Dagsprogram

Dag 1: billund/KASTRUP – Paris – new delhi

Vi starter fra Billund/Kastrup med Air France. Vi flyver med morgenfly til Paris og skifter fly, videre mod New Delhi.

Ankomst i New Delhi kl. 22.30 og vi skal igennem immigrationen, for at få tjekket vores visum til Indien. Der er 4,5 time til forskel til Danmark, så vi skal stille urene frem.

Vi indkvarteres på Hotel Cardinal OXMO, de næste 3 nætter.

Herefter er det tid til lidt søvn, efter en god dags rejse fra Danmark.

Dag 2: New Delhi

I dag skal vi på sightseeing i såvel Old Delhi.

Vi begynder vores tur i Old Delhi, hvor vi passerer The Red Fort, en stor fæstning og hovedkvarter for kejserne i det tidligere mogul-dynasti. Tæt ved fortet ligger Indiens største moské, Jama Masjid, som vi skal ind og se.

Efter besøget i den fredfyldte moske skal vi en tur i den hektiske lokale basar Chandi Chowk, som ligger lige ved siden af moskeen – et enormt område med smalle gader og snævre gyder og et virvar af små butikker, mennesker, dyr, cykler og rickshaws. Her fornemmer man for alvor østens mystik, og vi udsættes for et bombardement af farver, dufte og lyde. Den bedste måde at opleve basaren på er med en cykel-rickshaw, som vi lejer på stedet. Vi er retur til hotellet ved kaffetid.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Aftensmad på hotellet.

Dag 3: new delhi

I dag fortsætter vi sightseeing i New Delhi.

Om formiddagen fortsætter vi vores tur rundt i Indiens hovedstad. Vi koncentrerer os om New Delhi, som er den nyeste bydel og en kæmpe kontrast til Old Delhi. Her finder vi alle regeringsbygningerne samt præsidentpaladset. Området er også hjemsted for en lang række udenlandske ambassader og konsulater samt en repræsentation for hver af Indiens 29 delstater.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Vi passerer det kendte monument India Gate  – et mindesmærke for faldne indiske soldater. Her findes graven for ”Den ukendte Soldat”. Hen på eftermiddagen skal vi besøge Raj Ghat – Mahatma Ghandi Memorial og kremeringssted med den evige flamme. Det er et meget stemningsfuldt sted, som ligger i en smuk park. I parken er der også mindesmærker for Indira Ghandi og hendes søn Rajiv Ghandi.

Vi slutter dagen med en Tuk-tuk tur.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 4: new delhi – Bhutan

Vi skal i dag have kurs mod Bhutan fra morgenstunden. Vi flyver med det lille bhutanesiske flyselskab Druk Air til Paro i det vestlige Bhutan. Paro ligger 2.280 moh og har den eneste internationale lufthavn i Bhutan. Flyveturen tager 1 time, og vi har undervejs den smukkeste udsigt til Himalayas højeste sneklædte tinder.

Vi flyver mod Bhutan og lander omkring kl. 08.

Vi stiger ud af flyet og mærker straks den rene klare bjergluft i modsætning til luften i New Delhi. Vi møder vores buschaufører og de lokale guider, som følger os på hele turen i Bhutan. Vi opholder os ikke i Paro før på hjemturen, men kører straks videre til hovedstaden Thimphu, som ligger 55 km og ca. 1,5 times køretid længere mod øst i en højde af 2.320 moh. Undervejs får vi det første indtryk af dette smukke land med de venlige mennesker og deres helt specielle arkitektur. Vi bemærker den spredte bebyggelse.

Vi gør flere korte stop undervejs bl.a. ved Tachog Lhakhang hvor vi hører om budhismen, bedeflag og bedehjul – et utroligt smukt sted med en lille dzong. Næste stop er ved Chuzom, hvor to floder løber sammen, og hvor vi ser nogle typiske stupaer samt et lille marked. Vi checker ind på City Hotel i Thimphu, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

Frokost på vores hotel.

