Dagsprogram

Dag 1: DANMARK – DUBAI

Vi mødes i Kastrup, hvorfra vi kl. 14.20 flyver med Emirates Airlines til Dubai. Det er en 6 timers flyvetur, og vi lander i Dubai kl. 23.45. Der er to timers tidsforskel.

Dag 2: DUBAI – CHENNAI – MAHABALIPURAM

Kl. 02.50 flyver vi videre med Emirates mod Chennai. Det er en 4,5 timers flyvetur, og vi lander kl. 08.15. Der er 2,5 timers tidsforskel fra Emiraterne til Delhi.

Mahabalipuram – nu kaldet Mammallapuram – var under Pahlavi-dynastiet en vigtig havn. Pahlavi-dynastiet er det sidste iranske kongelige dynasti, der regerede i næsten 54 år mellem 1925 og 1979.

Byen har nogle af Indiens bedste badestrande med kilometerlange, brede sandstrande.

Byen har en helt speciel stemning med små hyggelige restauranter, mange og gode shoppingmuligheder, farverige fiskerbåde og et utal af stenhuggerværksteder. Samtidig er stedet fyldt med spændende templer, der vidner om dengang, Mahabalipuram var stedet for store religiøse begivenheder. De fantastiske, udskårne klipperelieffer og udhuggede monolitter er betagende, og hvorfor dette udendørs museum blev opført under det 6. & 7. århundrede, kan vi kun gætte os til.

Overnatning 2 nætter i Mahabalipuram.

Aftensmad på hotellet.

Dag 3: MAHABALIPURAM

Vi skal på en bytur i Mahabalipuram, hvor vi besøger de smukke strandtempler – Shore Temples – et charmerende lille tempel fra 800-tallet, som er et af de ældst bevarede templer i Indien. Templet er prototypen på den typisk sydindiske tempelarkitektur, som vi på vores rejse skal stifte endnu mere bekendtskab med. Templet ligger helt nede ved vandet og er i dag beskyttet af store klippestykker og træer for ikke at blive offer for havets bølger.

Vi går gennem landsbyen med de mange granithuggerværksteder, hvor skulpturer fremstilles til brug i templerne. Den fine kunstart kan du få uddybet hos vores ven Elumalai.

Vi besøger også “De syv Pagoder”, huletempler smykket med udhuggede relieffer, som blev til under det tidlige Pallava-dynasti i 700-tallet. Mest imponerende er gigantrelieffet ”Ganges’ Fødsel”, der dækker en hel klippeside og har et mylder af figurer.

Aftensmad på hotellet.

Dag 4: MAHABALIPURAM – PONDICHERRY (96 km – 2 timer)

Vi kører ned langs kysten til Pondicherry, der var i fransk besiddelse frem til 1954.

Pondicherry er en velanlagt by med brede gader, smukke strandpromenader og store villaer i fransk stil. Alliance Francaise gør stadig meget for at holde den franske kultur i hævd.

Pondicherry var også hovedsæde for vedisk kultur i oldtiden og hjemby for helgenen Agastya. I dag er byen også verdenskendt for yogacentre og Sri Aurobindo Ashram, der dagligt modtager mange gæster. De mange bygninger i Ashram’en huser bl.a. tilrejsende pilgrimme, mens andre rummer biblioteker, værksteder og salgssteder, hvor man kan købe fotografier af Aurobindo og ”The Mother”, en fransk kvinde, som blev discipel af Aurobindo.

Overnatning 2 nætter i Pondicherry.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: PONDICHERRY

I dag skal vi på bytur i Pondicherry og på besøg i Auroville, der efter grundlæggernes hensigt skal danne ramme om et internationalt futuristisk idealsamfund. Stedet er kendt for den enorme meditationskuppel Matri Mandir som danner centrum i området.

Eftermiddagen er på egen hånd, så brug tiden på at nyde den dejlige stemning i byen. Tag en tur ned ad boulevarden og fald i staver over udsigten over Den bengalske Bugt.

Aftensmad på hotellet.

Dag 6: PONDICHERRY – TRANKEBAR (120 km – 3 timer)

Vi forlader Pondicherry og  forsætter ned langs kysten til den lille fiskerlandsby Trankebar, der ligger i det sydøstlige Indien i delstaten Tamil Nadu.

Trankebar hed oprindeligt Tarangambadi, som betyder ”The Wave Village” (landsbyen med bølgerne). Men da danskerne i begyndelsen af det 17. århundrede ankom og gjorde stedet til én af deres vigtigste handelsstationer, døbte de byen Trankebar.

I dag er den tidligere danske koloni en af asiens bedst bevarede fæstninger, og det skyldes ikke mindst Foreningen Trankebar, der blev stiftet i 2002 af en gruppe fynboer, som på en rejse til Trankebar var blevet forfærdet over stedets forfald.

