Dagsprogram

Dag 1: Billund/Kastrup – Amsterdam – Los Angeles

Vores flyvning går i dag fra morgenstunden fra Billund/Kastrup til Los Angeles via Amsterdam, vi ankommer ved middagstid lokaltid i Los Angeles. Vi lander i LA, Englenes by, hvor der bor 17 millioner mennesker. LA er sammensat af 88 små og store byer. Vi bliver hentet af vores buschauffør. Byen er tillige kendt for Hollywood, Universial Studio og Beverly Hills. Sidst men ikke mindst de 12 sporede motorveje – til tider bliver man helt åndeløs.

Vi ankommer til Los Angeles ved middagstid og bliver indkvarteret på vores hotel Marriot – El Segundo. – 1 nat.

Vi starter fra om eftermiddagen med at køre ind til bymidten, hvor vi skal udforske bymidten. Efter dette besøg fortsætter vi til  den mondæne gade Rodeo Drive og stopper  ved Graumans Chinese Theatre, hvor man kan se 200 berømte filmstjernes hånd- og fodaftryk i cementen. Vi prøver at finde Marilyn Monroe, Elvis Presley, Clint Eastwood m.fl. Vi kigger nærmere på Kodak Theater hvor de årlige Oscar-uddelinger finder sted.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 2: Los Angeles – Solvang

Efter en god nats søvn er vi klar til nye udfordringer.

Vi forlader LA englenes by og starter køreturen op langs kysten på Highway 1. Highway 1 er en legende og strækningen op til San Francisco er ca. 800 km.

En af de første ting vi lægger mærke til, er de grønne skilte ved vejsiden som ligner et spørgsmålstegn og med en klokke øverst. Disse skilte hentyder til,  at spanierne byggede 21 missioner i perioden fra 1769-1823 langs kysten fra San Diego til nord for San Francisco og med en dagsrejse mellem hver mission. Når man fulgte disse skilte var man klar over, at man var på rette vej mod næste mission.  Vi kommer forbi Santa Barbara som er svaret på den Amerikanske Riviera. Her boede flere prominente f.eks. Ronald Reagan, Michael Douglas, Michael Jackson.

Vi starter med at køre til Ronald Reagan Library & Museum som ligger utroligt smukt i Simi Valley. Vi skal på en guidet rundvisning og  bl.a. se Air Force 1. Ronald Reagan kunne fejre sin 100 års fødselsdag den 15. februar 2011.

Vi får frokost i de smukke omgivelser i Air Force 1 cafeen.

Vi fortsætter turen mod Solvang også kaldet ”Little Denmark”. Byen har rødder tilbage til 1910 da en dansk præst fra den lutherske kirke  foreslog der skulle opbygges en dansk koloni.  I Solvang bor der omkring 5500 mennesker og de lever i dag tillige højt på vinen som dyrkes i Santa Ynes dalen. Copenhagen Drive er forretningsgaden i Solvang og man kan finde rundetårn. Solvang havde 100 års fødselsdag i 2011. Udenfor Solvang boede Michael Jackson på sin ranch Neverland.

Vores sidste stop i dag vil være Elverhøj Museum, som byen er meget stolt af.

Vi indkvarteres på hotel King Fredrik de næste 3 nætter. Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 3: Solvang

Efter morgenmaden kører vil ud til Buelton, et egnsmuseum & Western museum med blandt andet gamle hestevogne og udstyr fra de mange ”Ranch” i området.

I dette område findes ranchen Neverland, hvor Michael Jackson boede. Ronald Reagan havde en ranch i området og kom tit til Solvang.

Derefter kører vi ud til Lake Cachuma, hvor vi vil indtage vor frokost samt gå en lille tur i det naturskønne område, inden vi returnerer til Solvang.

Der vil eftermiddagen være til fri disposition, hvor der vil være rig mulighed for at de det flotte optog i forbindelse med Danish Days i Solvang.

Gå en tur i Solvang og nyd stemningen og den gode atmosfære i byen.

Aftensmad i Cowboysalonen AJ Spurs – en unik oplevelse.

Dag 4: Solvang – Santa Ynes – Solvang

Vores lokalguider Marie & Erik vil i dag vise os Solvang og omegn. Vi starter i Den Dansk Kirke og går videre forbi den lokale skole, som hører under kirken. Herefter ser vi hvor det danske plejehjem ligger.

