Dagsprogram

Dag 1: Billund/kastrup – Frankfurt – Vancouver

Vi skal mødes i Billund/Kastrup Lufthavn tidlig morgen og foretager fælles check In.

Flyskift i Frankfurt  – direkte fly til Vancouver.

I Vancouver skal vi klare indrejsen via ”Customs”. Vi ankommer omkring kaffetid, og kører straks til vores hotel i centrum –  hvor vi skal overnatte 2 nætter.

Inden aftensmad går vi en tur ned til Coal Harbour, vi trænger til frisk luft efter den lange flyvetur.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 2: Vancuver – byrundtur på cykel

Vi skal idag udforske Vancouver og den bedste måde er på cykel. Cykelhjelm udleveres, vi kører på specielle stier og opdeles i flere små hold med hver sin lokalguide som viser og fortæller os om byen.  Turen varer 8 timer og vi cykler 24 km i fladt terræn. Vi oplever:  Den flotte Stanley Park, Englishmann Bay. Vi tager en lille cykelfærge fra Englishmann Bay, inden vi skal indtage vores frokost på Granville Island.

Efter frokosten fortsætter vi mod den Olympiske by, Chinatown og Gaston Village, inden vi slutter ved Coal Harbour og Canada Place og ser nærmere på Den Olympiske flamme.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 3: Vancouver – Vancouver Island – Victoria – Butchart Gardens – Saanich

Vi forlader nu Vancouver og begiver os over til øen Vancouver Island som er på størrelse med Jylland og Fyn. Her er meget at se og øen er så stor, at vi vil opholde os her de næste 7 dage.

Vi tager færgen fra Tsawwassen til Swartz Bay. Vi kører ad Scenic rute til Victoria. Vores første stop vil være i Oak Bay, hvor vi indtager vores frokost.

Victoria er engelsk inspireret og en flot by. I får muligheden for på egen hånd at udforske byen bl.a. museumsbesøg, havnepromenaden og Empress Hotel i det hyggelige miljø.

Efter ophold i Victoria fortsætter vi lige udenfor byen til Saanich, hvor vi indkvarteres på Holiday Inn  – 1 nat.

Sidst på eftermiddagen tager vi til den flotte have Butchart Garden hvor vi har god tid, til at se nærmere på den flotte have, inden vi indtager aftensmaden.

Dag 4: Saanich – Duncan – Chemainus – Campbell River

Efter morgenmaden idag skal vi videre rundt og udforske Vancouver Island. Vores første stop vil være i Duncan. Her skal vi på en tur i byen og følge ruten med de mange totempæle. De indfødte er ikke i tvivl om, hvor de stammer fra. Vores guider fortæller om totempælene.

Vi drager videre og vores næste stop er Chemainus. Byen fortæller sin historie via flotte billeder, som er malet på mange af byens husmure. Vi følger en rute som er lavet og fortæller historierne. Frokost i Chemanius

Campbell River ligger på den østlige kyst af Vancouver Island. Campbell River er udråbt som “laksens hovedstad” og er omgivet af vand, bjerge, vildmark og velsignet med mildt vejr. Vi gør et stop i Campbell River.

Overnatning 1 nat på Anchor Inn – lige ud til havet med dejlig balkon

Aftensmad på vort hotel.

Dag 5: Campell river – telegraph cove

Efter morgenmaden pakker vi bussen – og skal på en flot vandretur ved Elk Falls. Vi går ned gennem den flotte skov og ned til vandfaldene. Herefter tager vi ud til Quinsam Hatchery for at spise vores frokost. Vi hører om arbejdet på Quinsam Hatchery og ser om laksen er kommet for at gyde.

Vi fortsætter op mod Telegraph Cove. Det gamle fiskerleje Telegraph Cove er blevet forvandlet til et sted, hvor man tager turister ud i Johnstone Strait. Dette er stedet, hvor man startede hvalsafari for ca. 30 år siden. Her findes spækhuggere & pukkelhvaler på denne årstid. Vi skal de næste 4 nætter bo i Telegraph Cove Ressort. Indkvarteringen er i små simple hyggelige “sommerhuse” som man deles om. Enkelte “sommerhuse” er der fælles bad og toilet. Dette er et unikt sted.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant BBQ.

Dag 6: Telegraph Cove

I dag skal vi rundt i området omkring Telegraph Cove. Efter morgenmaden på Killer Whale  – tager vi alle en lille gå tur rundt i området. Vi går til Nature Forest Camp og ud til en lille strand.

Vi spiser frokost ved hus 10, som er vores samlingssted alle dage her i Telegraph Cove.

Efter frokost er der mulighed for en vandretur i området, alternativt kan man tage en stille og rolig eftermiddag og se på fiskerne når de kommer ind i deres både med friskfanget laks.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant BBQ.

Dag 7: Telegraph cove – bjørnesafari – Telegraph Cove

Vi har valgt dagen til vores bjørnesafari med omhu – der er flere faktorer som indgår når dagen skal vælges.  Vi skal have dagen til at passe med tidevand, fuldmåne og at laksene er på vej.  Tide Rip  Tours mener, at det er opfyldt i dag og glæder sig til at tage os med ud på en heldagstur til Knight Inlet – Glendale Cove

Bjørnesafari er et tilvalg – prisen for en heldagsudflugt er kr. 1.950,- pr. person.

