Dagsprogram

Dag 1: Danmark – Amsterdam – Quito – Otavalo

Morgenfly  fra Billund/Kastrup til Amsterdam. Flyskift i Amsterdam, hvorefter vi flyver direkte til Quito med KLM. Vi ankommer til Ecuador sidst på eftermiddagen efter en flot indflyvning. Der er tidsforskel på 6 timer til Danmark. Ecuador har et samlet areal på 283.500 km2 og er 7 gange større end Danmark. Her bor ialt 13 millioner mennesker som er fordelt i 24 provinser. Hovedsproget er spansk. Klimaet er tropisk og dejligt på denne årstid. Vi skal besøge et land som har flere Nationalparker og et meget rigt fugleliv – flere end 1600 fuglearter og mere end 25.000 plantearter.  Vi møder lokalbefolkningen i deres farverige dragter, de nedstammer fra indianerkulturen.

Vi bliver modtaget af vores lokalguide Fausto, som følger os på hele turen.  Vi fortsætter med kurs mod Otavalo hvor vi skal bo de næste 3 nætter.  Vi skal bo på Hacienda Pinsaqui. Her er virkelig miljø og “lokale” som sørger for, at opholdet bliver en oplevelse for livet.

Aftensmad på Hacienda Pinsaqui.

Dag 2: Otavalo

Vi sætter i dag kursen mod Otavalo – som har Sydamerikas største marked. Her er et stort udbud af tøj af lama-  og alpaccauld i høj kvalitet.

Vi får et par timer til rådighed på markedet og den helt specielle stemning. Vi ser på de flotte dragter og glade mennesker som findes i Otavalo.

Vores frokost skal vi have på Hacienda Chorlavi, hvor der i dag tillige vil være underholdning fra “Højlandet”.

Efter frokost besøger vi et musik værksted, som laver forskellige instrumenter, bl.a. panfløjter. Vi slutter dagen med at besøge et lille væveværksted, som viser de to metoder som anvendes til vævning. Vi kører hjem til Hacienda Pinsaqui.

Aftensmad på Hacienda Pinsaqui.

Stærk anbefaling herfra

Med Adventure Holidays Ecuador-Amazonas-Galapagos. Deres “statement – Oplevelser for hele livet” leveres til fulde.

Flemming Middelhede Jensen

Dag 3: Otavalo – Cotacachi – Otavalo

Vi kører fra morgenstunden mod Cotacachi. Cotacachi er 4.940 moh. Neden for vulkanen ligger Laguna Cuicocha (marsvinesøen), hvor vi først besøger det spændende visitorcenter og får informationer om området. Herefter vil vi ­vandre en tur ved søen, nyde krateret og det flotte azurblå vand. Flere lokale kvinder har lavet en lille bod, hvor de fremstiller flotte tasker og andet i flet som vi kigger nærmere på.

Omkring frokosttid skal vi ned til byen Cotacachi som kaldes lædervarebyen. Vi får frokost på en lokal restaurant. Derefter får vi et par timer til, at se på det store udbud af lædervarer til fantastiske priser.

Aftensmad på Hacienda Pinsaqui.

Dag 4: Otavalo – Papallacta

Vi trænger nu til luftforandring og kører i dag med udsigt til Andesbjergene. Vi kommer til området, hvor olien har holdt sit indtog (Oriente), og hvor vi kan se olieledningerne. Vi gør et lille stop ved et udkigs-punkt, hvor der sælges panamahatte til en god pris og kvalitet.

Vi kører i dag forbi flere “Green-houses”, hvor der produceres roser til eksport til flere lande. Eksport af roser og olien er et af Ecuador’s største indtægtsområder.

Vi kører igennem et fantastisk flot landskab og stopper undervejs  – vi når op på det højeste punkt idag 4.096 m.o.h.

Vi kommer til Papallacta og stopper i 3.300 moh. Der skal vi bo på Papallacta Thermas Resort, hvor der er varme kilder. Vandet er omkring 35. gr. varmt.  Fra hotellet er der flot udsigt til det bjergrige område – vi ser lige op på Artisana vulkanen som er sneklædt på toppen.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Papallacta – MisAhualli – Amazonas Jungle

Dagen starter med en flot vandretur på ca. 1. time omkring vores resort inden morgenmaden.