Vi forlader byen og kører mod vinområdet i Santa Ynez. Vinområdet har ikke mange år på bagen og skyder hastigt frem med mange nye vingårde. Der er i dag ca. 90 vingårde i området. En af de mere kendte vingårde i området er Firestone Winery som er historien om den kendte og rige dækfamilie som har solgt deres dækfabrik og nu er en af de største vinproducenter i området. Vi skal besøge vingården Gainey Winery som har danske aner, vi skal her til vinsmagning og rundvisning.

Efter vinsmagningen kører vi retur til Solvang, hvor vi vil indtage frokosten, herefter er resten af eftermiddagen til fri disposition i Solvang.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 5: Solvang – Salinas – Monterey

Vi fortsætter turen op langs kysten og til tider kommer vi lidt ind i landet. Kursen sættes mod Californiens frugtbowle som Santa Cruz  & Salinas kaldes, idet man i området dyrker store mængder af frugt og grøntsager.

Første stop på turen i dag er Hearst Castle – som i virkeligheden er en ufattelig rig mands vanvittige drømme, som han har realiseret. Manden var bladkongen William Hearst og han brugte omkring 1 mio. $ om året i 50 år til renovering af slottet som nu er overgivet til staten til minde om ham.

Vi skal på en 1,5 times guidet rundtur og bl.a. nyde den flotte udsigt. Vi får frokost i dag omkring Visat Point hvor vi vil iagttage de store søelefanter som vejer mellem 600 – 2000 kg, de findes i massevis langs stranden.

Omkring kaffetid sætter vi kursen mod Monterey. Monterey har haft en dansk borgmester nemlig Carl Outzen som stammer fra Oksbøl kanten.

Vi indkvarteres på Holiday Inn – Seaside – 3 nætter. Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 6: Monterey – Elhorn Slough – Santa Cruz – Monterey

Vi møder i dag Margie som er vores lokalguide, hun er til daglig lærer på en skole for mexicanske børn som hun vil fortælle os om, et specielt koncept som staten har oprettet.  Vi kører fra morgenstunden mod Watsonwille hvor alle markerne ligger og hvor det summer af liv. Vi besøger Margies skole Padjara Mittle School og snakker med de mexicanske børn. Idag har vi landskamp Mexico mod Danmark.

Efter kampen skal vi besøge den lille Nationalpark – Elhorn Slough, en lille kanal som ligger ud til Stillehavet.

Det er et fredet område, et meget stille farvand . og vi sejler i ca. 2 timer. Det er en fantastisk natur og vi møder ”seaotters” (havoddere), søløver, sæler og masser af fugleliv bl.a. skal vi sejle forbi Pelikan Alleen, hvor der nogen gange kan være flere hundrede brune pelikaner. Vi nyder frokosten i en kendt fiskerestaurant  Phils med udsigt til Stillehavet og måske vi ser pukkelhvaler som kan ses fra kysten.

Efter sejlturen skal vi til  Santa Cruz. Santa Cruz betyder helligt kors og her ligger en af de 21 missioner. Santa Cruz er en by hvor der bor mange studerende p.g.a. University of California, den yngste universitetsby som blev åbnet i 1965 og her er ca. 14.000 studerende. Det er en badeby hvor det er populært at surfe, og mange siger ” Hang Loose in Santa Cruz”. Vi slapper af og ser på de halvgamle hippier, og surfere langs kysten.

Aftensmad i Santa Cruz på lokal restaurant.

Dag 7: Monterey – Carmel – Monterey

Byen Monterey er kendt fra John Steinbeck’s roman ”Cannery Row”   et mægtigt gilde. Tilbage i tiden fangede man her sardiner i stride strømme – 225.000 tons årligt, men pludselig forsvandt fisken og byen måtte sadle om.

Vi bliver kørt ud til Pacific Grove Ligthouse og skal ca. gå 5-6 km langs kystruten på Ocean View Boulevard.

Vi ankommer til byens centrum hvor David Packard grundlæggeren til elek-tronikfirmaet Hewlett-Packard var med til at investere 400 mio $ i 1984 for at åbne et akvarium i verdensklasse –  Monterey Bay Aquarium.

Faktisk kom endnu 400 mio. i projektet i 1987.

Vi tilbringer et par timer i akvariet på egen hånd. Vi får en meget speciel frokost ved stranden, når vi kører videre mod nye oplevelser  på turen 17 miles Drive. Her findes bl.a. 3 golfbaner, den mest kendte er Pebble Beach Golf Club. Vi ser en helt unik kyststækning inden vi ankommer til byen Carmel by The Sea.