Efter frokosten er der tid til en lille lur, vi har været tidelig oppe i dag. Sidst på eftermiddagen går vi en lille rundtur i Thimphu, hvor vi besøger et lille lokalt tempel, fodboldstadion. Vi ser og hører om Bhutans nationalsport, som er bueskydning (archery). Det er en stor social begivenhed, og der afholdes jævnligt konkurrencer mellem hold eller landsbyer. Vi får en demonstration af sporten, og hvis vi er heldige, er der måske netop en konkurrence på denne dag.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 5: THIMPHU

Efter en god nats søvn og et godt morgenbord har vi nu lagt udrejsen bag os og er klar til et spændende program i Bhutans hovedstad og største by med ca. 100.000 indbyggere. Thimphu er også regeringsby og residensby for kongefamilien. Vi starter med at køre op til en af de  største Buddhastatuer i verden, som ligger højt oppe over byen. Den måler 51,5 m og er lavet i forgyldt bronze. Vi besøger tillige BBS Tower – udsigtspunkt.

Vores næste stop i dag er The National Memorial Chorten, en hellig stupa fra 1974, som skal medvirke til fred og fremgang i verden. Om eftermiddagen efter en dejlig frokost på lokal restaurant skal vi forsætte med at få indblik i kulturen.

Vi besøger et arbejdende værksted Jungshi Handmade Paper Factory (papirfabrik). Det har været ejet af regeringen men er blevet privatiseret og ejes af Mr. Norbu Tenzin. De har tillige en lille butik og ejer har været på uddannelse i København.

Naboen er et meget flot galleri  – hvor forskellige kunstnere laver bhutanesisk kunst.

Sidst på eftermiddagen skal vi besøge en lokal butik og alle har mulighed for at få et sæt dragter som lokalbefolkningen bruger hvilket er inkluderet i prisen. Det giver meget stor respekt, at vi har dragterne på blandt lokalbefolkningen og sidst men ikke mindst meget sjov indtil vi får lært at få dragterne på.

Sidst på dagen er der mulighed for shopping og tid på egen hånd i den hyggelige by.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 6: THIMPHU

Vi besøger kunsthåndværkerskolen The Arts and Crafts School. Her lærer eleverne de traditionelle kunsthåndværk tegning, maling, træskærerarbejde, broderi og fremstilling af skulpturer. Deres senere arbejdsområde bliver ved nybygning og renovering af f.eks. templer og klostre. De unge mennesker går her på en 5-årig uddannelse.

Dagen fortsætter på det moderne tekstilmuseum, hvor vi ser udstillingen af de smukt vævede stoffer og mønstre, som de bliver lavet i enhver familie og især i bjergegnene. De vævede stoffer bruges som tæpper og til deres nationaldragter, som alle bærer den dag i dag og ikke kun ved festlige lejligheder.

Vi besøger kulturmuseum Simply Bhutan med arbejdende værksteder.

Oplevelsesrige dage i Thimpu er slut og medvirker til en god læring af kultur, uddannelse inden vi skal ud og se nærmere på Bhutan de næste mange dage.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 7: THIMPHU – GANGTEY

Efter morgenmad starter vi ud på en køretur på 150 km. Køreturen tager ca. 5 timer.

Vi kører over Dochula Pass (3.080 moh), hvor vi gør et stop for at besøge Druk Wangyal Chortens (108 stupaer) og nyde udsigten, som på en klar dag giver os mulighed for at se Bhutans 7 højeste sneklædte tinder. Den højeste hedder Gangkar Puensum og er 7.497 m.

Vi spiser frokost undervejs på lokal cafe – og det er en meget flot køretur i dag. Igen får vi set nye sider af Bhutan.

Vi besøger Black Necked Crane Information Center.

Vi har kurs mod Gangtey Village, som ligger ca. 3.000 moh.  Ved ankomst til Gangtey Village er der check-in på vores hotel Phohjikha Resort  – 2 overnatninger.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 8: GANGTEY

Vi skal her til morgen besøge Gangtey Gompa, et vigtigt kloster for buddhisterne, og vi skal overvære en ceremoni. Vi besøger tillige en lille landsby og kigger nærmere på byggeteknikker.

Vi starter herfra en 3-timers vandretur ad Gangtey natursti, som er en af de smukkeste kortere gåture i Gangtey området og i den smukke Phobjikha dal, der er vinteropholdssted for den sjældne og truede sorthalsede trane, som er på træk fra Tibet og Sibirien hver vinter. Der er ca. 450 – 500 traner, der overvintrer i Bhutan, og heraf vælger ca. halvdelen denne smukke alpine dal. Vi skal dog være meget heldige, hvis vi ser dem, for de trækker som regel tilbage i slutningen af marts.