Næste stop på turen er absolut  et højdepunkt – besøg i Guango Bird Center.

Her kommer vi helt tæt på kolibrierne.

Vi kører stadig i Andesbjergene. Frokoststop bliver ved en lille lokal restaurant som har fisk som deres specialitet.

Efter frokosten kører vi på vej mod nye oplevelser – vi skal ind i Amazonas regnskoven og stopper først i den sidste by inden regnskoven. Vi besøger det lokale marked i Tena.

Vi ankommer til kaffetid på vores junglelodge El Jardin Aleman, hvor vi skal overnatte de næste 3 dage.  Lodgen ligger lige ned til Misahualli floden som er en biflod til Napo River. Napo River er igen en biflod til Amazon-floden. Vi kan se Quechua folket gå og arbejde ved floden. Vi har eftermiddagen til at se os omkring og slappe af, inden vi skal nyde aftensmaden i de dejlige omgivelser.

Dag 6: Amazonas Jungle – Jungle-hike – Amazonas Jungle

Efter morgenmaden gør vi klar til en dag i regnskoven.  Vi møder vores to Quechua lokalguider Byron og Jason fra lodgen, som tager os med på en Jungle-hike. Vi starter med en tur i haven omkring lodgen og hører nærmere om alle de frugter som findes her og bruges i dagligdagen. Herefter fortsætter vi til et beskyttet skov-område “Forrest Misicocka”, hvor vi vil se nærmere på plante- og dyrelivet. Vi går i en labyrint som er ca 2,5 km og det tager ca. 3 timer. Standardbeklædning i regnskoven er gummistøvler, som vi får udleveret på lodgen.

Vi får frokost på lodgen og bruger eftermiddagen sammen med vores lokalguider. Vi skal bl.a. besøge en lille lokal landsby som lever af landbrug. Vi  går over floden og ind i skoven og finder et stort Kapok træ, som området er stolte af – det kræver 35 mand at nå rundt om træet og det er 450 år gammel.

Vi skal på en kort sejltur fra Misahualli og se på et område, hvor der et rigt fugleliv. Vi bliver inddelt i små hold.

Aftensmad på vores Lodge.

Dag 7: Amazonas Jungle – Napo River – Amazonas Jungle

Vi starter med at køre til Misahualli, hvor vi skal påmønstre kanoerne som bringer os op ad Napo-floden.
En fantastisk spændende dag hvor vi sejler og ser det rige liv langs bredden. Vi sejler ca. 25 km på floden idag. Vi ser indianerkulturen i arbejde. Der bliver vasket efter guld på floden, det er en god indtægtskilde for mange.

Familierne er aktive med at vaske tøj, fiske, hente frugt og grønsager. Naturen langs floden er unik, og det kan ske, at vi må forlade kanoen, for at vi kan komme igennem – da vandstanden nogle steder er meget lav.

Vi starter med, at besøge en indianer landsby , hvor den lokale Shaman(høvdingen) tager imod os.
Vi har lidt gaver med til børnene i landsbyen, de har deres egen skole. De vil lave et lille kulturelt danseshow for os og der vil være mulighed for at købe håndlavede ting i deres lille butik.

Vi fortsætter langs floden og vores næste stop vil være en lokal skole. Vi finder et dejligt sted til vores frokost i det fri langs floden. Om eftermiddagen besøger vi en stamme som laver keramik og pusterør.

Om aftenen nyder vi stilheden på vores junglelodge og får en veltilberedt middag.

Dag 8: Amazonas – Puyo – Banos

Amazon junglen forlades og vi starter med at køre igennem et par “oliebyer”. Senere på formiddagen kommer vi til et område som er meget frodigt. Her findes flere landbrug med malkekvæg. Vi gør stop i en lille by Puyo til frokost. Indtægtskilden i byen er sukkerrør, og vi får lidt lokale smagsprøver.