Carmel by the Sea som er en meget speciel by, bl.a. blev det først i  2006 tilladet at spille live musik  i gaderne. Her bor 4000 indbyggere og 850 hunde. Husene har ingen numre, gamle træer kan ikke fældes uden byrådets tilladelse. Store reklameskilte m.m. skal godkendes af byrådet og tilbage i 1980’erne var det Clint Eastwood som var borgmester i byen. Små hyggelige stræder og butikker fører ned til stranden. Aftensmad på Cannery Row.

Dag 8: Monterey – Napa – San Francisco

Turen går i dag til San Francisco. Vi skal køre gennem byen for at komme til Napa-Valley. Det betyder, at vi i dag skal passere Bay Bridge og Golden Gate Bridge.

Dagen byder på besøg i Napa-Valley. Napa-Valleys vinproduktion er blevet en af Californiens største og er den 4. største vinproducent i verden efter Frankrig, Italien og Spanien.  Californien producerer 2 mia. liter vin om året og beskæftiger ca. 200.000. Napa-Valley har ca. 240 vingårde som satser på kvalitet og leverer nogle af USA’s dyreste kvalitetsvine. Vi skal besøge vingården V. Sattui i St. Helena, hvor vi udover vinsmagningen vil fremtrylle en frokost fra deres delikatesse.

Hen på eftermiddagen skal vi retur til San Francisco hvor vi indkvarteres de næste 3 dage på Holiday Inn – Fishermann’s Wharf – helt unik beliggenhed.

San Francisco(SF) siger man er USA’s smukkeste by og her bor ca. 7 mio. SF har meget charme og personlighed og de kabeltrukne sporvogne som kører op og ned af de stejle gader.  I San Francisco oplever man tit, at byen er indhyllet i tåge.  Golden Gate Bridge indhyllet i tåge, er et helt specielt syn.  Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 9: San Francisco

San Francisco skal udforskes i dag  og vi møder fra morgenstunden vores lokalguide Cathrin.

Turen rundt i San Francisco byder på sightseeing i  bymidten, vi går ned ad de stejle gader og ser de flotte Victorianske huse, Finansdistriktet, China-Town,  City-Hall ( rådhuset), Fisherman’s Wharf og Castro-distriktet hvor hippierne holder til.

Vi fortsætter og kører hen til Golden Gate Bridge. Vi får nu mulighed for at gå over broen.

Golden Gate er 2,7 km lang og er en sekssporet motorvej fra San Francisco til Marin-halvøen.

Selv de største skibe kan sejle under broen, den er 67 m over vandoverfladen.

Når vi er kommet over broen vil bussen tage os med til et besøg i den spændende by Sausolito.

Vi får i dag frokost på en af Californiens kendte spisesteder In and Out Burger, som er kendt og kun findes i få byer. De er kendt for deres madkvalitet og friske råvarer.  Vi slutter med at køre op til Twin Peaks som giver os en flot udsigt over hele San Francisco. Herefter fortsætter vi til Union Square, hvor vi tager cable – car på den specielle strækning Powel – Hyde til vores hotel. Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 10: San Francisco

Alcatraz var et af USA’s bedst bevogtede fængsler indtil det blev lukket i 1963. Vi skal over til Fængsels-øen og se hvor Chicagos Al Capone og Machine Gun Kelly har været” buret” inde.

Sejlturen til Alcatraz gør, at man næsten kan sætte sig ind i fangernes situation, da de  blev sejlet over. Vi går i land samme vej som fangerne, for at se det hårde og rædselsfulde fængselsmiljø.

Vi er på Alcatraz hele formiddagen hvor der er mulighed for en rundtur. Frokost på egen hånd  efter et besøg på Pier 39 hvor vi hilser på de berømte søløver.

Resten af dagen er til fri disposition. Aftensmaden i aften er på egen hånd.

Dag 11: San Francisco – Yosemite National Park – El Portal

Vi forlader storbyen og kan nu se frem til mødet med den første af Nationalparkerne.

Yosemite National Park er en sand eksplosion af naturens gaver, store klippevægge, vandfald, søer og store træer. Her i september måned er der et flot farvespil i naturen.

Vi skal rundt i Nationalparken og stopper i Mariposa Grove, her vil vi se de store Sequoia gigantiumtræer. Det er en anden træsort som dog ikke bliver helt så stor som de kendte Redwoods. Vi får historien om guld-graveren Galen Clark som fik sit liv forlænget betragteligt og opdagede Mariposa Grove.  Vi slutter dagen med en flot udsigt fra Tunnel View, hvor vi kan se hele Yosemite dalen. Efter turen får vi en flot køretur til El Portal hvor vi indkvarteres på Yosemite View Lodge – 2 nætter.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 12: Yosemite National Park

Vi skal igen idag udforske Yosemite Nationalpark. Vi starter med at køre i “et loop” rundt og stopper ved Curry Village.  Her møder vi  vores guider fra The Mountenering School og starter på en vandretur op til Vernall Falls. Vi inddeles i flere små grupper og efter sværhedsgrad. Vandreturene er ca. 3 timer og der er flere muligheder.