I eftermiddag skal vi besøge et lokalt farm house og familien byder os på  buttertea.

Vi slutter dagen med et besøg på den lokale klosterskole for drenge.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 9: GANGTEY – BUMTHANG

I dag fortsætter vi videre østpå. Turen fra Gangtey til Bumthang er på 153 km, og den tager ca. 6-7 timer.

Det er således en lang, men også meget smuk køredag, hvor vi kører over Pele-la Pass (3.300 moh) og gør stop ved Chendbji Chorten, en stupa bygget i nepalesisk stil. Her findes ofte flokke af yak-okser og rovfugle, som vi ser nærmere på.

Vi fortsætter til byen Trongsa, hvor vi spiser vores frokost, inden vi snor os endnu højere op og passerer Yutong-la Pass (3.400 moh). Vi kører igennem områder med masser af rhododendron, der gerne skulle være i blomst på nuværende tidspunkt.

Vi fortsætter til Bumthang, som ligger 2.600 moh, og her er der ifølge sagens natur køligt om aftenen og om morgenen.

3 overnatninger på Hotel Mountain Lodge.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 10: BUMTHANG

Efter køredagen i går bruger vi nu hele dagen i dag på at udforske området Bumthang, der er en provins med spredt bebyggelse og mange smukke gamle klostre. Vi skal besøge et par af klostrene, der ligger i gåafstand fra hinanden.

Vi går igennem det typiske landbrugsområde, så vi kan se markerne, husdyrene og de små huse med deres hjemmevæverier og små værksteder. Lokalbefolkningen og især børnene vil meget gerne hilse på os og vise os, hvad de laver.

Vi går senere en tur igennem landsbyens hovedstrøg med de smukke huse og sjove butikker.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 11: BUMTHANG

Vi starter dagen med at besøge et lokalt Farmhouse som er godkendt af regeringen til overnatning af tu-rister. Her skal vi prøve flere lokale sportsgrene – dart og bueskydning.

Senere på formiddagen skal vi bogstavelig talt arbejde lidt for føden, idet vi skal på kokke-skole på vort hotel  og hjælpe med at tilberede vores frokost af de typiske råvarer, der produceres på stedet. Det er mest økologiske grøntsagsretter. Som ekstra tilbehør bruger man chili i ethvert hjem.

Om eftermiddagen skal vi ud på en lille travetur i Bumthang, og der bliver tillige mulighed for at shoppe i de fine butikker. Vi besøger det lokale mikro-bryggeri og får smagsprøver. Efterfølgende besøger vi naboen  – en ostefabrik (mejeri).

Mulighed for Hot-stone massage på vores hotel

Aftensmad på vores hotel.

Dag 12: BUMTHANG – TRONGSA

Vi sætter nu kursen vestpå igen, da vejene videre østover er vanskeligt fremkommelige. Dels er man ved at udbygge vejen ved sprængning ind i klipperne, og dels er den årlige monsunregn med efterfølgende jordskred meget hård ved vejen. Vi skal køre 68 km tilbage til Trongsa, og det tager 2,5 time.

Under køreturen nyder vi den storslåede natur med varieret skov, og vi har mulighed for at se yak-okser, store gribbe og ørne.

I området bor flere nomade familier som har yak-okser. De flytter rundt sammen med deres dyr hele året. Vi besøger en nomade familie som har 30 yak-okser.

Vi gør stop i den smukke, frugtbare dal Chumey Valley  – her findes flere vævecentre og savværker.

Ved ankomst til Trongsa – indcheckning på vores hotel. Vi skal besøge det lokale museum og se den smukke fæstning Trongsa Dzong. Trongsa ligger 2.180 moh. Utrolig flot besøg.

1 overnatning på Yangkhil Resort.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 13: TRONGSA – PUNAKHA

I dag kører vi igen videre vestpå til byen Punakha, der indtil 1955 var Bhutans hovedstad og således både religiøst og administrativt centrum for landet. Byen ligger 1.250 moh, og i dag bor der ca. 7000 mennesker her. Vi skal køre 145 km (ca. 4,5 t).

