lige ved siden af moskéen – et enormt område med smalle gader og snævre gyder og et virvar af små butikker, mennesker, dyr, cykler og rickshaws. Her fornemmer man for alvor østens mystik, og vi udsættes for et bombardement af farver, dufte og lyde. Den bedste måde at opleve basaren på er med en cykel-rickshaw, som vi lejer på stedet.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Om eftermiddagen fortsætter vi vores tur rundt i Indiens hovedstad. Vi koncentrerer os nu om New Delhi, som er den nyeste bydel og en kæmpe kontrast til Old Delhi. Her finder vi alle regeringsbygningerne samt præsidentpaladset. Området er også hjemsted for en lang række udenlandske ambassader og konsulater samt en repræsentation for hver af Indiens 29 delstater.

Vi passerer det kendte monument India Gate – et mindesmærke for faldne indiske soldater. Her findes graven for ”Den ukendte Soldat”. Sidst på eftermiddagen skal vi besøge Raj Ghat – Mahatma Ghandi Memorial og kremeringssted med den evige flamme. Det er et meget stemningsfuldt sted, som ligger i en smuk park. I parken er der også mindesmærker for Indira Ghandi og hendes søn Rajiv Ghandi. Stedet er specielt smukt at besøge lige før solnedgang, så det gør vi naturligvis.

Aftensmaden på vort hotel.

Dag 4: DELHI – AGRA (210 km)

Efter tidlig morgenmad kører vi mod Agra, som er hjemsted for et af verdens mest kendte og smukkeste bygningsværker Taj Mahal, og som nok står højt på alle turisters ønskeseddel. Taj Mahal er bygget i hvidt marmor og rigt udsmykket med forskellige andre stenarter samt ædelstene.

Efter ankomst til Agra indkvarteres vi på Hotel Crystal Sarovar ved frokosttid – 1 nat.

Frokost på hotellet.

Om eftermiddagen skal vi besøge Agra Fort (også kaldet Red Fort, Agra). Det er et imponerende fæstningsværk og er ligesom Taj Mahal på Unescos Verdensarvsliste. Vores guide vil tage os på en rundtur i fortet, så vi får et indtryk af den imponerende rigdom og storhed, der fandtes på det tidspunkt, hvor fortet blev bygget.

Sidst på eftermiddagen skal vi besøge et marmorværksted, som har været drevet af den samme familie gennem adskillige generationer. Her bruger man den samme teknik til forarbejdning og udsmykning af marmor, som blev anvendt under bygningen af Taj Mahal.

Aftensmaden på vort hotel.

Dag 5: agra – abhaneri (155 km)

Tidligt om morgenen skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter. Vi skal besøge det imponerende mausolæum Taj Mahal, som stormogulen Shah Jahan lod bygge som det sidste hvilested til sin hustru Muntaz.

Inden det bliver helt lyst ankommer vi med bus til stedet, og til fods går vi det sidste stykke gennem parken og hen til mausolæet. Taj Mahal skal naturligvis opleves ved solopgang, da bygningen på dette tidspunkt fremstår fuldstændig eventyragtigt. Vi går en rundtur i området og skal se den imponerende bygning indefra.

Der bliver også tid til at gå rundt på egen hånd, så man kan udforske den smukke park og de øvrige fantastiske bygninger, som også hører til selve Taj Mahal-komplekset.

Efter besøget på Taj Mahal forlader vi Agra og kører mod landsbyen Abhaneri, som er mest kendt for en meget speciel brønd. Det er en spændende og meget varieret køretur i udpræget landbrugsområde i ørkenstaten Rajasthan, og vi får rig mulighed for at se, hvordan der arbejdes i markerne.

Fremme i landsbyen bliver vi indkvarteret på et meget specielt hotel, som mest af alt ligner en Safari Camp i Afrika – vi overnatter 1 nat. Fantastisk sted – super komfort.

Vi spiser frokost på vort hotel.

Om eftermiddagen skal vi udforske den lille landsby, hvor der bliver rig mulighed for at shoppe og stifte bekendtskab med den meget nysgerrige men gæstfrie befolkning.

I landsbyen ligger en af Indiens mærkeligste og mest fotograferede brønde – Chand Baori, som vi naturligvis skal besøge. Brønden bruges ofte som kulisse i forskellige Bollywood-film.

Brønden er opført af flere omgange og består af 3.500 trin i 13 etager bygget 30 meter ned i jorden.

Aftensmaden på vort hotel.