Efter frokost har vi kurs mod Baños. Baños er en spændende by som ligger i 1800 moh. og har ca. 20.000 indbyggere. Det er en bohemeby med mange “hippier” og et rigt kulturliv. Der findes mange kunstnere og gallerier. Nynne som er dansk, ejer en café i byen. Vi starter med at køre op til et udsigts-punkt.

I Baños findes  den aktive vulkan Tungurahua – som sidst var i udbrud i november 2015 og der er varme bade. En utrolig charmerende by.  Vi ankommer tidligt til Baños, og bruger eftermiddagen i byen til bl.a. shopping og aflevering af vasketøj. I Baños er der mulighed for massage.

Vi bor på det hyggelige hotel Floresta de næste 2 nætter.

Aftensmad på en god lokalrestaurant.

Dag 9: Banos – Rio Verde (vandfaldenes Alle) – Banos

Det bliver en aktiv dag, hvor vi starter med at køre op til La Casa del Arbol et fantastisk udsigtspunkt, med udsigt til vulkanen Tungurahua. Vi fortsætter til Mirador, hvor der er en flot udsigt ud over Banos. Vi er nu i vulkansk område. Mulighed for vandretur ned til byen – ca. 45. min.

Herefter skal vi på en flot og ikke anstrengende gåtur ca. 3 km på Avenida De Cascadas – vandfaldenes Alle.
Vi gør nogle stop undervejs inden vi kommer til Rio Verde. Vi skal have frokost på Mira Melindo.

Efter frokosten går vi en flot tur, ned til Rio Verde. Her starter Amazonas basin. Vores mål efter 1 times vandring “dybt inde i skoven” er det flotteste vandfald. Vandreturen er utrolig smuk “gennem regnskoven” hvor vi nyder floraen og faunaen.

Eftermiddagen til fri disposition, eventuelt mulighed for massage.

Aftensmad på en god lokal restaurant.

Dag 10: Banos – Cotopaxi – Quito

Vi kører fra morgenstunden fra Baños og  har kurs mod Nationalparken Cotopaxi. Her findes vulkanen Coto-paxi  5.875 m.o.h., og den er verdens højeste aktive vulkan. Vulkanen har været i udbrud i 2016. Vi kører op til Laguna Limpiopungo i 3830 moh. hvor vi går en lille tur rundt om lagunen. Her findes mange små lokal-samfund hele vejen op. Vi skal bl.a. besøge vores lokale ven Milton som laver special lokal kunst, malerier malet på gedeskind, en helt speciel teknik. Vi besøger familien hvor de bor.

Vi skal nu besøge et “green house” en rosenfarm og ser hvordan produktion af roser foregår.

Vi følger Pan American Highway som  kaldes vulkanernes  boulevard. Pan American highway starter i Alaska og forbinder de fleste lande i Nord- og Sydamerika.

Vi ankommer til Quito til aften og indkvarteres på Reina Isabel Hotel de næste 2 nætter.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 11: Quito – Pululahua – Quito

Quito er en moderne storby og vi skal i dag udforske byen og den Sydamerikanske kultur.
Vi kan i godt vejr, se de 2 store tinder Pichincha 4.794 moh. og Cayambe 5.790 moh. i øst samtidig.

Vi starter dagen med at køre ud til Ækvartor-linie O mellem den nordlige og sydlige halvkugle.
Et spændende besøg på museum Intinan. Her bliver vi introduceret til Ecuador’s spændende indianerkultur.

Inden vi kommer retur til Quito besøger vi et landbrugsområde Pululahua som ligger i et vulkankrater.
Meget frodigt. Afgrøderne sælges på markedet i Quito.

Vi kører op til El Panecillo i 3.016 moh. hvor vi skal se “Virgin De Quito” (Jomfruen af Quito) og får en flot udsigt over byen.

Vi fortsætter med at udforske Quito’s gamle bydel, som er opbygget i kolonistil og med flotte bygninger.
Vi passerer den flotte Basilica inden vi når ind til bymidten hvor vi ser nærmere på Regeringsbygningen,
El Compania kirken, hvor der er brugt 7 tons guld. Der vil være tid til på egen hånd til at få en kop kaffe, shoppe og udforske bymidten.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 12: Quito – San Christóbal (Galapagos)

Vi flyver fra morgenstunden fra Quito og til Galapagos – en flyvetur på ca. 3 timer – der er 972 km i afstand.