Overnatning 2 nætter i Trankebar.

Aftensmad på hotellet.

Dag 7: TRANKEBAR

I dag skal vi opleve Trankebar til fods. Vi går gennem Landsporten – bygget af Frederik den 7. – og fortsætter nedad Kongensgade forbi Rehlings Gård til Det Ny Jerusalems kirke. Står døren åben er det en invitation til messen. Der afholdes stadig evangelisk-luthersk gudstjeneste hver søndag.

Længere fremme ligger  Sionskirken, som også er en dansk kirke.

Vi fortsætter over Paradepladsen til Ove Gjeddes smukt restaurerede Dansborg. På vej tilbage passerer vi den tidligere danske guvernørbolig, som efter kraftigt forfald nu også fremstår smukt restaureret. Vi besøger det lille museum i Dansborg.

Efter tsunamien i 2004 gik Bestseller sammen med Foreningen Trankebar om at kystsikre og genopbygge området. Vi besøger et lille infocenter om projektet.

Vi spadserer ad gader med danske navne som Dronningers Gade, Admiralsgade og Guldsmedegade.

Aftensmad på hotellet.

Dag 8: TRANKEBAR – TANJORE (105 km – 3 timer)

Vi forlader nu kysten og kører ind i landet til Tanjore.

Hele området omkring Tanjore er fyldt med templer. De fleste er bygget under Chola-dynastiet, der regerede i Tamil Nadu fra det 9. – 12. århundrede og havde Tanjore som deres hovedstad.

Tanjoreområdet er også hjemsted for dansen Bharata Natyam, der er en af de ældste danseformer i Sydindien.

Overnatning 2 nætter i Tanjore.

Aftensmad på hotellet.

Dag 9: TANJORE

Bytur i Tanjore hvor vi begynder dagen med et besøg i Brihadeeswarar templet bygget omkring år 1010 af Rajaraja. Han var kendt som tilbeder af Shiva, og det fortælles, at Rajaraja led af spedalskhed, og at kuren for at komme af med sygdommen var at bygge et kæmpe tempel til Shiva. Det gjorde han, og da han badede i tempeldammen, blev han rask! Templet er på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige bygninger og er et fantastisk eksempel på den dravidiske tempelarkitektur – også for dem, der kan blive en anelse tempeltrætte! Efter vores oplevelser i Brihadeeswarar templet skal vi besøge fyrstens efterfølgere, der laver de fascinerende Tanjoremalerier. Også den imponerende samling af bronzeskulpturer ved paladset venter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 10: TANJORE – MADURAI (190 km – 4 timer)

Vi forsætter til Madurai og kan undervejs besøge Rock Fort i Trichy, hvor en tur op ad de stejle trapper, hugget ud i klippen, belønnes med en storslået udsigt over byen.

Madurai er Tamil Nadus ældste by, og legenden beretter, at gudernes konge Indra for at vise sin hengivenhed mod Shiva opførte dels et tempel til hans ære og dels en lotusformet by omkring templet. På indvielsesdagen velsignede guden Shiva alle med Mathuram – den guddommelige nektar. Deraf navnet Madhurapuri – Madurai. Om aftenen besøger vi tempelkomplekset for at overvære de spændende ceremonier, der finder sted, når solen er gået ned. Tempelmusikere sidder på gulvet i en af de store haller, og tilhørere sidder på en forhøjning ved søjlerne. En tempelelefant leder en procession, der følges af en mennesketrukket vogn med et stort fabeldyr overtrukket med sølv og dekoreret med blomsterkranse. Brahmanerne modtager offergaver, og processionen bevæger sig med musikken gennem templet.

Overnatning 2 nætter i Madurai.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 11: MADURAI

Bytur i Madurai hvor vi besøger det store Sri Menakshee tempel. Templet er nærmest en by i sig selv og udgør en labyrint af haller, basarer og bedesteder. De imponerende tempeltårne er udsmykket med et mylder af farvestrålende mytologiske figurer, og kort sagt er det kolossale tempelkompleks i Madurai virkelig et besøg værd. Indgangen til templet foregår gennem de meget høje og rigt udsmykkede porttårne, der er malet i stærke farver. Templet kaldes Menakshee templet, fordi det er indviet til gudinden Menakshee og hendes gemal Shiva. Skarer af pilgrimme og den travle tempelbasar gør templet til et sydende mylder, og ved den nordlige port kan man lade sig kronrage for siden hen at skænke lokkerne til gudinden Parvati. Man kan også få lagt horoskop eller læst hænder.