Vi sejler først med en stor båd og kommer til Knight Inlet hvor vi skal skifte til mindre både (flydepramme).

Vi kommer helt tæt på en lille koloni af grizzly-bjørne som lever og bor her. Vi ser dem i deres rette element.

Her er både fuldvoksne og unger. På denne årstid er laksen på vej igennem strædet så måske de er på fangst. Det er en helt unik tur, hvor vi kommer meget tæt på bjørnene. Såfremt man ikke ønsker bjørnesafari vil der være en fridag i Telegraph Cove.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant.

Dag 8: Telegraph Cove – hvalsafari – Telegraph Cove

Vi skal tidligt afsted på en 4 timers tur hvor temaet er hvalsafari. Vi vil sejle ud fra Telegraph Cove, hvor der her i sommermånederne er en helt speciel aktivitet, stedet besøges af et stort antal af Orca Whales (spækhuggere) & Humback Whales (pukkelhvaler). Ofte ser vi tillige flere hvidhovedet ørne.

Prince of Whales kender området, og deltager tillige i flere forskningsprojekter omkring registrering af alle hvaler/spækhuggere i området.

Vi er afsted hele formiddagen og kommer hjem til frokost. I eftermiddag er der tid til et besøg på det lokale hvalmuseum – éntre inkluderet. Eftermiddagen til fri disposition i Telegraph Cove. Her er der også god anledning til at vaske idet der er et udmærket vaskeri på resortet.

Aftensmad på Killer Whale Restaurant.

Dag 9: Telegraph Cove – Nanaimo

Efter fire fantastiske dage i Telegraph Cove pakker vi bussen for at køre mod Nanaimo.

Efter frokost gør vi et stop ved Mac Millan Provincial Park for at se den store og interessante skov Cathedral Grove. Det er en tempereret regnskov med træer der er op til 800 år gamle.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Nanaimo hvor vi skal overnatte til næste dag på hotel Coast Bastion. Nanaimo ligger flot ud til vandet og har fin havnepromenade og parkområde – her er der mulighed for at gå en lille tur inden aftensmaden.

Aftensmad på Trollers Fish & Chips.

Dag 10: Nanaimo – Horseshoe Bay – Blue River

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører ned til færgelejet. I dag skal vi på en flot sejltur over til fastlandet til Horseshoe Bay. Sejlturen tager ca. 1. time og 45 minutter.

Når vi kommer i land, skal vi ud på en flot køretur på ca. 600 km til Blue River via Hope og Kamloops.

På vejen til Blue River stopper vi først i byen Hope hvor vi skal have frokost.

Vi fortsætter efter frokost mod Kamloops hvor vi har et kort kaffestop hos Tim Hortons.

Vi ankommer til Clearwater hvor vi spiser aftensmad på en speciel restaurant udendørs.

Efter aftensmaden kører vi til Blue River hvor vi overnatter på Glacier Mountain Lodge  – 1 nat.

Dag 11: Blue River – Rocky Mountains – Jasper

Efter morgenmaden har vi afgang mod Rocky Mountains efter en lille gåtur i byen.

Vi gør et kort stop ved Requard Falls, her vil vi se om Chinok laksen er på vej op af vandfaldet for at gyde.
Chinok Laksen har været 1300 kilometer undervejs, når vi ser dem springe her.

Vi fortsætter til Mount Robson, som er det højeste bjerg i Rocky Mountain med sin 3954 m.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Jasper Nationalpark – indkvartering Tonquin Inn  – 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel  – restaurant Whisky Jack.

Dag 12: Jasper – Maligne Lake – Maligne Canyon – Jasper

Efter et par dage hvor vi ikke har lavet så meget skal vi i dag ud og røre os.

Vi starter med at køre ud til Maligne Lake. På vejen ud kigger vi efter bjørne, elk, bighorn sheep.

Vi skal på en lille vandretur på Moose Trail ved Maligne Lake og nyde de flotte udsigter.

Frokosten indtager vi i det fri på et dejligt sted ved.

Vi skal i eftermiddag på endnu en vandretur i den flotte Maligne Canyon  – hvor vi vil se hvad vand, vejr og vind har skabt gennem millioner af år. Turen er ca. 4 km.

Der bliver mulighed for at se nærmere på Jasper by sidst på dagen.

Aftensmad på vort hotel  – restaurant Whisky Jack.

Dag 13: Jasper – Icefields – Peyto Lake – Banff

Vi kører af Icefields Parkway igennem bjergene ned mod Lake Louise og videre ned til Banff.

Vejen er 230 km blev bygget i 1920, det tog ca. 20 år at bygge denne flotte vej – mange siger verdens
flotteste køretur. Der er 600 gletsjere, 6 store Icefields (store sletter med is). Vi har Athabasca gletsjeren, som er 90 til 350 meter tyk og den rummer alene 30 gletsjere.