Galapagos består af 19 øer og er et unikt sted. Der findes 6 aktive vulkaner, hvoraf de 5 er på Isabela.

På Galapagos-øerne bor der 30.000 indbyggere, og området har været en Nationalpark siden 1959 og med på Unesco’s verdensarvsliste siden 1978. Galapagos-øerne kom i søgelyset efter Charles Darwins besøg i 1835.

Vi skal nu tilbringe 8 dage på Galapagos på 5 forskellige øer, hvor vi bor på de 3 øer. Helt unik ø-hop.

Vi bliver modtaget af vores lokalguider Ivan og Pablo på øen San Christóbal, hvor vi skal overnatte 2 nætter på Hotel Miconia.

Eftermiddagen  bruger vi til en cykeltur.  Vi  får udleveret cykler og cykelhjelm og bliver kørt op på øens højeste punkt. Eftermiddagen tilbringes med at se øen fra vores cykel og vi gør mange stop undervejs.

Vi stopper bl.a. for at se kaffe-, mango- og bananplantager og slutter ved stranden La Loberia, hvor der findes en søløve koloni. På denne tid af året er der lige kommet unger – ca. en måned gamle.  Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 13: San Christóbal – Kicker Rock – San Christóbal

Vi sejler fra morgenstunden ud med vores både og skal se nærmere på området omkring San Christóbal.
Vi stopper ved en lille bugt, hvor vi øver os i at snorkle og ser på de mange forskellige fisk og fugle. Vi møder “blue-bobbies”, pelikaner og søløver på vores sejltur. Har man ikke lyst til at snorkle, vil man kunne nyde livet på stranden eller være på båden. Snorkletur ca. 1 time. Der bliver udleveret våddragt, dykkermaske ogsnorkel.

Næste stop før frokost er Kicker Rock som er 143 meter høj. Her får vi igen muligheden for at snorkle i et af Galapagos’s bedste områder, her findes små gråhajer, som vi holder udkig efter og masser af koralfisk samt søløver, djævlerokker og havskildpadder.

Vi slutter dagen med et besøg på Visitor & Informations Center San Cristobal. Vores lokalguider vil fortælle os om Charles Darwin, havstrømme m.m. og vi får en god informativ information om Galapagos.

I aften skal vi spise på en dejlig lokal restaurant.

Dag 14: San Christóbal – Floreana – Isabela

Vi pakker nu sammen og skal forlade San Christóbal. Sejlturen til Floreana er ca. 2,5 time. På vejen til Floreana holder vi udkig med, om vi kan spotte fregatfugle og pelikaner. Floreana er en lille ø hvor der bor 130 indbyggere. Tilbage i tiden blev øen beboet af straffefanger som kom hertil. Der findes en skole på øen. Vi besøger Hotel Witner som ligger lige ned til havet, hvor vi spiser frokost. Før frokost skal vi igen have en snorkletur på Floreana fra stranden.

Ved havnen ser vi efter landleguaner som er helt unikke her. De er store og har en flot grøn/rød farve.
På Floreana er der et skildpaddecenter, men det skal vi ikke besøge. Vi prøver, at se om vi kan spotte fregatfugle.

Vi sejler videre mod Isabela, som er den største af øerne på Galapagos. Øen ligner næsten en søhest.
Her findes 5 aktive vulkaner. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og bliver indkvarteret på Hotel Casa Del Marita de næste 3 nætter.

Aftensmad på Casa Del Marita.

Dag 15: Isabela – Sierra Negra

På Isabela er der 5 aktive vulkaner og vi skal i dag bruge det meste af dagen til at gå op på vulkanen Sierra Negra. Lavafelterne er noget specielle. Vulkanen er den mest aktive på Galapagos.

Første del af ruten går op igennem et skovområde, hvor vi kan spotte flere fugle. Når vi når op til kraterkanten kan vi kigge over lavaen. Krateret er over 9 km i diameter. En fantastisk udsigt og et flot farvespil. Vi tilbyder i dag 2 vandreture, den længste er 16 km.