Dag 6: abhaneri – JAIPUR (100 km)

Efter morgenmad forlader vi Abhaneri og kører mod Jaipur, som er hovedstad i staten Rajasthan. Byen kaldes også for ”Den lyserøde By”, da mange af husene i byen ved lov er malet i en bestemt lyserød farve.

Ved ankomst til Jaipur bliver vi indkvarteret på det dejlige hotel Ramada North.

Frokost på hotellet.

Om eftermiddagen tager vi den lidt med ro efter to ret hektiske dage med et par længere, men spændende køreture. Vi kan evt. gå på opdagelse i det lokale marked og ellers indsnuse stemningen i “den lyserøde by” – Jaipur.

Aftensmaden på vort hotel.

Dag 7: JAIPUR

I dag skal vi på sightseeing i Jaipur.

Efter morgenmad besøger vi det imponerende bygningskompleks Amber Fort, som ligger i udkanten af Jaipur. Fortet har fungeret som fæstningsværk og indeholder mange smukke paladser og sale.

Vi ankommer standsmæssigt, idet vi skal ride på elefantryg op ad den ret stejle vej til fortet, som ligger højt på en bakketop. Sammen med vores lokale guide går vi en tur rundt på fortet og betragter de fantastiske bygninger, som datidens stormoguler lod opføre.

Frokost i Jaipur.

Om eftermiddagen skal vi se lidt nærmere på denne smukke, lyserøde by, som bl. a. er kendt for sin gamle bymur med 7 byporte og pompøse paladser. Vi passerer Hawa Mahal – The Palace of the Winds (Vindenes Palads). Det er ikke noget egentligt palads, men en facade, bag hvilken kvinderne i fortiden betragtede livet udenfor.

Lige bagved Vindenes Palads ligger City Palace, som den dag i dag er beboet af efterkommere af tidligere kongefamilier. Også her skal vi gå på opdagelse i det smukke palads, og hvis vi er heldige, får vi måske her lejlighed til at se, hvordan en rigtig turban skal bindes.

Ikke langt fra paladset ligger det gamle observatorie Jantar Mantar, som vi aflægger et kort besøg, inden vi kører tilbage til vores hotel.

Vi spiser aftensmad på vores hotel.

Dag 8: Jaipur – Kovalam

Efter nogle dage i det nordlige Indien skal vi nu flyve til Kerala – en af de sydligste stater i Indien beliggende ud til Det Arabiske Hav mod vest. Her er der tropisk klima og derfor meget frodigt med vajende kokospalmer overalt. Helt berettiget kaldes Kerala også “Palmernes land” eller “Guds Eget Land”.

Først på eftermiddagen flyver vi fra Jaipur til byen Trivandrum, som blot ligger sa. 15 km fra vores endelige destination, Kovalam.

Vi ankommer kl. ca. 20.00 om aftenen og kører straks til vores hotel Our Land Beach Hotel, som ligger på Light House Beach, Kovalam – en af indiens bedste badestrande.

I Kovalam bor Ajeesh, som er en god ven af Adventure Holidays. Han driver hotel Our Land Beach Hotel. Han er vores lokale guide under hele opholdet i Kovalam.

I Kovalam findes masser af souvenirshops, skræddere, skomagere, små købmandsbutikker. Der er mange restauranter, som serverer lækre indiske retter, friske fisk og seafood.

Efter indkvartering går vi til en nærliggende restaurant, hvor vi spiser vores aftensmad.

Dag 9: Kovalam

Efter morgenmad skal vi ud på en spændende udflugt i tuk-tuk.

Vi kører først til den gamle fiskerihavn, hvor der er livlig aktivitet om morgenen. Vi gør stop for at snakke med fiskerne og se deres fangst. Fiskene sælges til private såvel som til områdets restauranter.

I området ligger der også to moskéer samt en kristen kirke.

Vi fortsætter til den nye, store containerhavn, som er ved at blive bygget lige syd for den gamle havn. Ar-bejdet er stadig ikke afsluttet, da der har vist sig at være store problemer med tilsanding. Havnen er planlagt til at blive større end havnen i Singapore.

Længere nede ad kysten besøger vi udsigtspunktet Eagles’ View, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kystlinien med alle fiskerhytterne og bådene. Det er endvidere et tilholdssted for ørne, som kredser over hovederne på os.

Vi kører tilbage til Kovalam og spiser frokost på en lokal restaurant.