Efter vandreturen får vi frokost ved Curry Village og slutter med at tage shuttlebus til Yosemite Village hvor vi besøger Visitorcentret  og ser film om Yosemite National Park.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 13: Yosemite National Park – Death Valley

Vi har i dag en ”køredag” for at komme til vores næste Nationalpark Death Valley National Park. Vi skal køre over det flotte Tiogra – Pas, helt op i 3200 meters højde. Vi stopper til frokost ved Kenough Hot Spring , hvor der er mulighed for en badetur. Death Valley er ekstremernes dal/paradis og kaldes også ”Dødens Dal”.

Det er nogle grimme stednavne som hæfter sig til Dødens Dal. Nogle af bjergene man kører fordi kaldes ”Ligkiste”, ”Begravelse i de sorte bjerge”. I Dødens Dal kan man se ” Djævlens Golfbane”, ”Sultekløften”, ” Dårligt Vand Søen” og ”Helvedets Port”.

Dødens Dal er det varmeste sted i USA. Temperaturen kan om sommeren svinge mellem 47-57 grader. Men det er normalt ikke så varmt i september – omkring 35 gr. Her findes over 1000 arter af ørken-planter. Badwater (Dåligt Vand Søen) er USA’s laveste punkt 86 m under havets overflade.

Vi skal bo på Furnace Creek Ranch de næste 2 nætter – et dejligt sted midt ude i ørkenen.

Aftensmad på lokal Saloon.

Dag 14: Death Valley

Hele formiddagen skal vi udforske området. Vi hører om historien om Death Valley og starter  med Golden Canyon, hvor vi skal på en flot vandretur ca. 2 timer.  Det er vigtigt at starte tidligt p.g.a. varmen. Herefter går turen videre til Bad Water USA’s laveste punkt  og vi slutter formiddagen med at se den flotte udsigt fra Zabriskis Point.

Vi er tilbage på Saloonen for at få frokost.

Eftermiddagen er til fri disposition og kan bruges til en badetur i poolen, en ridetur eller et spil golf.

Om aftenen skal vi have en middag “Under the Stars”.

Dag 15: Death Valley – Grand Canyon

Vi fortsætter mod Grand Canyon kører udenom Las Vegas og kører over den nye Hoover Dam Bridge. Vi holder frokoststop i Kingmann som ligger på Route 66.

Vi skal nu besøge den tredie National Park – Grand Canyon National Park, Det Røde Land som området kaldes. Dette skyldes, at Grand Canyon er noget af det mest fascinerende som findes.

Colorado-floden har været med til at skabe Grand Canyon som er 446 km lang, op til 30 km bred og 1,6 km dyb. Nede i dybet snoer Colorado-floden sig og det er en oplevelse, at sejle på Colorado-floden. Der kan opleves flotte solopgange/nedgange langs slugtkanten. Der er flere muligheder for vandreture i Grand Canyon, det gælder blot om at have rigeligt med væske med.

Sidst på eftermiddagen når vi Grand Canyon Village, hvor vi skal på visitorcentret  og se den flotte Imax film om Grand Canyon, som National Geographic har lavet.

Vi skal bo på Grand Canyon Plaza hotel – South rim de næste 2 dage.  Aftensmad på vort hotel.

Dag 16: Grand Canyon National Park

Fra Grand Canyon Village South Rim har vi i dag mulighed for at komme på vandreture. Vi følger vandreruten ”Bright Angel Trail”. Ruten bringer os ned i den mægtige kløft Grand Canyon.

Vi deler os i 2 grupper: 1. gruppe går til 1,5 miles Resthouse ca. 2,5 timer. 2. gruppe går lidt længere ned i kløften – 3 miles rest. Efter vandreturene tager vi shuttle bussen – den røde rute langs rim- eller slugtkanten og nyder her de flotte udsigter fra forskellige positioner. Vi spiser undervejs vores frokost.

At gå ned i eller langs kanten af Grand Canyon er en særlig oplevelse. Det er et syn man aldrig glemmer.
Enestående flot natur som skal opleves og føles på egen krop.