Efter frokost skal vi på gåtur ud over markerne til Chimi Lhakhang, også kaldet Fertility Temple eller frugtbarhedens tempel, og her kan vi ved selvsyn konstatere, at buddhisterne ikke er spor snerpede. Det siges at par, der har svært ved at få et barn, blot skal komme her og blive velsignet, så går det helt af sig selv.

Vi spadserer videre gennem ris- og kornmarker og betragter landsbyens dagligliv. Vi passerer flere små værksteder og butikker, hvor der bor lokale kunsthåndværkere, der laver de smukkeste religiøse malerier, som man kan købe.

Vi checker ind på Meri Puensum Resort  – 2 nætter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 14: PUNAKHA

Punakha er stadig vinterresidensby for landets øverste religiøse leder. Dzongen ligger, hvor to floder Phochu og Mochu mødes. De kaldes også henholdsvis han- og hunfloden efter deres voldsomme og mere stille løb.

Vi besøger en lokal skole og skal på en flot køretur, da skolen ligger i en lille landsby i yderkanten af byen. Skolen har ca. 100 elever og 50 drenge fra det nærliggende munkekloster. Skolen ligger i et landbrugsområde (ca. 2.500 moh). Vi har materialer med til børnene og skolen.

Frokosten i dag er en meget speciel picnic ved floden.

Vi skal på en flot sejltur på  Punakha River i gummibåde. Efterfølgende skal vi bl.a. besøge den smukke fæstning Punakha Dzong eller Palace of Great Happiness, der siges at være Bhutans smukkeste Dzong især i foråret, når de blomstrende, lyslilla jacarandatræer står smukt op mod de hvide mure. Alle Bhutans konger er blevet kronet her.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 15: PUNAKHA – PARO

Vi nærmer os slutningen af en begivenhedsrig og oplevelsesrig tur igennem det vestlige og centrale Bhutan og skal i dag gense Paro, hvortil vi ankom den allerførste dag. Køreturen til Paro er på 125 km og tager ca. 4 timer.

Vi skal igen over det betagende Dochu-la Pass (3.080 moh), hvorfra man i klart vejr kan se 7 af Himalayas højeste, sneklædte bjergtoppe, der alle er fra ca. 7.000 til 7.500. Vi gør et kaffestop på passet og ser igen de 108 stupaer Druk Wangyal Chortens. Gåtur i botanisk have med flotte rhododendron.

Frokost i Thimphu på City Hotel.

Efter ankomst til Paro bliver der tid til en lille gåtur på markedet og i den hyggelige gamle by, der ligger i en højde af 2.280 moh og har ca. 4.500 indbyggere. Der er mange små og spændende butikker med alskens kunsthåndværk.

Vi skal bo i Paro i 2 nætter på Hotel Olathang i små hytter.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 16: PARO – TIGER’S NEST

Den sidste hele dag i Bhutan bliver et af turens højdepunkter, idet vi skal på en ca. 6 timers vandring op til det legendariske og mest berømte af Bhutans klostre Taktsang Monastery “Tiger’s Nest”. Vi kører de første ca. 10 km til, hvor stien starter i 2.600 m højde. Der deler vi os i hold, da der er mulighed for at gå til et cafeteria i 2.940 m højde.

Vi  kan  stoppe op og få en kop kaffe eller te, inden man begynder nedstigningen. Vi har en fantastisk smuk udsigt ud over dalen og op til klosteret. Hvis man er “hardcore” og i virkelig god form og ved godt helbred, kan man efter kaffen vælge at fortsætte til fods helt op til klostret i 3.140 m højde. Belønningen efter de mange trappetrin og den stejle stigning kommer i form af en pragtfuld udsigt.

Vi har alternativ, hvis man ikke kan gå op til Tiger´s Nest.

Afskedsmiddag på vores hotel.

Dag 17: PARO – new delhi

Vi flyver mod New Delhi omkring middags tid – flyvetid ca. 1 time.

Efter ankomst til New Delhi bliver vi indkvarteret på hotel indtil kl. 21, hvor vi skal afsted til lufthavnen for at starte vores hjemrejse.

Aftensmad på vores hotel.

Dag 18: new delhi – Paris – Billund/KASTRUP

Vi skal starte vores hjemrejse i dag kl. 00.35. Flyskifte i Paris hvor vi ankommer kl. 06.35. Vi ankommer til Billund/Kastrup omkring kl. 11.00.