Eftermiddagen er fri til afslapning samt ayurveda massage.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 10: Kovalam

Ajeesh inviterer os hjem på kaffe eller the, så vi kan hilse på hans kone Anitha og deres to børn samt og se deres beskedne hjem. Her får vi lejlighed til at stille alle mulige spørgsmål om indiske forhold.

Vores frokost i dag er en helt speciel oplevelse. Vi skal nyde en såkaldt “Thali-frokost” – en typisk Kerala-ret bestående af mange små, delikate, farvestrålende vegetarretter serveret på bananblad.

Eftermiddagen er fri til afslapning samt ayurveda massage.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 11: Kovalam – Alleppey / Backwaters (160 km)

Efter morgenmaden kører vi nordpå til Alleppey, som er porten til det enorme vådområde “The Backwaters”.
Vi går ombord på en såkaldt husbåd, hvor vi skal tilbringe det næste døgn, og det bliver absolut et af turens store højdepunkter. Vi har fuld forplejning med dejlig traditionel indisk mad ombord. Vi sejler ad et flod-system forbundet med kanaler og ser, hvordan livet udspiller sig langs flodbredden, hvor folk bor, arbejder i markerne, bader i floden, vasker tøj, børster tænder m.m.

På et tidspunkt forlader vi husbåden og stiger ned i små kanoer, så vi rigtig kan fornemme stemningen lige før den betagende solnedgang, hvor palmerne spejler sig i vandet, og hvor fuglene går til ro. Her er bl.a. mange isfugle (kingfisher).

Der er 3-4 værelser ombord på hver husbåd med plads til 6-8 personer. Alle værelser er af god standard med eget bad og toilet. Vi har kun bagage med til 1 døgn ombord. Kufferter bliver tilbage på hotellet, hvor vi stadig har vores værelser.

Frokost og aftensmad ombord på båden.

Dag 12: Alleppey / Backwaters – Kovalam

Efter morgenmad på båden sejler vi retur til Alleppey, hvor vi går i land for at blive kørt tilbage til Kovalam.

Køreturen tager ca. 2-3 timer afhængig af trafikken, og vi er fremme omkring frokosttid.

Frokost på en lokal restaurant i Kovalam.

I eftermiddag har vi fri et par timer. Tiden kan evt. bruges på stranden, ved poolen, på café eller med shopping.

Kl. 17.00 går vi samlet ned på stranden, hvor vi lige før solnedgang skal overvære et flot og spændende Kalari-show – en opvisning i indisk kampsport, som bl.a. er baseret på yoga og meditation.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 13: Kovalam

Vi starten dagen med at køre i tuk-tuk for at besøge den skole, hvor Athmika (Ajeesh’s datter) går. Det er en privatskole drevet af katolske nonner, og der bliver virkelig taget hånd om den enkelte elev. Vi medbringer små gaver – hæfter o.l. – betalt af vores drikkepenge.

Efter skolebesøget fortsætter vi til en botanisk have, som også fungerer som en slags planteskole. Her findes en særlig afdeling for roser og for bonsai-planter.

Vi kører tilbage til Kovalam for at spise frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost kører vi igen med tuk-tuk nogle få kilometer udenfor Kovalam, til en såkaldt Handy Craft Village, hvor man fremstiller forskelligt kunsthåndværk, som f.eks. smykker, møbler, skulpturer, træskærerarbejder med mere. Landsbyen ligger i en meget velholdt og idyllisk have.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 14: KOVALAM

Vores sidste dag i paradis bliver en slags “livsnyder-dag”.

Der er ikke planlagt sightseeing eller andre fælles aktiviteter i dag. Det vil sige, at vi alle kan brugen dagen på lige det, som man har lyst til – bade, slikke solskin, ekstra massage, gåtur i nærområdet, nyde en “special tea” på en af de mange restauranter eller bare hvile hovedet efter de mange indtryk, man har fået undervejs.

Hvis nogen har lyst til at tage en tur ind i Keralas hovedstad Trivandrum, så kan det nemt arrangeres ved at hyre en af de lokale tuk-tuk’er eller taxaer.

Frokost på en lokal restaurant.

Afskedsmiddag med Ajeesh og familie på lokal restaruant.

Dag 15: KOVALAM/Trivandrum – Delhi – København

I dag skal vi tage afsked med dejlige Indien.

Tidlig morgen køres vi i lufthavnen for kl. 6.00 at flyve til Delhi. Her skifter vi fly og fortsætter vores rejse hjem mod Danmark.

Vi forventer at lande i København omkring kl. 17.30.