Vi er tilbage sidst på eftermiddagen, hvor der vil være tid til at se sig omkring i byen, måske besøge posthuset og få lidt af de flotte frimærker med hjem.

Aftensmad på Casa Del Marita.

Dag 16: Isabela – Tintoreras – Isabela

Dagen i dag bruges til masser af oplevelser på Isabela. Vi bruger formiddagen på en snorkeltur i en lille bugt hvor der er masser af havskildpadder og koralfisk. Efterfølgende bliver vi sejlet rundt i havneområdet hvor der findes mangrove, galapagos-pingviner og søløver.

Vi besøger halvøen Los Tintoreras og “Shark Alley” hvor der findes hvidtippet hajer og i tusindvis af leguaner som holder siesta her. Formiddagen byder også på en sejltur i Panga (kajak). På turen spotter vi pingviner, skildpadder, blå suler, leguaner og søløver.

Vi kommer hjem til vort hotel og kan nyde en kop kaffe eller drink i strandbaren.
Eftermiddagen er til fri disposition.

Aftensmad på Casa Del Marita.

Dag 17: Isabela – Santa Cruz

Dagen kommer til at foregå i et roligt tempo, vi starter med en tur til skildpaddecentret. Her får vi en guidet rundvisning og fortælling om dette spændende Center og projekt som er meget nødvendigt.

Vi besøger en lagune med flamingoer og får tillige muligheden for en lille vandretur ned til havet igennem et specielt område, med mange træer og buske.

Vi forlader Isabela og sejler videre til Santa Cruz. En sejltur på ca. 3 timer.
Indkvartering på Hotel Poseda Del Mar – 2 nætter.

Ved ankomst til Santa Cruz få vi frokost på Café Deli.

Vi går op til Charles Darwin Forskningscenter. Vi hører kort om formålet med centret og de mange skildpadder. Det var her “lonesome George” boede. Vi ser her de store landskildpadder fra andre øer samt landleguanerne.

Sidst på eftermiddagen er der god tid til at gå på shopping i de dejlige butikker i Santa Cruz.

Aftensmad på lokal restaurant i et meget specielt miljø på gaden, som kun findes om søndagen.
Vi forsøger at servere hummer i dag, det er nemlig hummer sæson.

Dag 18: Santa Cruz

Vi skal i dag på en tur til “Højlandet”. Først besøger vi en lokal kaffe- og sukkerrørsplantage. Her får vi indsigt i produkterne og får smagsprøver.

Vi besøger en Hacienda, hvor vi skal se og opleve de store Giant Tortoises (landskildpadder). Helt unikt sted.
Vi stopper ved en lille bod hvor vi kan købe Galapagos kaffe fra en lokal kaffefarm på hjemvejen.

Aftensmad i nærområdet på en dejlig lokal restaurant – afskedsmiddag.

Dag 19: Santa Cruz – Guayaquil

Vi skal forlade vores hotel og gøre os klar til en bustur op gennem Højlandet. Vi når en færge som skal transportere os til Baltra hvorfra flyet letter mod Quito med et mellemstop i Guayaquil. En flot køre- og sejltur. Vi gør nu klar til at sige farvel til Galapagos-øerne, som vi har fået et godt indtryk af samt en oplevelse for livet.

Vi ankommer til Quito midt på eftermiddagen og indkvarteres igen 1 nat på Hotel Reina Isabel.

Vi spiser aftensmad på vort hotel.

Dag 20: Quito – Pinchincha vulkan – hjemrejse dag

Efter morgenmaden skal vi igen på en byrundtur i Quito. Vi skal med gondol op på østsiden af Pichincha vulkanen. Det er en af verdens højeste gondoler, vi kommer op i 3945 m.o.h. Efter turen får vi frokost på lokal restaurant.

Midt på eftermiddagen skal vi til Quito lufthavn og gøre klar til at sætte kurs mod Danmark.

Dag 21: Amsterdam – Billund/Kastrup

Vi lander i Amsterdam og skal skifte fly til Billund/Kastrup.