Vi slutter heldagsturen ved rimkanten – for at se solen begynder at gå ned over den mægtige kløft.

Aftensmad på vort hotel.

Dag 17: GRAND CANYON NATIONAL PARK – FLYVETUR – PAGE

I dag er der mulighed for, at komme ud at opleve Grand Canyon på en ny og spektakulær måde, hvilket er et tilvalg:

• Heldagstur incl. flyvetur & Scenic sejltur på Colorado floden – pris kr. 2.500,- pr. person

Heldagsturen er en unik og fantastisk god oplevelse – hvor alle kan være med.

Vi kommer til at opleve Grand Canyon fra luften (fly – ca. 1 time), sejler på Colorado River.  Flyveturen byder på flotte udsigter over Grand Canyon, Colorado River, søen Lake Powell. Vi lander i Page efter ca. 1 times flyvning.

Efter vores flyvetur skal vi på 3 timers sejltur på Colorado River. Efter sejlturen spiser vi vores frokost ved Lees Ferry og stopper på vejen hjem ved den flotte bro ”Navajo Bridge”.

Sidst på dagen kommer vi til Page. Her skal vi ud og gå i Waterhole Canyon med lokal Navajo-indianer guider (ca. 4 km).  En meget speciel, flot og farverig kløft, som er dannet ved erosion af vand.

Vi bliver indkvarteret 1 nat på hotel Super8.

Aftensmad på lokal restaurant.

Dag 18: Page – Grand Canyon National Park – Las Vegas

Når vi har indtaget vores morgenmad – pakker vi bussen for at køre ned til det ikoniske og maleriske billede ”Horseshoe Bend”. Vi parkerer bussen og går ca. 1 km ud til udsigtspunktet for at nyde den flotte udsigt.

Vi drager nu afsted mod Las Vegas, ørkenbyen.

Las Vegas er USA’s hurtigst voksende by og har satset millioner af dollars for at fastholde sin status som verdens forlystelses- og spilleforstad. Las Vegas er i gang 24 timer i døgnet.

Der er massevis af kasinoer og  mange night-shows bl.a. det kendte Cirque De Soleil.

Det er en helt ny verden for mange mennesker. Mange nye verdener åbner sig når man ser ud af vinduet, her findes Eiffeltårnet som er 140 m højt, en sort Pyramide som er 100 m højt, Frihedsgudinden, Stratosphere i 350 meters højde, New York – New York, Caesar’s Palace, Mirage, Treasure Island.

I Las Vegas findes en anden turist-industri – Las Vegas Weddings(brylupper). 120.000 ægteskaber indgåes årligt – 24 timer i døgnet kan man blive viet. Limosiner i alle størrelser er hverdagskost.

Næsten alle hoteller har spillekasino i stueetagen i større eller mindre grad.

Ved ankomst til Las Vegas kører vi igennen ”The Strip” (hovedgaden)  på en mindre  byrundtur.

Vi indkvarteres på Hotel Gold Coast de næste 2 nætter.

Vi spiser aftensmad tidligt på vores hotel og vil i aften vise jer “The Strip” (hovedgaden). Vi starter med at se de forskellige shows ved Belliagio, Paris, Bally, Mirrage og Venecia.

Dag 19: Las Vegas – Hoover dam – Las Vegas

Vi starter efter morgenmaden  med at køre til Hoover Dam. Dæmningen danner en flot prop i Colorado-floden. Kræftværket her har 17 turbiner som yder 4 mia. kwh om året, hvilket normalt skulle kunne række til en by af Las Vegas’s størrelse men det gør det ikke, de har brug for mere. Vi går over dæmningen og kommer senere op på den nye Hoover Dam bro, hvor vi har en fantastisk udsigt over området.

Omkring middagstid er det tid til at køre til Charleston Outlet. Her findes 150 mærkevarebutikker og det er muligt at gøre en god handel. Vi får et par timer til rådighed og er det ikke nok kan man selv tage en taxi hjem til vores hotel.

Resten af dagen til fri disposition. Frokost skal man selv klare i dag, ikke inkluderet.

I aften skal vi til afskedsmiddag i restarurant Cornerstone (gourmetrestaurant på hotel Gold Coast). En fantastisk måde at slutte vores tur på.

Dag 20: Las Vegas – Amsterdam

Vi forlader vort hotel omkring frokosttid og skal starte på hjemturen til Danmark.

Dag 21: Amsterdam – Billund/Kastrup

Vi lander i Amsterdam og efter et kort ophold afgår fly til Billund/Kastrup. Vi lander om eftermiddagen.