Der er flere muligheder for at komme op på gletsjerne bl.a. med busser. Vi har valgt at tage derop via en flot vandretur til Parker Ridge. Turen varer ca. 3 timer hvor vi kommer i højden og har nogle helt fantastiske udsigter. Vandreturen til Parker Ridge er en af Canada’s mest populære. Vandrestien er typisk åben 2 måneder hvert år og på denne årstid er det flot at se på de alpine blomster. Alternativ til vandreturen er en vandretur ved The Icefields – ca. 2 timer.

Efter vandretur og frokost stopper vi ved den flotte gletsjersø Peyto Lake som ligger i 1860 moh.

Derefter fortsætter vi videre mod Lake Louise & Banff National Park og ankommer sidst på dagen til Banff. Her bliver vi indkvarteret de 2 næste nætter på Bow View Lodge, lige i centrum af Banff.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 14: Banff – Emerald Lake – Lake Louise – Moraine Lake – Banff

Idag har vi tænkt os at kalde “søernes dag“.  Vi skal i dag udforske Emerald Lake, Lake Louise, Moraine Lake.  Søerne er et af de største turistområder i The Rockies.

Før vi når Emerald Lake stopper vi ved Spiral Tunnel og håber på at toget køre igennem tunnellen.

Vores næste stop er  Emerald Lake, den smaragd grønne sø og skal på en lille gåtur – 1-2 km

Vi fortsætter mod Lake Louise og stopper ved søen med  det flotte hotel Chateau Lake Louise.
Her får vi mulighed for at gå en tur langs bredden af søen  – optil 5 km.

På vejen tilbage mod Banff besøger vi den sidste og tredje sø Moraine Lake hvor vi kigger nærmere på de 10 tinder.

Sidst på eftermiddagen kommer vi tilbage til Banff by – hvor der er  tid til shopping og hyggeligt samvær.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 15: Banff – Kananaskis – Calgary

Vi starter fra morgenstunden med at køre til Kananaskis Provencial Park på vej til Calgary.

Det er et unikt bjerglandskab, som gør Kananaskis til et specielt sted. Vi kommer til at se en farverig vifte af vilde blomster. Her findes en “Wildlife Corridor”, som gør at der findes rigtig mange dyrearter bl.a. bjørne, elg, moose og bjerggeder.

Der er rigtig mange flotte vandreture i Kananaskis Provinsiel Park – og vi vælger Ptarmigan Cirque som er en af de mest populære i området. Det er en flot tur med flotte udsigtspunkter  – 7 km.

Frokosten indtager vi i det fri ved Kananaskis Lake.

Herefter går turen videre mod Longview – hvor vi besøg Twin Cities Saloon. Her nyder vi en drink i saloonen. Vi fortsætter mod Calgary, hvor vi de næste 3 nætter indkvarteres på Glenmore Inn.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 16: Calgary – Byrundtur – calgary

Calgary er svaret på Canada’s vilde vesten. Indbyggertallet i Calgary er steget med over 30% de sidste 10 år og der har været godt gang i byggeriet. I Calgary bor en del danskere, og der findes en meget aktiv dansk klub.

I Calgary kigger vi sammen med vores lokale guider Teddy eller Jens nærmere på byens flotte rådhus og nye bibliotek samt den olympiske plads. Vi skal se på de mange flotte højhuse som bla. rummer hovedkvarteret for mange af verdens største olieselskaber. Vi skal se Bjarke Ingels’ højhus Tellus.

Calgary var vært for vinter OL tilbage i 1988 – vi vil ligeledes besøge den Olympiske Park.

Vi spiser frokost i Strathmore  – “Danish Potato Farm” hos de Danske emigranter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 17: Calgary – drumheller – calgary

Vi starter dagen med at køre udenfor byen mod “prærien”, oliekilder og masser af landbrug.

Her bosatte mange danske sig tilbage i tid og etablerede landbrug.

Vores første stop vil være i Drumheller –  Dinosauernes hovedstad.

Her skal besøge Royal Tyrell museum  – et fantastisk museum hvor vi går tilbage i dinosauernes fodspor.

Vi kører videre ud på “prærien” og næste stop er Last Change Saloon hvor vi skal have vores frokost.

Inden vi kører tilbage til Calgary skal vi se helt specielle formationer “The Hoodoos”

Sidste stop er et besøg ved Dalum Kirke  – den første danke kirke i Alberta.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 18: Calgary – hjemrejse

Vi forlader vort hotel om formiddagen og kører til det Olympiske område.

Calgary var vært for Vinter-OL i 1988. Vi går en lille tur rundt i området.

Næste stop er den Danske Kirke i Calgary. Her skal vi møde pastor Charlotte, som vil fortælle os lidt om kirken og historien bag den Danske Kirke.

Efter besøget kører vi mod lufthavnen, vi  skal med fly mod Frankfurt kl. 17.00.

Vi flyver sidst på eftermiddagen mod Danmark.

Dag 19: Frankfurt – Billund/kastrup

Vi skal skifte fly i Frankfurt  og lander i Billund/Kastrup først på eftermiddagen.