Andre seværdigheder i Maduari er fyrstepaladset Tirumalai Nayak og den kunstige tempelsø. Madurai rummer også spændende og farverige markedspladser med grøntsager, krydderier, ris, frugt, blomster og tørrede fisk – og om morgenen også kød. Her er det spændende at gå rundt og kigge, se på al den handel, der finder sted, og ikke mindst at dufte til krydderierne. Men inden besøget i templet tager vi jer med på en ganske særlig bytur – en tre timers tur med cykelrickshaw gennem byens smalle gader og stræder.

Farverne og duftene efterlader varige indtryk, ligesom stemningen i og omkring templet er præget af den autencitet og traditionsrige måde, hinduismen udfolder sig på.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 12: MADURAI – PERIYAR (140 km – 4-5 timer)

I dag forlader vi vores hotel i Madurai og skal på en køretur på 140 km til Periyar, hvor vi skal besøge Periyar Wildlife Sanctuary, der ligger i Cardamom Hills regionen i bjergkæden Western Ghats. Køreturen tager ca. 4-5 timer.

Vi skal krydse grænsen mellem Tamil Nadu og Kerala og kører ind i det kuperede område Western Ghats.

Vi befinder os i et meget frugtbart område med masser af krydderihaver (Spice Gardens) godt gemt under skyggefulde træer, hvor krydderiplanterne trives bedst.

Fremme i Periyar bliver vi indkvarteret på vores hotel –  2 nætter – hvor vi spiser frokost.

I Periyar skal vi besøge krydderihaven The Planters House, hvor vi naturligvis får en guidet tur i en sådan eksotisk krydderihave. Vi ser og hører om alle krydderierne og lægeplanterne, som dyrkes her.  Der er ikke den ting, vi ikke kan blive kureret for. Der bliver tid til afslapning på vores dejlige hotel Pebbervine, hvor vi bor de næste 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: PERIYAR

I dag skal vi tidligt op, og inden morgenmaden begiver vi os ud på en delig, forholdsvis let vorgenvandring (soft jungle trekking) på et par timer. Vi ser morgendisen lette ved solopgang og spotter forskellige dyr som bison og sambar (en stor hjort). Vi hører og ser en del fugle, frøer, aber og smukke store træer, da meget af vandringen er i skovområde. Vi skal være iført gode sko, lange bukser og skjorte, da vi er i junglen.

Tilbage på vores hotel spiser vi sen morgenmad, og derefter er der tid til et par timers afslapning. Der bliver også mulighed for at købe billige krydderier i de små butikker i byen.

Frokost på hotellet.

Senere på dagen skal på bådcruise på en kunstigt anlagt sø i Periyar Wildlife Sanctuary, hvor vi igen spotter nogle af områdets dyr. Søen er anlagt som vandreservoir, da delstaten Tamil Nadu østfor bjergkæden Western Ghats er meget tør.

Der bliver tid til afslapning på vores dejlige hotel Pebbervine, hvor vi bor de næste 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 14: PERIYAR – ALLEPPEY/BACKWATERS (150 KM – 4-5 timer)

Efter morgenmaden forlader vi højlandet og kører igen vestpå mod havet og ned i lavlandet – ja, faktisk skal vi endda ned under havets overflade til Keralas Backwaters. Der er kun tre steder i verden, hvor man i stort omfang opdyrker jorden under havets overflade, og det er i Holland, i Vadehavet og i Keralas Backwaters. Her dyrkes ris, så langt øjet rækker.

Før frokost går vi ombord på en husbåd, hvor vi skal tilbringe det næste døgn, og det er absolut et af turens store højdepunkter. Vi har fuld forplejning med dejlig traditionel indisk mad ombord. Vi sejler ad et flodsystem forbundet med kanaler og ser, hvordan livet udspiller sig langs flodbredden, hvor folk bor, arbejder i markerne, bader i floden, vasker tøj, børster tænder m.m.

På et tidspunkt forlader vi husbåden og stiger ned i små kanoer, så vi rigtig kan fornemme stemningen lige før den betagende solnedgang, hvor palmerne spejler sig i vandet, og hvor fuglene går til ro. Her er bl.a. mange isfugle (kingfisher).

Vi kan være 6-8 personer ombord på hver husbåd. Der er 3-4 værelser ombord på husbådene, alle god standard med eget bad og toilet. Vi har alene bagage med til 1 døgn ombord. Kufferter bliver i bussen, hvor vores buschauffør kigger efter bagagen.

Aftensmad på vores husbåd.

Dag 15: BACKWATERS – KOVALAM  (160 km – 5-6 timer)

Vi forlader med vemod The Backwaters og vores husbåd, men vemodet varer ikke længe. Vi skal ned til det skønneste sted på den indiske vestkyst, nemlig kyst- og badebyen Kovalam. Her skal vi tilbringe de sidste fire dage. Kovalam er kendt for at have nogle af Indiens bedste strande. Det er et lille turistparadis og har været feriested i over 80 år. Tilbage i 1980-erne kom backpackere og hippier, men nu er det mere det grå guld.

Her findes masser af souvenirshops, metervarebutikker og små primitive købmandsbutikker, men også kunstgallerier, skomagere og lækker frisk frugt. Vareudbuddet langs promenaden og i de smalle gyder er stort. Der er masser at kigge på, og ved den nordlige ende af Lighthouse Beach er fiskerne i gang med deres enorme net. Hver morgen kan vi se dem fiske efter den traditionelle metode med net, der bliver lagt et par hundrede meter ude i havet. Store grupper af mænd trækker nettet ind.

Der findes masser af restauranter med indiske retter, friske fisk og seafood på menuen. Yoga- og Ayurveda-behandlinger er det store hit i Kovalam. Ud over tid til afslapning, shopping m.m. skal vi på udflugter.

Efter ankomst til Kovalam bliver vi indkvarteret på Beach Hotel II i 4 nætter.

Ved solnedgang overværer vi et fantastisk show med indisk kampsport på stranden.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 16: KOVALAM

Efter morgenmad skal vi ud på en spændende udflugt i tuk-tuk til et udsigtspunkt Eagles’ View, hvorfra man har en fantastisk udsigt ud over kystlinien med alle fiskerhytterne og bådene. Det er endvidere et tilholdssted for ørne. Vi skal også se, hvor langt byggeriet af den nye store containerhavn er kommet. Den skulle efter sigende blive større end Singapores containerhavn. På vej tilbage til hotellet kører vi forbi den gamle fiskerihavn, hvor vi går en lille tur. Vi ser også et par moskeer.

I Kovalam bor Ajeesh, som er en god ven af Adventure Holidays. Han er vores lokale guide under hele opholdet i Kovalam, og han inviterer os hjem på kaffe eller te, så vi kan hilse på hans kone Anitha  og deres to børn Ambadi og Athmika og se deres beskedne hjem.

Frokost på lokal restaurant.

Eftermiddagen er fri til at nyde Kovalam og evt. få massage, bade eller shoppe.

Vi har inkluderet en ayurveda-behandling (massage) i Kovalam.

Aftensmad på Sunset Restaurant.

Dag 17: KOVALAM

I dag skal vi på udflugt om formiddagen.

Vi skal besøge den skole, som Ajeesh’s børn går på. Det er en privat skole, hvor der virkelig bliver taget hånd om den enkelte elev. Vi bliver delt i to mindre grupper, som på skift kan besøge henholdsvis pigen Athmikas og drengen Ambadis klasse.

Efter skolebesøget skal vi besøge et typisk Hindu-tempel. Templet ligger ganske tæt på Kovalam og er et vigtigt, lokalt samlingssted. Vi hører lidt om tempelkulturen generelt i Indien og specielt om dette tempel. Efter tempelbesøget køret vi i tuk-tuk tilbage til Light House Beach, Kovalam.

Vores frokost i dag er en helt speciel Thali-frokost – en typisk Kerala-ret bestående af mange små delikate vegetarretter serveret på bananblad.

Eftermiddagen er fri til at nyde Kovalam og evt. få massage, bade eller shoppe.

Aftensmad på Restaurant Waves – German Bakery.

Dag 18: KOVALAM

Dagen i dag er en ”livsnyderdag”, hvor I har fri til at gå på opdagelse i den lille by og i nærområdet. Gå ind i de smalle gyder bagved strandpromenaden og oplev stemningen med de små butikker og håndværkere.

Besøg evt. også det nyrestaurerede fyrtårn. For et mindre beløb kan man tage elevator til toppen og nyde den fantastiske udsigt over Kovalam og Light House Beach.

Frokost på Restaurant Waves – German Bakery.

Eftermiddagen er igen fri til at nyde Kovalam, tage på en privat udflugt og evt. få massage, bade eller shoppe. Man kan også slå sig ned på en af de hyggelige barer eller restauranter og nyde en “special tea”, kaffe eller te.

Isbaren, som hører til vores hotel, er byens bedste med italiensk is og god kaffe. Sanal, som passer isbaren, bliver glad for jeres besøg.

Vi spiser afskedsmiddag på Restaurant Fusion.

Dag 19: KOVALAM – TRIVANDRUM – DUBAI – KØBENHAVN

Kort efter midnat bliver vi hentet på vores hotel og kørt til lufthavnen i Trivandrum.

Vi checker først ud af hotellet kort før afgang over midnat.

Kl. 4.30 er der afgang fra Trivandrum mod Dubai, en flyvetur på ca. 5 timer, med ankomst kl. 07.15.

Derefter flyskift og kl. 8.20 afgang fra Dubai mod København med ankomst kl. 12.20.